СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 722
  • 753
  •   2
Отговори
# 525
Снимките от Арена Армеец много ми повлияха. Все едно е война. Дори се наревах без да зная защо. Приятелката в Ломбардия така всеки ден реве вече 10 дни. Явно това е първа фаза. Тъпото е, че притесних Ния с моята неадекватност.

# 526
  • софия
Моята майка не е излизала от миналата седмица (над 70 г., преминала през рак на гърдата, с хронична аритмия и проблеми със сърцето). Ходя и й нося нещата, от които има нужда, седи на балкона на слънце, дори до пейката пред блока не слиза. До преди това излизаше всеки ден. Има си компания от бабички, с които пият кафе в квартала. И те не излизат.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:01 от zvаnchе

# 527
Възрастните хора могат да си пазаруват, когато си искат. Дали ще се възползват от този прозорец не е ясно. Прочетох, че и в Чехия наредбата е по същия начин формулиране.
Ние пък ще се ограничим. Честно казано никога не ми се е случвало да пазарувам в този часови диапазон.
ДО със сигурност ще е поне до края на май. Надявам се да имаме късмет и през юни да сме в училище.

# 528
Ама няма проблем възрастните, застрашени, да щъкат по всяко време?! (Обособена част ли е "застрашени"?).
Трябваше да е изрично ясно по възрастов диапазон кой кога да пазарува значи.
Скоро икономиката на бедната ни страна ще издъхне и ще дойдат още проблеми и мизерии.
А бездомниците прибраха ли ги поне?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:03 от Fifiana

# 529
Мисля, че до седмица ще сме като в Италия, Испания, Франция - навън по един и с декларация в джоба.
Скоро възрастните няма да могат да щъкат. Живея до парк - вечер е пълно с тийнове, младежи, пенсионери. Всички на групи. Е, не е каквото е в нормално време, но пак са много. Социална изолация - йок, маски - йок.
По-строгите мерки се очакваха/очакват.

Абе, ще го преживеем и това.

# 530
  • София
На мене в критични моменти винаги ми идва на помощ астрономията. 😊
При 10 на 21 степен звезди във Вселената явно нито е гео- нито хомоцентрично положението. Не сме кой знае колко важни според мене. Важно е да се запази някакъв здрав разум, за да се отреагира трезво на каквито там времена дойдат.
Както се казва - и това ще мине.

# 531
  • софия
Ако не беше НВО, въпреки че и то не ми е критично, каквото за всички, това и за моето дете, за сега ми е интересно това, което се случва. Лошото ще дойде след това. Според мен се случват неща, които не осъзнаваме и виждаме на повърхността.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:10 от zvаnchе

# 532
Звънче, прочетох НЛО:grinning:
Ред, така е, и това ще мине,   а какво ли идва след него.
Първо трябва да се докаже, че тука съществува здрав разум😉

П.п.И нещо, което много ми хареса!

Скрит текст:
Затворници в свободен свят
Кой би си го помислил...
Явно Господ се сети –
Че отдавна не е чистил...
“Всичко си зависи от мене -
на съдбата съм си диригент...”
Сега дирижаш ли в хола?!
Бетониран в кутийка цимент?
Объркан от хиляди мнения –
Конспирация, природа, война?
Сега не се мерим по нова кола ,
А се мерим по силна душа...
Няма страшно, ще мине и тва...
За вярата патрони няма...
Ама после като се родим отново –
Ще се родим ама с прострелна рана.
И тая рана ще ми напомня –
да дишам въздух, да садя храна.
Тая рана всеки ден ще ми напомня –
да ставам и да благодаря...
Да благодаря че има кой да обичам...
Кви коли, кви позиции братко?
Не видя ли че всичко дето купуваме -
съществува ама само за кратко...
Ще бъде ден – слънчев и ясен.
Ценен урок ще бъде премислен.
Ще бъде ден - пролет и лято.
Ще бъде ден но много по-смислен Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 22:46 от Biserka_a

# 533
Ох, оптимистична нотка: УЕФА било насрочило нова дата за някакъв мач на България. Датата е 04.06.2020. Значи хората имат надежда, че всичко ще е свършило дотогава. И японците твърдят, че олимпиада ще има. Щом спортистите ще се подготвят без тренировки за Токио, нас едно нво с ДО няма да ни уплаши Simple Smile

# 534
Малко оптимизъм и от мен.

"Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, съобщи тази вечер пред БНТ, че има двама излекувани от смъртоносния коронавирус в страната ни. Те са от Плевен и с тях общият брой на излекуваните у нас стават трима.

По-рано днес началникът на Националния оперативен щаб и на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски съобщи на брифинг, че един от пациентите във ВМА ще бъде изписана, след като два теста са потвърдили, че вече не е носител на коронавируса."

# 535
При нас засега всичко върви нормално. Учителите ни по БЕЛ и математика се организираха бързо. Имаха часове по история и география в Zoom. При второкласника също върви гладко, когато не се разсейва, но ще го вкарам в релси.

# 536
  • София
Получих мейл от Междучасие, че ще имат занятия във вторинк и петък следобяд, но младежът учи втора смяна и си има дистанционни часове от училище. Писах им. Ако искате, пишете и другите мами, на които децата са втора смяна и са при г-жа Михайлова. Предложих им да разделят временно децата на сутрешна и следобедна група.

# 537
И аз току що получих имейли, уроците си остават по времето, в което се провеждат по принцип, неделя следобяд.

# 538
Вкъщи в момента (от 9 и 15 ) тече урок по БЕЛ , Междучасие.По график е в  събота 11.30.За мат. още нямам инфо , кога ще е редовния урок.

# 539
Ако някой се е записал на БЕЛ в смг, намерих инфо на сайта им:

Започната е организация за онлайн провеждане на отложените Тренировъчен тест по математика за 3. клас и Тренировъчен тест по български език и литература за 7. клас. Следете сайта ни в страницата “новини” за допълнителна информация относно тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт