COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 013 718
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 020
Трета седмица сме в извънредно положение и какво наблюдавам аз - първите дни хората излизаха по-малко, навън се движеха на разстояние, бяха уплашени. Тези дни намирам, че всеобщият ступор е разхлабен. Виждам много народ по улиците, майки с колички и малки деца на въздух, по опашките хората пак почнаха да се врЪт един в друг.

# 22 021
Мине се не мине време и дойде някой прозял в темата, да ни светне, как вирус нямало. Само, че онзи ден видях коментар на жена във фейсбук, как несъществуващия вирус е отнел животът на съпругът й. Та вирус си има, дано и Вие не го разберете по същият начин.

# 22 022
Някой знае ли какво се случва с децата, които бяха още сред първите случаи заболели към средата на март? Защото оздравелите към днес били 30, като най-младия бил на 27 г. Децата дето карали леко на какъв етап са, има ли сред тях усложнения, в болница ли са?

# 22 023
Това видео изключитлено ме впечатли. Гледайте го внимателно и се абтрахирайте от сайта, който го е публикувал. И понеже този сайт явно е забранен, пускам линк само към видеото, но няма превод на български

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=BvLx17NNlu0& … ;feature=emb_logo

а тук е и статията

https://www.globalresearch.ca/manufactured-pandemic-testing-peop … -covid-19/5707781
Ако искате да създадете напълно невярна паника за напълно фалшива пандемия - изберете коронавирус.

Те са невероятно често срещани и има тонове от тях. Много висок процент от хората, които са се разболели по друг начин (грип, бактериална пневмония, каквото и да е), ще имат положителен резултат
Това най-много ме впечатли,възможно е и това да е причината да отричат тестовете,

# 22 024
  • Варна
Вируси винаги е имало. Те не изчезват и не се унищожават. Все още съществува холерата и взима жертви. Но мисля, че случаите на мъртви от перитонит, страхувайки се от грип, ще зачестят. Да спреш ваксините на новородени и женските консултации е меко казано безумно. Отменят спешни, планови операции...

# 22 025
Някой знае ли какво се случва с децата, които бяха още сред първите случаи заболели към средата на март? Защото оздравелите към днес били 30, като най-младия бил на 27 г. Децата дето карали леко на какъв етап са, има ли сред тях усложнения, в болница ли са?
Децата ги обявиха като положителни, но без симптоматика. Вероятно или не са развили заболяване, или е било в твърде лека форма. Не са давали повече информация за тях.

# 22 026
Явно с предишния коментар сбърках нещо, защото го изтриха. Сега ще опитам по... меко да питам.
Хора вие знаете ли какво е real-time PCR? Знаете ли какво и как се анализира при него, имате ли представа какво се търси, за да се докаже наличието на вирус, чрез него?
Ако не знаете, може да потърсите в Гугъл.
Само за сравнение, ако тези тестове показваха само наличието на ТИП вирус, а не на щам, никога нямаше да имаме тестове за щамовете на грип. Същото е и с корона вирусите.

# 22 027
Скрит текст:
Дори и да не е, как ще обясните всички случаи на пневмонии и многото смъртни случаи?
Грип А и Б имат сходни усложнения, защо при короните да не е така.

В такова количество ли са усложненията? Да оставим България настрана, тука не се знае колко случаи ще бъдат заметени.
Нека видим Италия, Испания, Франция?
Не сравнявам корона с грип, а грип А с грип Б. Имат сходна симпоматика и усложнения, но все пак при единия са повече и по тежки. Така в последствие са разкрили двата щама и са изготвили тестове за всеки по отделно. Аналогично и при короните. Регистрира корона, но дали е 19, 20, ...., но кой какви поражения нанася не е ясно, защото не са изучени. С две думи - теста регистрира корона вирус и до там.
Самоцитирам се заради линка, в който е е обяснено.
http://epicenter.bg/article/Imunolog--Tozi-koronavirus-ima-dva-s … zlika/209448/11/0

# 22 028
Вируси винаги е имало. Те не изчезват и не се унищожават. Все още съществува холерата и взима жертви. Но мисля ,че случаите на мъртви от перитонит, страхувайки него с грип, ще заместят. Да спреш ваксините на новородени и женските консултации е меко казано безумно. Отменят спешни, планови операции...

Къде пък отменят спешни операции? Отменят някои планови и то само тези, дето могат да се отложат. Останалите случаи си ги приемат. Поне аз не съм чула Пирогов напр да са хлопнали вратите за всичко. Работят си отделенията. Има смут и паника и в ОПЛ, и в обществото, но от персонала в болниците, ами не съм чула да връщат спешни случаи. Това визирах под малко по-внимателно да се пишат коментари, че тотално ще изтеряса обществото, ако чете такива твърдения..

# 22 029
Чета доста във форума, въпреки, че напоследък не успявам всичко.
Напоследък си мисля, добре, да предположим, всичко е една голяма истерия, каква обаче е логиката
- всички държави да правят почти едно и също
- отменени големи спортни събития, олимпиада, всички тенис турнири, вкл. Уимбълдън, европейко по футбол, формула 1, в които са инвестирани много време и пари, огромни загуби Rolling Eyes
Всички ли  са толкова заблудени, колкото и ние обикновените хора, които не разбират от медицина и числа Worried

# 22 030
Само едно дете беше в болница, ако не се лъжа и то, защото нямаше кой да го гледа, а родителят беше настанен за болнично лечение.

# 22 031
Бояна съгласна съм с вас. Ето един щрих-децата ни. От 9 до 13 с на училище пред екрана. Освен натоване за очите, мозъка това е и облъчване ако се ползва WiFi. Ако добавим игри на таблетки, гледане на телевизора... Сериозни опасения имам за децата. Трябва да се говори на родителите за това и да се търсят алтернативи някакви, защото после ще стане страшно.

Дете на моя приятелка е възобновило епилептичните пристъпи, въпреки лекарствата, които приема. Стоенето на компютър по 3-4 часа  на ден е погубно за такива деца.

# 22 032
  • София
Къде пък отменят спешни операции? Отменят някои планови и то само тези, дето могат да се отложат. Останалите случаи си ги приемат.

Забравиха да приемат жените от Благоевград. И жената с перитонита пак са забравили да я приемат. Накрая е постъпила в частна клиника и пак не са успели да я спасят.
Доста жертви ще вземе гениалният алгоритъм на още по-гениалния щаб.
Но те явно не се притесняват, всеки смъртен случай, предотвратим или не,  само убеждава обществото колко е страшно положението и как всички трябва да се крием по домовете и да си траем, докато похарчат още едни пари.

# 22 033
  • София
Вируси винаги е имало. Те не изчезват и не се унищожават. Все още съществува холерата и взима жертви. Но мисля ,че случаите на мъртви от перитонит, страхувайки него с грип, ще заместят. Да спреш ваксините на новородени и женските консултации е меко казано безумно. Отменят спешни, планови операции...

Къде пък отменят спешни операции?
Вчера една жена във Враца си е заминала от перитонит - нещо, което ако се хване навреме(при нормална медицинска обстановка) се оперира и оцеляваш без проблем. Обаче от страх от коронавирус са я изолирали вкъщи докато не й изгният отвътре червата.
Може и затова да обвините коронавируса, разбира се, а не абсурдността до която ни доведе...

# 22 034
  • Bulgaria
Екшън на пътя: Врачанин гърмя с газов пистолет по шофьор на КПП край Монтана.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/crime/119834-Ekshan-na-patya%253A … UTBoQX5-3LFKwqXDY

Общи условия

Активация на акаунт