Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 426
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
BettyBe, благодаря ти за отзива Kissing Face Моята първа бременност до към края на осми месец я карах в Пловдив, където живях две години и половина докато следвах магистърската си програма там. Това е един много любим за мен град, който обичам и винаги с вълнение го посещавам. Та мога да кажа за изключително добрите си за тогава впечатления от д-р З. Минев от Пловдив, който по това време работеше и в клиника Селена. След това, когато се прибрах тук ходих няколко пъти при д-р Скочев, едно популярно отново за преди години име. Беше завеждащ на родилното в окръжна. Исках той да ме изражда. Той по това време обаче правеше ремонт на вилата си, по негови думи, която се намирала на повече от 20 км. от Варна и каза, че няма как да ми гарантира  на 100%, че ще ме поеме, особено ако се случи през нощта. Каза ми да си приготвя багажа и да дойда два дни преди терминът сутринта в болницата с думите- " И ще видим какво ще правим." От казаното ми стана ясно, че най-вероятно ще иска да ме сложи на система и да предизвика раждане. Аз категорично исках всичко да се случи по естествен начин и се молех дъщеря ми да се роди преди уговорката ни. Така и стана Simple Smile Бях решила, че ще раждам все пак в Окръжна и вечерта точно 3 дни преди терминът ми вече бях с много силни контракции, които изтърпях цял ден вкъщи отидох в б-та и реших, че ще раждам при когото се падне. Попаднах на д-р Димитрова, която работеше в мед. център Еквита. Бях си я кръстила Стоун фейс. Толкова безжизнен израз и отношение имаше тази жена към мен, но пък знам, че е много добър специалист. Въпреки отношението й, родих нормално и здраво бебе, благодарение на нея и екипът на смяна. Та, отплеснах се доста Simple Smile и май няма как да отговоря на въпросът ти пълноценно. Нямам никакви лични наблюдения с акушерите във Варна, освен чуто от тук, от там и затова питам и проучвам менения. Ето, че и ти потвърждаваш добри отзиви за д-р Б. Георгиев, макар да знам, че за почти всички лекари има и хубаво и лошо. Simple Smile

# 436
И аз благодаря за споделеното мнение. Чувала съм за тази докторка Елена Димитрова, даже приятелка ми я препоръча, но и тя така ми каза, че е стоун фейс. Тя все още работи, води ЖК и изражда в окръжна. Ти имаш вече едно раждане, така че опита, който имаш ще ти е от полза. Аз като бременна за първи път мога да кажа, че много ме е страх  от естествено раждане и следващите няколко месеца искам са събера смелост.
За доктор Боян Георгиев нз дали е привърженик на естественото раждане, но в АГ знам със сигурност, че има доста родили по естествен начин момичета при Г. Георгиев.  Може да видиш и за него коментарите. Има една фб тема Варненски мамчета, там пише за всички по много.

# 437
Мен пък повече ме е страх от второ раждане, като знам вече какво е 😂 хем първото не беше някакакво драматично, имам добри спомени като цяло. Ама ако може някой друг да мине пак през рова 🙄😁

# 438
Мен не ме е страх от раждането, нямам търпение да усетя облекчението, когато бебето излезе. След това ме е страх, с две деца под 2 години 🤦

# 439
  • Пловдив
А мен ме е страх и от раждането, и след това, дали ще успея да се грижа добре за бебо, да го възпитаме добре с мъжа ми 🙈

# 440
Мен не ме е страх от раждането, нямам търпение да усетя облекчението, когато бебето излезе. След това ме е страх, с две деца под 2 години 🤦
Олеее да облекчението. Може да прозвучи странно, но наистина чувството е уникално яко когато бебето излезе.
И мен от това ме е страх, но хайде каката тогава ще е на 2,5г.

# 441
Аз искам само всичко да е наред.. Пък раждането минава и заминава.. Баткото живот и здраве ще е на 2,8г само се моля до тогава да махнем памперса, че е мъка. От първото секцио бързо се възстанових, ще видим сега как ще е..

# 442
Привет, поредно снежно утро в София. Да споделя, че бях на преглед във вторник, всичко е наред с бебчо, върви даже напред за 15 г.с. и ще си имаме... срамежливче, защото нищо не се видя. Но много се радвам, че нещата са добре, защото си психясвам тук вкъщи. Сега дилемата е може ли личен лекар да ми даде направление за кръвните изследвания, тези първите, на които ти източват 4-5 епруветки. Четох в нета, че по принцип може даже да те следи личния, за бремеността, нз как става.
Аз за раждането не точно се притеснявам, а по-скоро леко съм напрегната - след първото секцио, сега съм решила да пробвам до последно за нормално раждане, така исках да родя и първия път, но уви, не било писано.
Но най-предизвикателно ще бъде отглеждането на две деца, притеснява ме ревността на по-голямото, и умората от по-малкото да не повлияе върху поведението ми към по-голямото, абе лудница. Но съм сигурна, че ще се оправим.
Снимка на коремчето ще пусна после, че сега не успявам да го снимам, иначе и аз се чувствам постоянно преяла, като седна пред компа ме притиска, а все още не е толкова голям.

# 443
Здравейте, бих желала и аз да се присъединя към вас. Моят термин е на 16.09 и чакаме момченце. 😊😊😊

# 444
Василева и аз си ходя на частно. Реално на ЖК успях само да се запиша и да взема направление за кръв и урина и до там. Всичко останало аз си го поемам. Ходя си на прегледи през 2 седимици и честно казано и аз малко започвам да се изнервям на това, че дори и направления не дават на абсолютно задължителни изследвания, които ще ти искат като отидеш да раждаш. Аз имах проблем с резултатите в урината и трябваше да си пусна микробиология, която по пътя на логиката би трябвало да е с направление, но уви...
Кофтито е, че така и малко се губи връзката с Аг-то, защото не те гледа той вече. Аз ходя на частно да ме гледа друг, защото моя не приема дори на частно явно...

# 445
  • Пловдив
Положението е гадно, аг по здравна каса е готина, но съм я виждала два пъти, веднъж на частно, и когато се записвах. Правила съм само тхс /май беше / и него си го платих аз, и спин и още нещо вече аг ми даде направление за тях🤷‍♀️. Сега съм в Хасково, аг и професорката са в Пловдив 😂😂 какво търся тук и аз не знам, дано скоро ми дадат час, иначе ще проверя в Хасково да отида. Силно се надявам ситуацията да се нормализира, за сега нямам проблеми, но не може до безкрай да караме без прегледи или да даваме 50-100 лв за всеки един, поне тези които ни се полагат да не плащаме 🤷‍♀️

# 446
При кой АГ си по каса?

# 447
  • Пловдив
При кой АГ си по каса?
д-р Мерджанова, проф. Учикова ми я препоръча, работят заедно в болницата.

# 448
Здравейте момичета ,
Отдавна не съм писала, но имах проблеми, с които не искам да ви натоварвам , но за съжаление загубих едното бебе. Колкото и да е трудно се опитвам да се фокусиран върху другото.Засега всичко е наред с него, вчера бях на преглед , дори върви 3-4 дни напред и ще е момченце 💙 . Днес успях да си запиша и час за ФМ за 08.05. Пожелавам ви да сте много здрави и да се опитваме да мислим положително в тази ситуация с корона вируса.

# 449
  • Пловдив
Elsi_b прегръдки, дано при всички положението е добро, и въпреки трудното положение нашите затворничета/ щот с тази изолация сме точно като затворници/ се родят живи и здрави Heart

Общи условия

Активация на акаунт