COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 072
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 22 155
  • Пловдив
Според мен е добре да те прегледат, фанфанито.
Ако все пак откажеш, се обади в аптеките да видиш къде го има тоя антибиотик, вместо да обикаляш безцелно.

# 22 156
Ами писах тук преди седмица или две..вече не помня. Май всяка седмица давам инфо за състоянието си(( Преди пробвах да се обадя и даваше заето тел. на ЛЛ. и се отказах. Преди това още седмица пък си мислех, че е на нервна почва, натрупване и т.н. Аз си правя такива проблеми и без ковид, затова изчаках, но..3 седмици се изтощих. Ми имам бодежи в гърба, повръщам непрекъснато (няма какво, но се дера с кашлица и напъни) Нямам температура мисля, първата седмица имах лека и взимах парацетамол. Отпаднала съм много, то нормално, като не ям почти нищо (не пазя диета изобщо)  Взела съм още в самото начало всички мерки, ходя с маска, очила специални, ръкавици, мия , трия, бе ..каквото трябва... излизам на 4-5 дни за хляб и дебна уж , ама все някой ме налазва в магазина. Не знам вече.. вчера щях да звъня но заспах почти като в безсъзнание направо съм била, толкова дълбоко потъване, не се свързах. Спя много, което за мен не е типично. За сега нямам задух, но при кашлица (когато повръщам) не ми стига въздух, задушавам се на моменти. Не съм ходила никъде, но имаше около мен хора били в чужбина и то в места с вируса февруари-март. Не знам те дали са болни. Мда, първо имах страшно, ама страшно главоболие. Сега не ме боли глава така. Това е.

По вайбър важат рецептите поне при мен ги признаха, но антибиотих нямаше , та..другото май е без рецепта.
Болничен не съм искала и питала.
Аз вече си предложих услугите на лични, мога да го потърся, ако го има по някоя от големите аптеки и да го донеса. В центъра на София съм, пълно е с аптеки както от големите вериги, така и по-малки. Имам кола и не е проблем да стигна навсякъде в града. Но за целта трябват контакти на лични, за са си дам телефона за рецептата.

# 22 157
fanfanito, от кой град си? Дай ще потърсим тези антибиотици в аптеките около нас и който е близко в града, ако ги открие, да ти ги донесе?
Подкрепям го с двете ръце предложението

Точно това очаквах от създаването на темата....Човечност и помощ на хората в този момент.
Адмирации от мен за човечността Ви!

# 22 158
Преди време в темата пишеше (не знам дали още пише) жена, завършила микробиология. Тогава им казвали високомерно, че микробиолозите вървели по две за лев. Сега имаме ограничен капацитет за тестване, защото ги нямаме тези хора. Преквалифицирали са се, работят нещо друго. Това, което предлагате да направят сега всички, в чиито сектори няма работа. Лично аз нямам проблем да го направя. Но не можете да давате такива универсални съвети. Не знаете кой колко е вложил от душата си, от времето си, колко пари е инвестирал в това да се реализира в някаква област и да му кажете просто "ами търсят касиерки в супера". Още повече че не търсят чак толкова касиерки. С тоя супер стана като онова с индустрията, дето не била засегната, защото две фабрики шиели защитни облекла. Това ни е индустрията, две фабрики. И вашата работа с тия супермаркети същата. Ей сега веднага ще открият 30 000 работни места.
Пазара на труда се определя от търсене и предлагане. Кой какво иска да работи и колко е вложил от душата си в това си желание няма как да е над основния принцип.

# 22 159
Ами писах тук преди седмица или две..вече не помня.
Скрит текст:
Май всяка седмица давам инфо за състоянието си(( Преди пробвах да се обадя и даваше заето тел. на ЛЛ. и се отказах. Преди това още седмица пък си мислех, че е на нервна почва, натрупване и т.н. Аз си правя такива проблеми и без ковид, затова изчаках, но..3 седмици се изтощих. Ми имам бодежи в гърба, повръщам непрекъснато (няма какво, но се дера с кашлица и напъни) Нямам температура мисля, първата седмица имах лека и взимах парацетамол. Отпаднала съм много, то нормално, като не ям почти нищо (не пазя диета изобщо)  Взела съм още в самото начало всички мерки, ходя с маска, очила специални, ръкавици, мия , трия, бе ..каквото трябва... излизам на 4-5 дни за хляб и дебна уж , ама все някой ме налазва в магазина. Не знам вече.. вчера щях да звъня но заспах почти като в безсъзнание направо съм била, толкова дълбоко потъване, не се свързах. Спя много, което за мен не е типично. За сега нямам задух, но при кашлица (когато повръщам) не ми стига въздух, задушавам се на моменти. Не съм ходила никъде, но имаше около мен хора били в чужбина и то в места с вируса февруари-март. Не знам те дали са болни. Мда, първо имах страшно, ама страшно главоболие. Сега не ме боли глава така. Това е.

