Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 376
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Elsi, при много момичета става така. И при мен също стана. Но както ми каза моята лекарка едноплодната бременност е много по-здрава. Мислим положително и продължаваме 💞👣

Момичета, какъв период само нацелихме, ще има да разказваме след време на децата... Кога ще се върнем към нормалния си живот?! Надявах се до средата на април нещата да приключат. Ама не! То е смешно вече - сигурно в 7 месец ще се запишем на Женска консултация. Да не говорим, че по телевизията никой нищо не казва за бременните. Всичко ще си плащаме пак като стой, та гледай..

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 19:34 от Jаsmin

# 451
Благодаря ви много за милите думи, момичета . Jasmin, наистина ще има доста за разказване на нашите малки герои ❤ Иначе наистина никой не мисли как може да се облекчат бременните в тази ситуация, която за доста семейства е доста трудна и финансово. Аз съм си взела пакет за проследяване на бременност в Щерев и засега съм много доволна от лекарите, тъй като както е тръгнало за съжаление може и да не се вредим за ЖК 😞

# 452
Аз съм 91-ви набор и от малка слушам от родителите си как съм била родена в тежки времена на криза, а сега се очертава и ние да разказваме подобни истории на децата си. Grinning Дано наистина за лятото вече всичко е отминало, понеже ще ни дойде доста, а и в тази ситуация да сме затворени вътре не е най-здравословното за  нас.

Аз съм споделяла вече, че съм пациент на Надежда и часът ми в понеделник отпадна, но силно се надявам да не отменят повече срещи. Това реално е заплатен частен пакет, който именно включва всички тези прегледи. Вайбър консултацията няма нищо общо. Ако мине много време, директно мисля да звънна и да настоявам за среща с лекарката си, която все още не съм виждала на живо, за да съм по-спокойна, а и наистина все пак сме платили за това. Когато ми звъннаха, въпреки че вече беше кризисен период с всички засилени мерки, отидох да се регистирам за пакет и да им платя, така че ще очаквам нещо насреща после. Знам, че много хора са в тази ситуация, но от това стоене вкъщи май и нервите ми са по-изострени и съответно недоволствам повече. Grinning

# 453
При нас в Швейцария не отменят прегледите, ходя си и на прегледи и изследвания, това е че тук няма здравна каса, а здравна застраховка задължително си плащаме по никак не малка сума за всички, дори и за бебета.. И въпреки това, че плащаме луди пари всеки месец, прегледи до 13гс се поемат пак от нас.. Може би и заради това нищо не се отменя и си ходим..

Момичета, знам че е гадно, но бъдете силни! Пазете се и скоро ще гушкаме живот и здраве здрави бебенца ❤

# 454
  • Terra incognita
Аз се водя рискова бременност, заради хипотиреоидизма и не плащам абсолютно нищо, нито прегледи, нито изслвдвания. Дори лекарствара ми -еутирокс, аспирин са с рецепта и са на символични цени.

# 455
Elsi-b много съжалявам за ситуацията, пожелавам ти спокойствие до края на бремеността. Hands Pray
Аз също се следя в Щерев, за сега, ти при кой доктор си?
Ние правим график за работа сега, аз много искам да отида, но мъжа ми е силно притеснен да се мешам със хора сега, та май ще се отложи за ... май месец.

# 456
Леле, в чужбина е добре. Тука аз също съм рискова, но си плащам за месец грубо:
- фраксипарин/клексан - 200 лв
- изследвания (тсх, б12, д, коагулация) - 140 лв
- 2 пъти прегледи в месеца (заради тромбофилията) - 140 лв
Отделно ако ходя при Паскалева и там имам разходи и изобщо не включвам цената на елтироксина, витамините, мета фолиевата и пр., които се купуват също периодично.
Това, за което не плащам, са болничните. Чета, че доста момичета си плащали

# 457
Здравей Vicky,

Аз също пия еутироксин 50мг, най високата ми стойност на тсх е била 4.50, не по време на бременност. Ендокринолог ми беше казал, че щж е перфектна.
Наскоро бях говорила с една приятелка и тя ме беше посъветвала да пия аспирин протект заради хипотиреоидизма, та въпроса ми е на теб акушер гинеколога или ендокринолог ти изписа аспирина? В случая за какво точно се пие аспирина?
Благодаря предварително за разяснението.

Аз се водя рискова бременност, заради хипотиреоидизма и не плащам абсолютно нищо, нито прегледи, нито изслвдвания. Дори лекарствара ми -еутирокс, аспирин са с рецепта и са на символични цени.

# 458
Бети, не знам на жлезата какво й помага аспирин протекта. Аз го пия заради тромбофилията. (на народен език това е "гъста кръв"). Та аспирин протекта така да се каже "разрежда" кръвта. Затова ми се изписан.
Между другото аз пия 100, но последния път АГ ми каза, че може и 150 да пия. Вие какъв аспирин пиете?

Я да си довърша тука, че е пълно с мои постове. и вече се чувствам неудобно.. Аз във ФБ не влизам, но тука яко наваксвам с постовете Smiley
Исках да ти благодаря за видеото с упражненията за бременни. Правя ги всеки ден и много яко ме раздвижват. People Massage Допадат ми

И още нещо интересно да напиша - снощи след вечеря слушах музика и малкото яко реагира на Куийн - "Бохемска рапсодия", че се чудех какво става Smiley Вие забелязали ли сте музиката да им влияе отсега?

Чакаме още снимки на сладки коремчета 💞

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 11:39 от Jаsmin

# 459
  • Terra incognita
Изписаха ми аспирин 150 мг профилактично, заради риск от преекламсия.

# 460
И аз пия аспирин, заради риск от прееклампсия. На последния преглед преди няколко дни лекаря каза, че кръвотока се е подобрил, но продължавам да го пия.

# 461
  • Terra incognita
Другата седмица съм на ранно обременяване с глюкоза.

# 462
Благодаря Ви за отговорите момичета Simple Smile Аз съм на 22.04 на ФМ и тогава ще ми гледат кръвоток и тн и предполагам, че ако има нужда ще ми изпише доктора. Макар, че моя доктор идва от Швейцария и Германия и изобщо не обича да изписва лекарства хаха каза ми че тоя биозин мама дето го пия не му вярвал хаха Simple Smile То и аз не обичам да пия лекарства, така че реално си пасваме добре с доктора Simple Smile

Жасминче, радвам се че ти харесват упражненията, поне ти да ги правиш, че мен рязко ме домързява сутрин, Аз ставам в 9 и до 11 се разсънвам. Ето ти още една порция упражнения на Руми  https://www.youtube.com/watch?v=wwROi7ScNYg

Аз също пиша най - вече тука, повече ми допада от Фм групите.

# 463
  • Terra incognita
Ами той аспиринът в ниски дози си е с доказани качества при профилактика на сърдечно- съдови рискове, със сигурност не би навредил, ако има нужда от него.

# 464
Здравейте, аз също сън с термин септември. Хубав месец, аз съм родена тогава. Ще се радвам се запозная с мами, които чакат бебчо септември.

Общи условия

Активация на акаунт