Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 518
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Eli-to3 малко в повече ми идват твоите постове с това как някой скучае и седи и плаши момичетата, а ти идваш като спасител. Според теб твоето мнение е единственото правилно във всяка една ситуация. В интерес на истината аз не виждам никой да я плаши и единствения неадекватен съвет е точно твоя. Как може да съветваш някого да пие хормон?! Това, че твоята терапия е такава не значи, че всички могат да си приемат хормони без консултация със специалист. Замисляй се понякога, когато изписваш лекарства по форумите, защото може някое момиче да вземе да те послуша. И освен това е хубаво да се научиш, че не винаги твоето мнение е най - доброто.

# 196
И преди го бях писала, и сега пак ще го напиша. Това е форум, форум! Ако някоя от пишещите няма медицинско образование със специалност в дадената област, единственото което може да направи да е подкрепи или изкаже мнение относно проблема на дадения човек! Да се назначава лечение и да се дават неадекватни съвети, че доктор не е нужен е просто престъпно! Особено, както в случая става въпрос за бременна жена. Явно някой тук има проблем с докторите и това си е личен проблем. Влезнат тук с цел да напиша нещо позитивно, в и без това нажежената обстановка в страната, а и по цял свят, но направо се ядосах и целия ентусиазъм ми се уби.
Еее, то пък бива, бива...

# 197
Знаете ли когато болничния е за цял месец какъв процент от дохода ще е болничния?

# 198
Знаете ли когато болничния е за цял месец какъв процент от дохода ще е болничния?
От работодател, първите 3 дни на нов болничен се заплащат 70%, а останалите от НОИ-80% от брутния доход. Ако болничния не е първичен, а продължение, ще ви бъде изплатено само обезщетение от НОИ 80%.

# 199
Момичета, към пушачките, какво стана с цигарите? Спряхте ли ги? Аз честно казано да, спряла съм ги и не пуша. Изобщо не ми се пушеше до преди 5 мин. Говорих с една приятелка, с която винаги си пиехме кафенце с цигарка и много ни вървеше приказката и така си запалих една цигара. Гризе ме сега съвестта, но просто ми се допуши 😠😠😠😠😟😟😟.....

# 200
Момичета, не се карайте, всички сме изнервени в този период! Аз също държа на това, което казах, че се прави консултация със спациалист, супер неадекватно е сама да си назначи еуторикс или л тироксин или като цяло хормони. Никой, никого не плаши, идеята е да се даде адекватен съвет, а самолечението НЕ Е! Независимо от случай с ТСХ или за каквото и да било. Ами и аз с първата си бременност бях в перфектно здраве, никога не съм имала проблеми, не пия не пуша, нямам излишни килограми или каквото и да било и въпреки това  имах неуспешна бременност и след нея се откри проблем с ЩЗ.. Или дай да си бях пила профилактично и за тромбофилия, и за ЩЗ и за каквото се сетиш, ЗА ТОВА ИМА СПЕЦИАЛИСТИ, без да се плашите хора, но вашето здраве и здравето на бебето ви не са за подценяване, назависимо от стойностите.. Успех и бъдете здрави! 🍀

# 201
  • Terra incognita
Тъкмо се връщам от ендокринолога. Последното тсх ми е 2.10. Каза, че не е зле, но трябва още малко да се смъкне. Увеличи ми дозата. Добре, че не се лекувам по бг мама и гугъл.

# 202
Даже май и със серклажа ще се размина. Шийката ми не е скъсена и цервикалния канал си е напълно затворен.

Чудесна новина. Simple Smile Много се радвам за теб.
Колко см. измериха шийката ти?

# 203
От работодател, първите 3 дни на нов болничен се заплащат 70%, а останалите от НОИ-80% от брутния доход. Ако болничния не е първичен, а продължение, ще ви бъде изплатено само обезщетение от НОИ 80%.
А след това за болничния как се отразява болничния? На болничния нои плаща сега 80%, а след това за болничния 90% на тези 80% ли?

# 204
"За дните, включени в периода от 18 календарни месеца, през които лицето е получавало парично обезщетение за временна неработоспособност, се взема предвид доходът, от който е определено паричното обезщетение."

# 205
Моя приятелка също са я осигурявали на минималната 560лв миналата година и до ден днешен си взима от 560 - 560 а от новата година от 610 - 610лв. Едни казват че майчинството ще е 90% от 610 от личен опит пък други взимат цял как така?

# 206
Моя приятелка също са я осигурявали на минималната 560лв миналата година и до ден днешен си взима от 560 - 560 а от новата година от 610 - 610лв. Едни казват че майчинството ще е 90% от 610 от личен опит пък други взимат цял как така?
Не може да е по- малко от МРЗ. Затова взема 610лв

# 207
Когато те осигуряват на мин доход няма как да взимаш по малко от минималната заплата за страната. Тези които ги осигуряват на по висок доход взимат 90% от това на което ги осигуряват.

# 208
Майчинството е 90% от осигурителния доход през последните 18 месеца. Ако е минимална осигуровка- 610лв, се взимат 610лв. И другите момичета са казали, че по-малко от минималната работна заплата, не може да се вземе.

# 209
И на мен така ми обясниха от НОИ - болничният е 80% от брутната заплата. А майчинството е 90% от брутната заплата. Например ако си осигурен на 1200 лв., ще вземеш 80% от тях (равнява се горе-долу колкото чистата заплата).
На първата страничка има калкулатор, с помощта на който можете да си сметнете болничния. А също така в сайта на НОИ с ЕГН и ПИК също може да си проверите.
Аз имах проблем с подаден, но неизплатен болничен от НОИ. И имах разправии (слава Богу електронно). Та хубаво е човек да си следи нещата

Общи условия

Активация на акаунт