СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Накрая няма да искат да ползват никакви устройства.

Аз му казах, щом се изморява от толкова стоене пред лаптопа, следобед да си се занимава с други неща. Ама не ще. Игрите, видео обработки и разни там други неща, с които се занимава, не си ги дава.

# 466
  • София
Звънче,да не затворят София,че ще страдаш за вилата... Да ви разсея с домашно от...детската градина.Една приятелка ми го пусна,търсейки помощ..

# 467
Според мен няма да затворят София. Нито е необходимо на този етап, нито е осъществимо.

Ох, да похваля учителят ни по фвс, че откликна на молбата ни да не им дава презентации, а упражнения за раздвижване.

# 468
Ъ? От това последното нищо не разбрах 😂 имам предвид лазаруването.
Наборът каза, че по ФВС са му пуснали една дълга презентация с волейболните правила. Ама му била скучна и нямало да я чете.
От днес вече и учителката по математика е във виртуална класна стая. Май не останаха учители, които да не работят така.
Раздадоха им потребителски имена и пароли за Microsoft Teams. Не знам обаче дали няма да го ползват като резервен вариант. Имаше такива предложения.
Сега работят в Moodle  и в него е интегриран BigBlueButton за виртуални класни стаи. В първите дни Moodle доста крашваше, но вчера и днес не е имало никакво прекъсване. Бяха ни уведомили, че се прави опит за прехвърляне на платформата на нови сървъри. Не мога да се оплача от реакцията на училищното ръководство. Получаваме доста информация и в дискусия упаствахме. Правят и те всичко, което е по силите им.

# 469
  • София
Здравейте, момичета! Приемате ли още една майка на седмокласник в редиците? Simple Smile
Току-що получих мейл от Регалия, че ПИ на 29.03 и 5.04 ще се проведат онлайн. Допълнително ще изпратят потребителски имена и пароли.

# 470
  • София
При нас нещата с онлайн обучението се раздвижиха от вторник насам. По БЕЛ имат часове по Зуум, по математика им изпраща да правят разни задачи. По всичко друго също текат всевъзможни задачи-най-вече планове на уроците. До един момент следях и на двете деца задачите в школо, но станах прекалено много.

От Междучасие днес следобед ще има онлайн урок по математика. Само това съм получила (с Грейпфрут сме заедно, децата де). При Михайлова още нищо не съм получила.

Добре дошла, Джанка!
Това с Регалия е интересно, ще се опитам да запиша и моята, ако приемат новозаписващи се.

# 471
Здравейте, момичета! Приемате ли още една майка на седмокласник в редиците? Simple Smile
Току-що получих мейл от Регалия, че ПИ на 29.03 и 5.04 ще се проведат онлайн. Допълнително ще изпратят потребителски имена и пароли.
Иха, страхотна новина, благодаря! Дали ще имат ограничение на потребителите?

# 472
  • София
Здравейте.
Хората масово са изперкали с тоя коронавирус. Все едно, ще прелети през терасата и ще им кацне на рамото. Грам мозък не е останал в доста глави.
Радвам се, че тук все още цари някакъв здрав разум.
Иначе младежът приключи днес с физиотерапията. Много се чудехме дали да ходи, но решихме, че е по-добре сега, докато още не се е разпространил вирусът. От бързото израстване му откриха сколиоза. Може да се поправи сега, докато още израства.

# 473
  • София
Рени, то часът с Гьорева беше тази сутрин май - не си ли получила мейл? Моят обаче го пропусна - имаше математика с класа си. Разбрахме се да гледа записа, когато ми го пратят.
Едит - а може да има и 2 урока днес, не знам, аз поисках промяна, защото следобедният пък съвпадаше с урока по БЕЛ

# 474
Здраве, Джанка! Добре дошла!

Зазу, той и здравият разум е до време😀

Ходихме до два магазина зо нас. Спазваме дистанция, в магазините се прави дезинфекция след всеки клиент и влизаме по двама. За сметка на това, градските пиянки се бяха наблъскали на пейките в градинката и пет пари не дават.

# 475
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не смятам да я записвам Ема за онлайн изпит в Регалия. Установих, че при нея има голяма разлика в резултатите от ПИ вкъщи и ПИ навън. Явно притеснението и стресът й влияят доста. Вкъщи прави задачите без проблем, че и за доста по-кратко време, на ПИ в школа - голяма разлика в резултата. Така че за нея е полезно да тренира, когато е под стрес, вкъщи й ги давам само за упражнение.

# 476
  • София
Иха, страхотна новина, благодаря! Дали ще имат ограничение на потребителите?

Нямам идея, може да ги попитаме. Аз умувам как ще разписват геометричните задачи в тази ситуация, но сигурно са помислили за това... Simple Smile

# 477
  • софия
Много мразя да ходя на вилата, защото майка някак е успяла да превърне ходенето там в задължение и правене на неща, които тя иска, когато тя иска. С тази карантина усещам, че ако времето е хубаво следващата седмица бих отишла с удоволствие. На час път е от София и почти няма хора. Scream
Живея на 30 км. от София. От понеделник всички столичани с имоти в региона са се изнесли в нашата община. Поне да си седяха в имотите. А те са плъпнали навсякъде. Моля ви, спазвайте карантината. Тя не е за да си ходим на вилата. А оплюваме масово тези, които след 13.03. отидоха на Банско. От вчера всичките ми клиенти (работя в общинска администрация) са не местни жители и идват с репликите: "Ние щото не сме на работа, та решихме да дойдем тук и сега, нали, няма опашки да си оправим имотите / платим данъците", "Ма нас вирусът не ни плаши. Вас като ви плаши, стойте си в къщи", "Ма аз не съм болен (подсмърчайки)". Аз ли нещо не разбирам - в отпуска ли ни пуснаха, или сме в извънредно положение?
Можете да ме убиете с камъни!
Не мисля, че написах това, което обясняваш. Работа в общинския град и община нямам. Написах вилата - имот 1 дка с ограда, около който не живеят хора. Спокойна ли си сега? Вилата ни е на 50 км посока Сърбия.
Има много по-културни начини да си платим данъка без да е нужно да ходя при лелите в общината и данъкът вече е платен, както и всички останали сметки. Работа в общината нямам и никога не съм имала. Всичко се случва през нета и не завися от компетентността на случайни служители.
Положението е карантина, а не военно. Карантина означава да се спазват изискванията за изолираност, а не зазиждане.
Отношение към Банско нямам и не съм изразявала.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:56 от zvаnchе

# 478
  • sofia
Момичета, няма начин да няма начин! Постепенно всичко ще се канализира и ще се адаптира към ситуацията, само здраве да има.
  Светът е толкова объркан, а ценностите са изчезнали, че му трябваше един коронавирус малко да се отрезви!

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 16:09 от googlish

# 479
  • София
Рени, то часът с Гьорева беше тази сутрин май - не си ли получила мейл? Моят обаче го пропусна - имаше математика с класа си. Разбрахме се да гледа записа, когато ми го пратят.
Едит - а може да има и 2 урока днес, не знам, аз поисках промяна, защото следобедният пък съвпадаше с урока по БЕЛ

На мен са ми написали, че урокът е от 16:30. Ще видим какво ще гледат. И без това пише, че ще го ползват после като запис за други групи, така че явно уроците ще се въртят.

Общи условия

Активация на акаунт