СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 720
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Изпитът в 7-ми клас със седмица по-късно при по-дълга карантина:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/izpityt-v-7-mi-klas-sys-sedmica … SoEjyUhXCISzxiYyc

# 541
Някой пита и тук, затова да пиша: смг учители качиха резултатите от ПИ по мат.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 19:09 от maria77bg

# 542
Изпитът в 7-ми клас със седмица по-късно при по-дълга карантина:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/izpityt-v-7-mi-klas-sys-sedmica … SoEjyUhXCISzxiYyc

На този етап това малко ми звучи като лингвистично упражнение. Нищо не се знае. Дано да не се повтори случващото се с Италия.
Ние тук си се шегувахме с ракията и чесъна, но взех да ги практикувам редовно . ..

# 543
  • София
Аз по-скоро го виждам през юли, но и това, което пишат не е невъзможно. В Италия е минал едва месец и половина, в Китай за около 3 месеца вече са доста добре нещата, тук са минали само две седмици.
Всички си правят някаква подобна сметка според мене, най-вече на база Ухан.

# 544
И аз си мисля за юли. Но истината е, че се упражняваме само. Никой не знае какво ще стане. Министърът говореше, че са разгледали 5 или повече бяха сценария. 9 и 11 юни ми звучат трудно постижими, обаче.

# 545
Добре, а от януари не се ли работи по лекарство? Аз все още имам надежди на науката.

# 546
  • sofia
По принцип по правилата на епидемиолозите за развитие на епидемиите , така споменаха от щаба, пикът се очаква края на април, началото на май. В такъв случай не виждам как в началото на юни децата ще се върнат на училище, освен ако не измислят нещо дистанционно за изпита.
    Лекарство скоро няма да има - първо трябва да мине клинични изпитвания, после регистрация, това в най- добрия случай е година.

# 547
Ами, ако френският лекар се окаже прав, че СЪЩЕСТВУВАЩИ препарати с хинин вършат работа. (нашите забраниха износа, т. е. има следа тук), може и от средата на април да си тръгне живота наново. Но пак,    чешем езици (клавиатури)  само.

# 548
Според мен ще изкараме така целия април, даже с още повече рестрикции. И през май нещата лека-полека ще започнат да се нормализират. Юни ще са изпитите, а там какво ще стане идея си нямам 🙄

# 549
По отношение на училището няма накъде повече рестрикции. Ясно е, че такова няма.
Интересно е колко ваканция са отпуснали като аванс, при който няма да се пипат изпити и финал на учебната година, ама ще разбираме в движение.

# 550
Аз днес гледах един клип, в който италианци показват някакво руско противовирусно лекарство - Арбидол. И в другата тема често се споменава, но го няма на нашия пазар.

# 551
Важното е да намерят какво помага... е, и после време да произведе достатъчно, но пак по-бързо в сравнение с това да се измисля сега, да се изпитва тепърва и т. н.

# 552
Спряга се и аналгин- хинин, но доколкото знам, той се произвежда само за износ.
Кирил Домусчиев с какво го лекуват?

# 553
  • София
Оставам с впечатление, че тестват всякакви антивирусни препарати, създадени за други причинители. А маларията се оказа бактерия, не вирус. Но срещу Covid 19 помага в някаква степен именно препарат за малария. И точно в този момент ми става ясно колко не ми е ясно. 😊

# 554
Резохин/хлорквин+ азитромицин
Първото го няма отдавна тук, което е проблем за голяма група пациенти с автоимунни заболявания, като лупус и артрит, и за което са сигнализирали отдавна.
Комбинацията е отчетена като успешна от американския президент и от французите. Руснаците тестват противовирусно за Ебола. Целта на тестове с налични лекарства е да се ползват веднага, а не да се чакат клинични изпитания, както би било с една нова ваксина. Сред вас има медицински лица, не ме карайте аз да разяснявам Simple Smile
В школите нов материал ли взимате? Дали няма да отпадне все пак една част поне? Докъде сте стигнали, по бел, че по математика ептен не съм в час?

Общи условия

Активация на акаунт