Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 35 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Юхуу, минах и аз скрининг най накрая, всичко изглежда наред засега, няма нищо притеснително.

# 106
Честита първа пролет и от мен! Simple Smile

Аз се връщам тъкмо от скрининга. Всичко е наред, лекарката каза, че всичко, което вижда й харесва като показатели. Бях се притеснила, че не съм качила никакви килограми и съм 44 с дрехи, но тя каза, че изобщо не е нуждо да съм качила нещо през първия семестър, така че се успокоих. Но и аз съв дребничка много, затова за мен 43 не са притеснителни килограми.

За дрехите, аз за момента не съм пазарувала, защото още не ми личи, но за всеки случай, за да не се пристягам излишно, правя един трик със силиконови ластиче. Не знам дали сте виждали този хак из интернет. Премятам ластика през илика, а след това прихващам копчето. Така е доста по-широко около корема и като съм с блуза отгоре, изобщо не си личи. После вече ще го мисля, но наистина така за известно време можем да си спестим купуването на допълнителни чифтове дънки. Като стигна до там, мисля да видя в H&M, понеже има разнообразие и дрехите не са толкова скъпи, а не знам дали после пак ще ги нося.  Simple Smile

# 107
И аз меря корема дали расте в 11та беше 69см, сега в 13та е 72см, така че напредва хах, просто е много смешно, че се мери в легнало положение и както като съм права е огромен, така като легна и няма никой Grinning

# 108
Поздравления за хубавите новини, момичета. Flowers Hibiscus Аз отпред на първа страничка в информацията под номер 32 съм поставила калкулатор за килограми. Въвеждат се данни и калкулаторът показва в съответната седмица колко кг трябва да сме качили горе-долу. Аз бях 54 кг преди забременяване и ми показва, че трябва да съм +1-2 кг отгоре, но не съм се теглила. По дънките усещам, че ми е стегнато около корема, а тези с висока талия вече не ми стават

П.С. 88 см другия път ми е корема. Толкова съм запомнила..  Smiley 82 см ми е в момента корема.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:36 от Jаsmin

# 109
Приветтт и честита първа пролет! Flowers Cherry Blossom
Аз парацетамол се наложи да използвам последните два месеца, заради мигрената, къде действаше, къде не, но съм от типа хора, които минимализират количеството хапчета, мислех, че може максимум 1-2 на ден, даже аз ги редувах. Сега като чета от вас, ще съм по-спокойна относно дозировката.
Моите дънки и панталони също минават вече към неизползваеми, въпреки че ми е рано за дрехи за бременни, ще пробвам трикът на Лили, мисля че ще свърши работа. Нося предимно рокли и поли, при тях чорапогащникът е проблем Smile Сега ме подсетихте да си премеря корема, че нали няма ЖК, поне аз да си следя.
Много благодаря за линка с мерки, препоръчани от МЗ, аз се чудя сега да безпокоя ли доктора за това, че нямам пуснати никакви кръвни изследвания, освен ТСХ, което си следя. Едва ли ще ми каже да ги правя сега, ама ако хемоглобинът ми е паднал рязко под граница, да не стане някой недостиг на желязо (примерно говоря).
Поздравления на момичетата с хубавите новини, желая на всички много здраве и спокойствие, в дните вкъщи Relaxed
П.п. Последствията от седенето вкъщи е, че малката вчера намери парче памук зад шкафа и го обяви за новия си приятел, после го хвана с пръстчета и танцува с него FlushedGrin

# 110
Честита първа пролет момичета. Днес бях на преглед, и ни казаха че ще е момченце Hug.
Даже май и със серклажа ще се размина. Шийката ми не е скъсена и цервикалния канал си е напълно затворен. Лошата новина е че ЖК най вероятно няма да има до 10 април.

# 111
Момичета, привет отново! Изследвахте ли ТСХ? Аз днес го пуснах 3.37, при реф стойности за втори триместър 0.20-3.00, та се притесних! Почти във втори триместър съм, без два -три дни, а по-точно календарни 14+4 гс, а лекарско броене 13+5 или 6 гс трябва да е. И така, моля за мнения. Благодаря! И се пазете ❤ !!!

