Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 371
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Jаsmin, аз през първата си бременност бях си закупила една книга за Пренаталното общуване с бебето. Книгата е много интересна и лесна за четене. Там са дадени примери за развитието на бебето, и до колко то възприема емоциите на майката и околната среда. Колкото и смешно да звучи за някой, аз лично отделям време да си общувам с моето бебе. Говоря му, пея му, галя го, правя си мисленни визуализации за него, затова да е здраво, щастливо и много обичано бебе. Слушам приятна музика, често си пускам звуци от природата и винаги когато мога отделям 30-40 мин. на ден да сме само аз и той. Чела съм, че  моцартовата музика се възприема добре от бебета.

Бети, много благодаря още веднъж. Може наистина в темичката за варненските мами да открия повече инфо Relieved

# 466
Elsi-b много съжалявам за ситуацията, пожелавам ти спокойствие до края на бремеността. Hands Pray
Аз също се следя в Щерев, за сега, ти при кой доктор си?
Ние правим график за работа сега, аз много искам да отида, но мъжа ми е силно притеснен да се мешам със хора сега, та май ще се отложи за ... май месец.
Mikka _ Аз се следя при д- р Арабаджи. Малко е трудно с часовете, но е много мила и няколко пъти ми се наложи да я търся извънредно и ми съдейства. БХС ми беше при д-р Чавеева, ФМ също съм си записала при нея. Тя е и причината да се следя в Щерев . Ти при кого си?

# 467
VickyTaylor, снощи по никое време се бях засилила да ти пиша, за да питам как така ти изписват лекарства. Но явно си в чужбина. И аз като Jаsmin давам супер много пари за лекартва (фраксипарин, л-тирокс, утрогестан, но-шпа, фолиева киселина,  биозин (по мое усмотрение, но в това време ...)и разни други). В сряда като ги купувах от една аптека и на накои от тях имаше и цени по ЗК и някои излизаха на половина, а други и по-малко. Обадих се на личната да попитам дали няма начин и аз да ги взимам по ЗК - тя категорично ми отказа. Странното е, че за разлика от вас, мен не ме водят рискова - поне аз не съм разбрала.
Иначе в сряда бях на преглед (платен). Видяхме бебо, бях много доволна. За съжаление беше много развълнуван малкият човек, движеше се много и не успя АГ да види пол. Явно ще чакам до ФМ - надявам се тогава да разбера Simple Smile И да се оплача, на пореден преглед кръвното ми е високо, а попринцип съм с ниско. Казаха ми да си го меря сутрин и вечер и да докладвам. Странното е, че когато се прибрах беше ок и от тогава все си е нормално. При вас има ли такива проблеми?

# 468
  • Terra incognita
С първата бременност на една консултация ми засякоха кръвно 140/90, някъде в тези седмици 😳
Вярно, че бях развълнувана, ама чак толкова. Вкъщи уж ми беше нормално, но към 6 месец взех да си поддържам 130/90 и започнах много да отичам, най- вече в краката.
След раждането првз целия престой в болницата бях със 140/90, после се нормализира от самосебе си.

# 469
На мен на два поредни прегледа ми е 130/90. Лекарката се притеснява, че ако е такова към края ще се вдигне много и се страхува от проблеми.

# 470
  • Terra incognita
Трябва да го следиш стриктно, горната граница при бременност е 140/90, ако е толкова, или над тези сройности, звъниш на лекаря, или отиваш в спешното. Поне така ме бяха инструктирали мен. Също, ако имаш главоболие, премери си кръвното.
Иначе, не е гаранция, че ще се вдигне много до края, аз така и не вдигнах повече от 140/90, слава Богу.

# 471
На мен на един от прегледите ми измериха 130/90 и ме изпратиха на консултация с кардиолог , въпреки че преди това никога не съм била с високо кръвно. За всеки случай кардиолога ми изписа да пия Изоптин два пъти на ден и сега ми е 100/70. На мен също ми каза , че над 140 е опасно и трябва да му се обадя или да отида в спешното.

# 472
Моят АГ така ме плашеше с първата бременност, имах кръвно 120/80. За него беше все високо. Нормално ми е 100/80 макс 115. А за контракциите не ми вярваше, беше ми изписал магнезии в 9ти месец, а аз след 2 дни родих. Чудя се защо пак съм при него 😄