По вайбър важат рецептите поне при мен ги признаха, но антибиотих нямаше , та..другото май е без рецепта.
Болничен не съм искала и питала.
Не съм лекар, но звучиш като сериозно обезводнена.
Възползвай се от линейката, поне ще ти направят вливания.
Иначе, дори да не е коронавируса, рискуваш да усложниш още състоянието си заради обезводняването.

# 22 160
Преди време в темата пишеше (не знам дали още пише) жена, завършила микробиология. Тогава им казвали високомерно, че микробиолозите вървели по две за лев. Сега имаме ограничен капацитет за тестване, защото ги нямаме тези хора. Преквалифицирали са се, работят нещо друго. Това, което предлагате да направят сега всички, в чиито сектори няма работа. Лично аз нямам проблем да го направя. Но не можете да давате такива универсални съвети. Не знаете кой колко е вложил от душата си, от времето си, колко пари е инвестирал в това да се реализира в някаква област и да му кажете просто "ами търсят касиерки в супера". Още повече че не търсят чак толкова касиерки. С тоя супер стана като онова с индустрията, дето не била засегната, защото две фабрики шиели защитни облекла. Това ни е индустрията, две фабрики. И вашата работа с тия супермаркети същата. Ей сега веднага ще открият 30 000 работни места.
А ти какво предлагаш да стане за един специалист, за когото в момента няма работа. Да чака десетки години да му дойде времето, а междувременно кой ще го храни? Никакъв универсален съвет не давам, просто аз бих си търсила работа навсякъде ако ми се наложи. Не само по специалността си. Друг като има такива проблеми с това, да си намери разрешение по собствените си разбирания, но моля не нападайте хората, които имат работа в момента, не е много забавно всеки ден да се дегизираш като на война, за да си на работното си място (не се оплаквам), а и на мен като на всеки работещ човек се налага да търпя тази или онази несгода, няма пълно щастие и никой не ме гледа в очите с уважение, да ми даде в края на месеца ей така едни пари наготово.

# 22 161
  • София
Аз призовавам отново да спрат да се размятат имена на лекарства, било то търговски или генерични... Виждате какъв ефект има.
Лично се опитвам да подам сигнал към СЕМ и ИАЛ по повод и телевизионното натякванте на това или онова лекарство. Потенциално е опасно!

# 22 162
Мередит, то щом содата изчезна, а джинджифилът е на двойна цена смятай как всеки попива и прави разни луди запасявания за всеки случай.

# 22 163
Ще добавя и лабораторията, която отново не влиза в ничии сметки. А тест за вируса не е единственото изследване, което се прави на тези, и не само на тези, пациенти.
Лично смятам, че имаш право и освен лаборатории има и други професии които ще са изложени на голям риск. В България не мисля че ще е възнаграден финансово по някакъв справедлив, методичен критерии. Да не кажа, че ми се струва че най-големите бонуси даже няма да са в медицинската система..Rolling Eyes

# 22 164
  • Bulgaria
И аз мисля, че не е коронавирус. Хубаво е да ти окажат медицинска помощ, но да не вземат да те пратят по презумпция при короната. Вероятно е добре да ти направят тест.

# 22 165
  • София - Рим и обратно
Току що научих за наша близка, починала от инфаркт. Жената на 58 години, без никакви сериозни заболявания, се беше барикадирала вкъщи, спазвайки всички указания, заповеди и разпоредби на великия щаб. Много се страхуваше от вируса и не смееше да излезе. Е, вдигнала е кръвно и е починала... Дали ще я водят “жертва на Ковид19”?! Щото то реално е така, спокойно може да си я припишат в жертвите.

# 22 166
  • София
Има хора с лабилна психика
Притеснението може и да те убие.
Ама кой ли си дава сметка за това?

# 22 167
  • София
Току що научих за наша близка, починала от инфаркт. Жената на 58 години, без никакви сериозни заболявания, се беше барикадирала вкъщи, спазвайки всички указания, заповеди и разпоредби на великия щаб. Много се страхуваше от вируса и не смееше да излезе. Е, вдигнала е кръвно и е починала... Дали ще я водят “жертва на Ковид19”?! Щото то реално е така, спокойно може да си я припишат в жертвите.
Много, много тъжно. Съболезнования!
 Затова не е хубаво да се изпада в крайности, а постоянното облъчване от медиите е изключително вредно, създава паника и това за никой не е полезно, защото страха убива. Вируси винаги е имало и ще има.

# 22 168
  • Бургас
Вчера четох подобен случай , само че млада жена . Получила инфаркт, също притеснена от вируса.

# 22 169
Още една жена е починала днес - в Александровска болница. Вече общо са 14

https://btvnovinite.bg/bulgaria/brojat-na-pochinalite-ot-covid-1 … s-veche-e-14.html

Общи условия

Активация на акаунт