# 112
  • Terra incognita
Пиеш ли нещо за щж? Ако не, отивай на ендокринолог, ако да- пак, за да ти увеличи дозата. При бременност тхс не трябва да надвишава 2. Хубаво е да около 1,5.

# 113
Момичета, хубаво ли е да се пуска TSH регулярно ако нямаш проблем? Аз го пусках преди да забременея по свое усмотрение и беше иделано. Има ли нужда пак?
И още един въпрос за тези, които за с дефицит на Д3 и Б12. Колко време ще ги пиете? Аз ги пия от 6та седмица, няколко пъти питах Аг да ги пускам ли пак, отговора все беше "Няма нужда, пий си ги". Таа до края ли така? Grinning Сега като няма ЖК нз дали само за това да му звъня...

# 114
Dimitrova93,аз бях бяи и все още съм достигнала желаните стойности на витами Д ,Б12 и Б6.Всеки месец в начало си пускам изследвания за да следя стойностите.За мен трябва да се изследват,за да знаят как да ти се коригира дозата.За TSH,преди да забременея го изследвах,и сега мисля пак да пусна проба да го видя и него.

# 115
Аз си следя ТСХ, витамините и коагулацията всеки месец. Все още не съм записана на ЖК и всичко си плащам. Не съм давала урина все още. Преди малко попаднах на видео, в което обсъждат раждане (ако се намираш в град под пълна карантина), проследяване на бременност и записване на ЖК.. Мисля, че съвсем скоро Щабът ще направи промени и ще позволи записване на ЖК. Ето го видеото (полезно е):

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/cheti-etiketa-11.html

# 116
Честита пролет момичета🌼🌻🌺
За име на момиче ми хресват страшно много.
За момче е по сложно за сега съм се спряла на няколко Мартин Никола много ми харесва Матей но мм е на друго мнение😅 също ми хресва Антоан таа ще го мислим.
Не бях се сетила за мерене
От два дни имам чувството,че усещам бебече не е гаделичкане както беше при дъщеря ми със нея много рано усетих бях със задна плацента сега е по различно направо са си леки побутвания и само се услушвам.
За покупки за сега само гледам и набелязвам купила съм си само няколко дрешки до лятото и след това минавам на рокли 🤗

# 117
Честита пролет 🌹

Задължително ТСХ трябва да го свалиш, при бременност трябва да е под 2.. Аз също следя всеки месец задължително, не чакай свържи се с ендокринолог.

По принцип, ако си го тества няколко преди бременност и после в начална и нямаш проблем ЩЗ не е необходимо всеки месец. Всеки месец следят жени с Хашимото или хиперфункция.

Аз дрехи за бременни имам от първата бременност, едни дънки, едно долнище и два клина, една блуза това и пак тях ще нося, ще видим лятото с широки рокли и къси панталони сигурно ще си купя.. Като цяло по добре широки дрехи, тези за бременни са безумно скъпи..

Аз корем не меря, даже при мен и килограми не мерят.. Чакам си ЖК на 6.04, получих резултатите от скрининга и всичко е наред.

Много се радвам за всички положителни емоции и прегледи, дано само бъдем здрави ❣

Триозомия 21 риска ми е 1:927, това лошо ли е?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:26 от mommy_v

# 118
Ще е чудесно да може да се записваме на ЖК и да се следим нормално.
А някой ще се записва ли на ранна ФМ в 16та седмица или вече на тази в 2чта ще ходите. Със сина ми пропуснах ранната.

А него усетих в 16та седмица, бях със задна плацента и мн плосък корем, беше си отчетливо побутване, даже се виждаше по кожата. Сега обаче съм с предна и 3 кг отгоре, основно по корема, та не разчитам на ранни движения

# 119
Ох сега ми се обади док, излезнали са ми разултатите ТСХ съм го качил на 4,5 Sad вдигам дозата и съм с анемични стойности на желязо, в понеделник ще ходя за преливане... Нещо се притесних доста Sad

Общи условия

Активация на акаунт