Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 371
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Bobolinka90 , аз приемам магнерот още от края на първи месец, 2х2 и го взимам винаги с храна. С първата ми бременност също правех така. Друго, което знам за магнезия е, че не е добре да се приема с млечни продукти, защото се неутрализира действието му. Магнезият също така най- добре се усвоя чрез кожата. Продава се магнезиев гел, който може да се втрива. Ползва се върху здрава кожа, без екземи и рани. Може да е раздразнил стомаха ти. Посъветвай се с лекар за приема или нещо по-щадящо!

Ssillwi сега като че ли е по - добре положението, като го взех след хранене. Иначе го пиех преди или по време на хранене, защото така пише в листовката. Това за млечните не го знаех. Лекаря само ми каза, да не го приемам заедно с желязото.
Благодаря за информацията.

# 496
Добро утро в този дъждовен ден ☺️ браво на всички, които успяват да обикалят и направят толкова крачки 😁 аз покрай работата вкъщи нз дали и 500 правя, а и не ми остава мн време за раздвижване. От заседяване получавам контракции чак.
А днес така ми причерня рязко, заяви ми се свят, омвкнаха ми краката. Зарязах закуската, която правих, и едвам стигнах до дивана. Детето милото дойде да ме гуши и да ми помага. Явно ми падна рязко кръвното, не беше приятно.

# 497
Момичета, усещате ли бебчетата? Как по-точно ти усещате? Постоянно ли или е за кратко?
Чувствам от време на време едно много леко пърхане и дори не се появява всеки ден.
И за ви попитам ядете ли топено сирене и майонеза? Умирам за тях, а не знам дали са позволени, макар, че да сега си хапвах на воля.

# 498
Привет, мамита (бъдещи и настоящи). Днес беше мой ред за закуска и спретнах чудни питки със сиренце. Тези дни яденето взема връх. Как ги правите тези крачки, идея си нямам. Аз също се въртя вкъщи,  ама 8000 крачки 😁😳 Упражненията са по-добре,  но един път така се претоварих, че 3 дена не можех да се движа.
Аз магнезий въобще не пия, мн ме изненадва, че толкова от вас вземат.  За сега съм само на но-шпа и то два пъти на ден.
Утре отивам да се запиша за ЖК, пък да видим, че да пускам кръвните най-накрая.

# 499
Добро утро в този дъждовен ден ☺️ браво на всички, които успяват да обикалят и направят толкова крачки 😁 аз покрай работата вкъщи нз дали и 500 правя, а и не ми остава мн време за раздвижване. От заседяване получавам контракции чак.
А днес така ми причерня рязко, заяви ми се свят, омвкнаха ми краката. Зарязах закуската, която правих, и едвам стигнах до дивана. Детето милото дойде да ме гуши и да ми помага. Явно ми падна рязко кръвното, не беше приятно.
Същата съм като теб, вчера сутринта правих палачинки и рязко ми падна кръвното, направо си бях на припадане, едвам се добрах до дивана. Виня времето и ниското налягане! Едвам ставам сутрин като е облачно Grinning

muuucuni аз си ям майонеза Grinning сега много ми се яде, от всичко друго съм се ограничила, а и малко ме съмнява, че тази от магазина е със сурови яйца Grinning
Иначе бебчо го усещам вече като легна почти винаги мога да го напипам къде е и като си задържа ръката понякога усещам леки ритничета. Всеки ден по-активно става, но определно не е постоянно или аз поне не го усещам още. Ако не съм легнала изобщо не мога да разбера какво става под този издут корем Grinning

# 500
Момичета, усещате ли бебчетата? Как по-точно ти усещате? Постоянно ли или е за кратко?
Чувствам от време на време едно много леко пърхане и дори не се появява всеки ден.
И за ви попитам ядете ли топено сирене и майонеза? Умирам за тях, а не знам дали са позволени, макар, че да сега си хапвах на воля.

Аз лично за съжаление май още нищо не усещам , понякога само имам леко придърпване , но дали е бебо или се филмирам незнам.
 Незнам и аз дали са позволени , но аз също си хапвам постоянно топено сирене , чедър , ементал , майонеза и сушеница , дано да не влияят или пречат по някъв начин на бебо.

# 501
  • Terra incognita
Купешката майонеза е ок, тя е пастьоризирана. Домашната не може да се яде, понеже съдържа сурови яйца.В топеното сирене също не виждам проблем.
Проблем са незрели сирена от сурово мляко като Бри, Камембер и т.н. Пармезанът също се прави от сурово мляко, но той зрее минимум 12 месеца, което го прави безопасен за консумиране от бременни.
И аз от време на време усещам пърхане.

# 502
Dimitrova, виня палачинлите - и аз тоя правех, като ми прилоша 😂
Ям всичко - купешката майонеза е ок. С първото не ядах луканка, сега и това хапвам, също купешка.
Нищо не усеща, но съм само 15та седмица, с предна плацента

# 503
При мен не е пърхане, а побутване. Не се усеща цял ден, те са будни едва 6часа (така каза приложението ми 😄).
Когато съм гладна и правя закуска също се появява това чувство за припадане, не винаги, излизам на въздух и отминава.

# 504
  • Пловдив
Моето вчера реши че няма да прави нищо и цял ден се чудих добре ли е, въобразява ли съм си 😂😂 е днес си навакса, все едно гимнастика прави /честно как успява да се движи така бързо/ като мравка е, най-вече вечерта го усещам и сутринта, чак гъдел ме хваща.
Ще се обадя на аг, да видя какви изследвания трябва да правя в 16+5 дни и ще си ги пусна на частно, ясно е че по здравна каса няма за кога да чакам.
Вие пиете ли добавки на своя глава или са ви изписани от следящите ви аг. /прочетох че пиете но не разбрах по ваша инициатива или тяхна /

# 505
  • Terra incognita
Аз пия само витамини като добавка.

# 506
Аз не пия никакви витамини и лекаря ми забрани да пия, понеже каза, че плацентата ми е предразположена към преждевременно стареене/узряване (не знам как точно се казва) и в такива случаи витамините спомагали за по - бързо узряване ((не знам, дали го обясних правилно, но така го разбрах. хипервитаминозата била по - опасна от това да имам дефицит). Иначе си бях намислила да си взема витамини на своя глава и добре, че не го направих.
Но и без витамини вече си пия достатъчно други хапчета.
Аз вече го усещам по - отчетливо, но не е често. По - активно е вечер като легна. В началото беше точно като пърхане/потрепване и се чудех, дали е бебчо.

Ям си майонеза от магазина, нищо че е по - скоро вредна заради един куп неща, които съдържа.
За сирената чета етикета, дали са от пастьоризирано мляко. Избягвам основно меките сирена и тези с плесен.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 13:08 от Bobolinka90

# 507
От няколко дена само като спя много ме боли гърлото и лека хрема усещам и като се събудя през деня нищо ми няма. Дали съм настинала? Възможно ли е от климатика да ми пресъхва просто?

# 508
И аз съм същата. Когато легна почва да ми дразни гърлото и имам хрема, чак не мога да си поема въздух. На сутринта ми няма нищо.

# 509
И аз съм същата. Когато легна почва да ми дразни гърлото и имам хрема, чак не мога да си поема въздух. На сутринта ми няма нищо.

Пиеш ли нещо или да смучиш. Аз не

Общи условия

Активация на акаунт