СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 903
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Мария, няма да ти чупим мечтите.

При това положение оценките са ми най-малкия проблем. И НВО вече не го мисля. На материала от пети и шести клас е пушка, също и на многочлени, ъгли. Сега се омързелеви с триъгълниците.

Два дена и вече луднах вкъщи. Отгоре на всичко подсмърчам като за световно и без дистанционно обучение ме цепи главата. Аз и без последното се занимавах доста с децата. Да попрепитам малкия, да му дам допълнително задачи по математика, упражнения по английски. Да гоня Мрън да прави тестове. Просто сега вече съвсем нанагорно ми идва всичко.

# 271
  • у дома
За съжаление ще си имат необходимия брой оценки-и двамата от вчера имат оценки на зададени задания.

Vesi1,за съжаление даже не е хитрост,а теорема,която си се учи по учебна програма,пък даже се и доказва.

# 272
# 273
  • sofia
Мъжът ми каза, че от съседната стая основно псуване се чувало... Joy ...явно върви учебния процес по някакъв начин. Аз съм на работа и ми е спокойно.

Светле, като каза теорема, имах една даскалица по математика, която на контролно почти винаги даваше задача да се напише някоя теорема, ей така, с думи. Това беше шанс за тройка.

# 274
  • софия
При нас има нещо - дадени домашни по бел, мат, ит и по физическо зададена тема без обяснения. Детето каза, че домашните са върху материал, който са взели, т.е. каквото научили до сега, научили. Поне за сега.
Домашното от вчера по мат е изпратено на госпожата от 5-6 деца.

Как мечтая за това, което описва Мария.

В 4 ще има урок с учителя по мат по вайбър. Поне това знам, надявам се ще бъде качествено.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 15:43 от zvаnchе

# 275
При нас само учителката по математика използва Google classroom и преподава по един или друг начин. Всички останали- чети си урока и направи домашно, презентация, тест , попълване учебни тетрадки.😐
По БЕЛ минахме на преговорни тестове.
И веднага се сетих за училището на Ния! 🥇

# 276
  • София
Пълна нула в нашето училище.  Само домашно по БЕЛ в Школо и по Viber упражнения по ФВС.

# 277
При нас започнаха и оценки да пишат на домашните.

# 278
  • софия
Четох това и си мислех за Сара, Таз, стон и другите самоотвержени жени с будни, щурави дечиня.

# 279
  • София
При нас текат домашни. Лошото е, че ни пращат заданията, който както си реши - по вайбър, по месинджър, в g suite на гугъл (ама не в classroom,  ами в бизнес групи - да им се неначудиш), в ЕД - ама или като съобщение (което се виждам само в мобилното приложение), или като забележка, която или в десктоп приложението гледаш, или в модула с оценките. Луди станахме, и аз и детето. Толкова ли не можаха на едно място да пишат, че да не проверяваме час по час къде имат нещо поставено.

# 280
  • sofia
Душата ми се къса как на това хубаво време трябва да седим у дома! Към обяд издебнахме задния ни двор на блока да е абсолютно празен и с подивелия  от седене в къщи младеж съм ритала футбол един час🤗 Не че аз много ритам де, подавахме  си пасчета.😉 Иначе от сутрин до вечер кипят учебни дейности.

# 281
  • София
И ние така, ма нали с девойка, та федербал. Simple Smile
Дистанционното обучение е главно през вайбър при нас. И да ви кажа просто не става.
Някакъв хаос.

# 282
  • София
И при нас е през вайбър, дават домашни, казват им да гледат уроците в уча.се и това е общо взето.

Търсих днес линка с основните геометрични задачи, намерих го от ston, обаче ми казва, че е изтекъл, търсих и във фейсбук групата, но не го открих. Моля ви, някой да го сподели отново. Благодаря предварително!

# 283
Аз съм много благодарна в такива моменти, че сме в къща на село.
На децата им е много трудно да учат вкъщи. Никаква концентрация и сериозност няма.

# 284
Ще кача основните геометрични задачи по-късно, че сега дребният е заел компютъра. Него пък направо го съжалих днес. Първо до 12:45 беше на "училище". После хапна и се захвана с домашни. Казах му да прави всичко от днес, че е голяма каша сега кое за кога е. Да прави, докато му е прясно и да предава. Помагах му по литература. По други предмети имаше също доста неща за правене. До 16ч се е занимавал. Това, защото има и снимане, качване. Един куп галимации.
За сравнение, при нормалното училище, той беше по пет часа на тренировки и вечер за час и нещо успяваше с всичко учебно, плюс някои допълни задачи от мен. А сега е ужас.
Наборът не го виждам да е особено зает. Или тях не ги товарят толкова или той поскатава. Нямам нерви и него да наглеждам.
А във фейсбук групата шервах едно разказче за ден първи на ДО. Много точно е описано.

Общи условия

Активация на акаунт