# 473
Elsi-b много съжалявам за ситуацията, пожелавам ти спокойствие до края на бремеността. Hands Pray
Аз също се следя в Щерев, за сега, ти при кой доктор си?
Ние правим график за работа сега, аз много искам да отида, но мъжа ми е силно притеснен да се мешам със хора сега, та май ще се отложи за ... май месец.
Mikka _ Аз се следя при д- р Арабаджи. Малко е трудно с часовете, но е много мила и няколко пъти ми се наложи да я търся извънредно и ми съдейства. БХС ми беше при д-р Чавеева, ФМ също съм си записала при нея. Тя е и причината да се следя в Щерев . Ти при кого си?
При мен също е сложно с часовете. Първата си бременност следях при д-р Иван Димитров, а доктор Чавеева и тогава ми прави ФМ и ме изражда заедно с д-р Димитров (те са екип). Сега пак съм, по принцип, при Димитров, но той излезна в 2-3 месечен отпуск и ме пое д-р Аноар. Слава богу, са ни семейни познати, така да се каже, че успявам да се вредя. Д-р Чавеева отново ще ме гледа на ФМ, предстои ми да си запиша час за май месец при нея.
А отделно, си следя ТСХ при д-р Яначкова и ще следя мигрената си при д-р Гешева, невроложката им, общо взето много доктори и чудо.

# 474
Да, и аз вече си следя ТСХ- то при Яначкова, защото ми отмениха часа за д- р Начев. Като го изследвах тази седмица беше 2.72 и ми увеличи дозата през уикенда -75 мгр , а през останалите дни 50 мгр . Иначе вече д- р Арабаджи ми изписа и магнерот 2 пъти по 500 мг. Вие започнахте ли с магнезия?

# 475
Аз съм на магнезиев диаспорал 300, защото на прегледа в понеделник на АГ матката й се видя неспокойна. В средата на март изследвах магнезий и тогава беше на долна граница 0.77 (реф. 0.77-1.03)

# 476
При нас,
също издават рецепта отиваш в аптеката даваш я и ти дават лекарствата, после получваш по пощата 10% от стойността.. Да платиш, което е супер символично, досега за лекарства нито за нас, нито за детето съм дала символични суми, вит Д за детето ми е 0,43 франка, това са 0,80лв.. Това им е плюса, и както и вече след 13гс нищо не плащам до раждането живот и здраве.. Аз съм на доза 125мг лтироксин, заради рязкото покачване на ТСХ, на контролата ще видим дали да намалим най - вероятно на 100мг..

Магнезии пия по два пъти на ден, 300мг е моят разтворим ( и за него символично плащам)

Нямам търпение в понеделник да видим бебето, тъй като съм от тези, които все още не усещат движения и ритници.. Sad

# 477
И на мен ми изписа доктора по телефона магнезиев диаспорал 300, но доста ме издразни, защото това беше без преглед, без нищо просто казах, че леко ми се втвърдява корема, но без болка. Другата седмица съм при друг вече на преглед и ще питам и него преди да го взема. Чудех се мога ли да пия нормален магнезий до тогава? Издразни ме и това, че като му казах, че искам болничен се опита да ми откаже, че всички искали сега, че нямал май право. Аз доста остро му каза, че има всички права да ми изкара болничен и това няма общо с ЖК, таа в понеделник ще ходя да го взема. Напряга ме това, че нищо не е сигурно и за някакви нормални неща едва ли не трябва да изнудваме...

# 478
  • Чикаго / София
Тук /САЩ/ също не са спряли прегледите за бременни. Всичко си върви по календар. И аз пия аспирин - заради опасност от прееклампсия, и Л-тироксин 150 - заради Хашимото. Чат-пат пия и витамини за бременни и желязо, че на последните изследвания желязото ми беше ниско. Витамините и желязото си ги плащам, но за аспирина и Л-тироксина ми ги изписват с рецепта и ми излизат общо $20 на месец.

Днес съм се разхождала около 2 часа. Времето беше топло и слънчево, и беше голямо удоволствие да се раздвижа. За сега тук позволяват разходките, затворени са парковете и детските площадки, но в квартала може да се разходиш, стига да спазваш дистанция с другите хора и да не се събирате в група. Ние се разхождаме семейно с мъжа ми и децата и кучето, разбира се Simple Smile

# 479
  • Пловдив
За момичетата, които правят тренировки за бременни - тези дни правя на Body Fit by Amy - https://www.youtube.com/watch?v=GSKw35zMQzg
Сутрин приготвям детето за онлайн обучението и след това съм свободна за себе си. Раздвижват ме и ме зареждат позитивно. Тренирам в къщи от 5г. /с прекъсвания понякога/ и сама също си нагласям упражнения.
Имам качени 2кг /19гс/ и те са от последния месец, на корем предимно.
За витамини - пия Премама Дуо.
Коремчето мажа с крем Дева за стрии, но е малко гъст и някакво олио трябва да си купя.
В момента съм в отпуск, а от понеделник 6,04 ще излезна в 30-дневен болничен....след това, ако ситуацията позволява, пак ще си работя - обичам да съм сред хора.
Тези дни ще правим ремонт на спалнята - боядисване, освежаване и ще си имаме разнообразие.

Общи условия

Активация на акаунт