СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 664
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Аз отчитам напредък при моето дете и дори да не постигне достатъчно точки, поне ще му е от полза дългосрочно. Например оправи доста преразказите Simple Smile

# 661
# 662
  • у дома
Да кажем така - късно са се заинтересовали. Трябвало е да си сверят часовника малко по-рано, сега поне школи и ПИ бол. Тези деца с допълнителната подготовка в 7кл ще изплуват нагоре до едно по-добро от кварталното училище.
Къде това-София не е България все пак...
Ние сме в областен град-5 и 6 клас въобще няма ПИ ,за школи да не говорим.В 7 кл се провеждат 1-2 ПИ по предмет,обикновено април-май,които по разбираеми причини тази година няма да се проведат.
А иначе например по-голямото ми дете е класирано за националния кръг на олимпиадата по АЕ/който по всяка вероятност няма да се проведе,но здраве да е/-от нашето малко областно градче са класирани 4 деца-моето от МГ и др 3 са от ГПЧЕ,даже не е ЕГ,защото не учат предмети на език.Нито едно от тези деца не е ходило тази година на школа или учител.Направих си труда да погледна-от София с хилядите школи и претенции за учене на не знам си колко предмета на АЕ  в ЕГи космическите балове за прием-ами и от там са също 4 деца. Изводът за мен е,че който иска си учи и ще се научи ,независимо къде е...

# 663
За моето дете съм установила, че обича да си стои в зоната на комфорта. Не мога да преценя какъв напредък постига чрез школи и учители в училище. Отива на уроци, според настроените слуша или блее, мисли си за негови неща. Запомня трайно това, което му е лесно. Рядко се напряга да пребори трудните неща. Без школа би било по-зле, защото домашните биха били по-малко и така не би се напъвал и мъничко да надскочи себе си.
Аз съм ужасно уморена от тази работа от вкъщи и не мога никакво внимание да му обърна.

# 664
Да ви кажа много съм доволна, че всички успяха да пробват какво е хоум офис (кофти е поводът, естествено). То няма нито работно време, нито уикенд, но никой не вярва. Не веднъж ми се е случвало да ми казват приятелки, че на мен ми е лесно, защото "не работя" истински, все пак съм си вкъщи... Днес едната, която най-често ми го натяква ми каза, че едвам издържала вече, но все пак моето било друго...

# 665
След 7 клас интересът към олимпиадите рязко спада. Наблюдението ми е за София. По АЕ и НЕ се явяват на изпити за сертификати.
Никога не съм си и помислила, че в провинцията децата са глупави или че не учат. Навсякъде има високи и ниски балове. Единствената разлика е, че в София за 1 място в елитна гимназия кандидатстват много повече деца. Това прави борбата по-жестока.

# 666
  • София
Аз лека полека успявам да установя къде и какви пропуски има дъщеря ми. От ден-два сме в по-добър режим (малко мучахме на класната миналата седмица, та имаше разговор с директорката).
В значително подобрени взаимоотношения сме с тийнейджърката. Май от това съм най-щастлива. 😊
Във вариант хоум офис се работи повече, разбира се. Особено пък когато това е вид спасителен пояс, отвличащ вниманието.

# 667
Когато работиш от вкъщи, просто винаги си на работа. Мария, права е приятелката ти, че твоето е по-друго. Ама по-друго не в смисъл на по-леко, щото хоум офиса им се заключва да светят онлайн в рамките на работното време и не могат да разберат какво е работата да си е там и да те чака, независимо дали е вечер или неделя. От опит.

# 668
При мен умората идва и от това, че не мога за миг да се откъсна от този коронавирус. Само с него се занимавам и в работата. Освен това и по пет пъти на ден правя дезинфекция на къщата в почивките, мия всеки продукт, закупен от магазина, дори и кутиите с цигари. И непрекъснато карам домашните да се мият, после пък следва разправия, че съм полудяла...

# 669
Имам колежки, които буквално се чудят какео да измислят в момента,за да отчетат дейност от дома и да не ги уволнят. Аз самата имам същото и отгоре количество работа, както обикновено+ досадни видрочатове с подобни на гореописаните...+ Двама тийна на дистанционно обучение... кошмар...

# 670
  • София
На теория е едно-  като се сблъскаш  с  нещата реално- нещата се променят.Аз явно трябва да съм доволна че не мога да работя от вкъщи.Мъжът ми и той.Та- си ходим на работа.ДОволна съм че имам някакъв поглед над щерката и учебните процеси.НАдявам се  скоро и аз да се похваля с обрат в отношенията ни към  по-добро, че напоследък се бяха пообтегнали...Само да сме здрави- ама толкова да не ми пука вече за НВО,че даже съм доволна!

# 671
  • София
По темата хигиена още от дете съм запомнила цитат от книга, който много ми отърва (някоя от случаите на Томи и Тапънс беше) - че организмът на човек трябва да може да издържа на известна доза нечистотия 😁 ) .
Абе не, не се втелясвам на тема дезинфекция. Не ми идва отвътре и това е.
Но иначе вече разбрах значението на "внимавай какво си пожелаваш". Будя се към 7:30 абсолютно наспала се. Помните колко се оплаквах от ранното ставане. И не знам дали бих могла да живея на някое диво място за постоянно. Липсва ми градът.  Онзи - шумният и мръсният. ❤️

# 672
  • София
Да ви кажа- и да нямаш работа е порядъчно неприятно. Освен финансовите притеснения, стоенето у дома започва да ме побърква. За капак колата ми днес (в най- подходящия ден) се скапа, ремонтът хич не е евтин. Децата се надпреварват каква лиготия да измислят и за какво да се скарат. Завърших вечерта с викове, след което ги накарах да си облекат якетата и да отидат във вътрешния двор да се позамерват с топки. Намръзнаха се и се прибраха като нови. Мързелът на набора придобива чудовищни размери, на всичкото отгоре се тъпче сякаш не е виждал храна, а физическата активност е слаба, поради което е започнал и да качва и килограми. Започвам да обмислям какво да направя за разтоварване и леко раздвижване. От танцовата школа започнаха да правят уроци онлайн, та може да се включим дружно.

Аманда, твоето пък направо ми се вижда кошмар. Аз спрях почти всякаква информация по въпроса.

# 673
Red, аз изобщо не съм маниачка на тема чистота. Това, което правя в момента, противоречи на цялостнатата ми концепция за спокоен живот, а и донякъде на възпитание на децата. Винаги съм смятала, че майките, които прекалено се вторачват, бършат всеки предмет, не оставят спокойно децата да играят, отглеждат по-често боледуващи деца, с много алергии... Но уви...

# 674
  • София
Ама аз не го казах с лошо. Simple Smile Всеки си има собствена рецепта за оцеляване. Една близка приятелка непрекъснато дезинфекцира в момента. Каза, че това ѝ действа успокояващо и ѝ създава усещане, че прави нещо по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт