Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 35 488
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Имате ли представа какви са нормалните размери на бебето в този период?

# 136
Вече съм 15гс някоя има ли болки като мен в ляво в дясно,като кихам въртя се и т.н.? Имах в началото на бременността и сега пак ама и през нощта ги усещам и чак не мога да заспивам после

Според мен не трябва да се притесняваш, но естествено не съм специалист. Аз сега имам само придърпвания, но като бях болна, много често при кашляне и кихане усещах едно по-неприятно пробождане и се притеснявах. Вчера след скрининга обаче като видях, че всичко е наред, се успокоих, така че явно това не е създало проблем.

За ситуацията и вируса... аз се дразня много до каква паника ни докараха. Да не се излизало от градовете... аз исках да си ида до родния град и да съм във вилата, където няма хора наоколо и спокойно мога да се разхождам на чист въздух без маска. Снощи по нощите сме пътували, защото обявиха, че забраната влиза в сила след 00 ч., после пък го отложили с няколко дни. Поне имам документи от клиниката ми и винаги мога да се върна в София сега. Видях обаче колко са панирани роднините ми, само вируса им е в устата. Знам, че трябва да се пазим, но защо трябва да полудяваме от ситуацията?! Наистина помня и свинския грип, в който имаше много повече засегнати. Аз също го изкарах като почти всички около мен... оцеляхме! И през това ще минем, дано по-скоро свърши!

# 137
Two Hearts mommy_v, evtixia, и аз ще ви напиша като Вики, че не трябва излишно да се притеснявате. Увеличават ви дозата и така Simple Smile Аз преди месец бях с 0.130 ТСХ, но намалих малко дозата и сега е 1.040. Само че не съм сигурна кога точно се образува щитовидна на бебето и тогава пак ще има корекция на дозата най-вероятно..

diana_, честито за хубавите новини! Не се притеснява, щом докторът ти е казал, че всичко е наред Two Hearts Ще ти сложа розов щъркел. За кой период питаш за размер?

Karategirl, мисля, че е нормално да има разни придърпвания, защото се разтяга всичко Flowers Hibiscus

Аз излизам в градината на слънчице в хубавото време, играем на плейстейшъна, слушаме радио Витоша през компютъра, четем книги или си пускаме филми (сега сме на фаза наградените филми от Академията да гледаме, но не мога да намеря южнокорейския "Паразит"), но и ние както и Betty чакаме първо детенце, та имаме време за тези неща Two Hearts
Скоро имам рожден ден и ще е забавно доста, ще ни остане различен спомен, ще разказваме след време с усмивка на децата си. Като един истински представител на първата зодия в зодиака ми е трудно да не излизам, но няма как - за наше добро е. И това ще мине както всичко друго

Хубав ден желая на всички Purple Heart Nature Sunny

# 138
  • Terra incognita
Ако не ме лъже паметта, щитовидната жлеза на бебето започва да функционира след 16 г.с.

# 139
Flowers HibiscusFlowers HibiscusЗдравейте, и аз съм септемврийско мамче. Термина ми е за 13.09. За сега пола не се знае на 100%(все седи с гръб). Имам едно детенце, което е родено през 2017г.(секцио). Това ми е втора бременност.Flowers Hibiscus

# 140
Здравейте. Ние сме на село и и с малката излизаме в градината и по улиците, то няма жива душа.
Не съм била на ЖК от миналия месец. Имах час на 17 , но нали ги отмениха (Търговище). Вече съм 16-17 г.с Време е и за ФМ и за ЖК, но не знам какво да правя. Казаха, че не пускат в областните градове. Започвам да се изнервям. Как да знаем дали бебето е живо и всичко наред ли е, ако не можем да отидем при АГ. Това не е като ходенето на маникюр. 😞 Май ще звъня на АГ др седмица, но и той е странна птица. А до Варна едва ли ще можем да стигнем , за частен преглед .

# 141
Привет, момичета и аз не знам кво ще правя! Аз нищо не пия за щитовидната, тъй като се водя, че нямам проблем. Гледах си изследванията забременяла съм на 2.13 ТСХ, а сега във втори триместър - влезха в 4-ти месец, ми е 3.37 🤷♀🤷♀🤷♀😟😟😟 Изплашена съм като цяло и поради липса на лекари в момента дали ще намеря кой да ми предпише някаква терапия да смъкна това ТсХ. Звънях на една лекарка, която я хвалят в моя град, тя каза да не се притеснявам, че не е много високо, все пак е за терапия, но трябва преглед+всички изследвания за щитовидната и това щяло да стане следвашата седмица , защото нямало да работи през идната такава. ЕМИ... откачам просто! 😫😫😫 стискайте ми палци да оцелея и бебето да оцелее докато намеря свестен и работещ ендокринолог. ✌✌✌

# 142
  • Terra incognita
Лекарката не ти ли каза да си купиш хормон и да започнеш прием междувременно?

# 143
Лекарката не ти ли каза да си купиш хормон и да започнеш прием междувременно?

Не каза ми първо да пусна тат, мат и т4 плюс ТСХ и да й се обадя. 😫😟😟 И затова съм се притеснила....

# 144
  • Terra incognita
Не се притеснявай, не е чак толкова високо. Не е задължително да имаш тат и мат извън норма, аз съм със субклиничен хипотиреоидизъм, само тсх е завишено.

# 145
Здравейте. Ние сме на село и и с малката излизаме в градината и по улиците, то няма жива душа.
Не съм била на ЖК от миналия месец. Имах час на 17 , но нали ги отмениха (Търговище). Вече съм 16-17 г.с Време е и за ФМ и за ЖК, но не знам какво да правя. Казаха, че не пускат в областните градове. Започвам да се изнервям. Как да знаем дали бебето е живо и всичко наред ли е, ако не можем да отидем при АГ. Това не е като ходенето на маникюр. 😞 Май ще звъня на АГ др седмица, но и той е странна птица. А до Варна едва ли ще можем да стигнем , за частен преглед .

Аз също съм от Търговище, при кой доктор се следиш 😊

# 146

При Абаджиев. Малко ми е странен, но и с първата бременност се следях при него.

# 147
Има ли момичета от Бургас? При кого се водите на ЖК? И къде ще раждате?

# 148

При Абаджиев. Малко ми е странен, но и с първата бременност се следях при него.

И аз съм при него, каза началото на април да звъня за час, но и за тогава не се знае как ще е 😐

# 149
Има ли момичета от Бургас? При кого се водите на ЖК? И къде ще раждате?

При Мануелян! За раждането не съм мислила много още честно казано. Нека всичко бъде наред, пък ще го мисля. Искаше ми се да отида в София, но с настоящата обстановка, всичко е от днес за утре явно.

Общи условия

Активация на акаунт