Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 324
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • Terra incognita
Тук е задължително обременяването с глюкоза между 24 и 28 г.с.Ако има данни за предишна бременност с диабет, този тест се назначава по- рано.

# 556
Здравейте, аз съм от групата на ноемврийките, следя и вас:)
Искам да попитам тези придълпвания , подобно на ПМс, усещапте ли ги по-рано, в трити месец, или чак сега?

Аз отвреме навреме ги имам, не е чак болка, взимам ношпа и минава. Не смея да оставя да мине от само себе си.

# 557
  • Пловдив
🙋‍♀️ Записах си час за фетална морфология за 29 април, дано всичко да е наред. Аг каза че на ЖК може да се ходи ако има някакъв проблем и оплаквания. Мисля другата седмица да отида, че не съм виждала бебо от 15.03 🙈 и ми липсва за щастие нямам оплаквания, но при нея няма събиране на хора и ще се успокоя когато чуя от медицинско лице, че всичко с малкото човече е наред 🤗
Ще си пусна и тези изследвания на своя глава, стига да стигна до някоя лаборатория.
Придърпванията ги усещам от доста ранно, в началото май бяха по болезнени или вече организма свикна с тях, сега не пия но шпа.

# 558
Аз имам дни пък със страшни болки в кръста, с първата бременност нямах. Ама ще обутаме. Придърпвания имах съвсем в началото, после утихнаха, напоследък пак се върнаха, както и тежест и напрежение, но не всеки ден
Моето човече сякаш взех да го усещам леко като пърхане, но с тая предна плацента ми е мн трудно да преценя, а и 15та седмица си е раничко
Ина ли някой, на кого са казали прогноза за пол на бхс и се е оказало, че е грешна? Нашето първо бебе го познаха още в 12та седмица, но една приятелка я бяха заблудили

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 13:10 от sunny_bunny

# 559
  • Пловдив
Нашето се върти прекалено много, няколко пъти ме питат да не съм прекалила с кафе, кола шоколад, и до сега никой не успя да каже за пол. Все едно на инат го прави. Иначе вече го усещам по осезаемо, най-вече като легна по гръб, или на дясната страна, то също стой там 🙈. Между другото как се справяте със съня, аз спя на ляво, но вече ме боли врата, понякога и по гръб,там пак кръста ме заболява 🙄

# 560
  • Чикаго / София
Момичета, в момента съм на обременяване с глюкоза. Леко съм притеснена, защото на гладно с глюкомер захарта ми беше 5.3 😔
Утре ще излязат окончателните резултати, но най- вероятно отново съм с диабет.

Много се надявам всичко да е наред при теб!

# 561
И при нас е задължителна глюкозата, аз имам час за 09.06 за изследване на глюкоза, с първата бременност също правих такова изследване, заради риск от гестационен диабет, нямах проблем. Надявам се и сега всичко да бъде наред!

Вики, мисли позитивно всичко ще бъде наред, а дори и да имаш диабет не е края на света, всичко ще бъде наред! Много женис какви ли не болести и проблеми раждат живи и здрави деца! 🍀

# 562
Направо се стряскам като ви чета и се чудя защо моята АГ не обърна внимание на моята захар. За кое по-точно говорите, че е задължително, обременяването с глюкоза или само еднократно изследване на захарта сутрин на гладно?

# 563
  • Terra incognita
Захарта на гладно нищо не значи и не е кой знае какъв ориентир. Обременяването е задължително, да.
Аз, като вече минала през това, не съм уплашена, ще пазя точен график за хранене, ще си меря захарта по 6 пъти дневно, не е болка за умиране.
Това, което ме събаря е, че след някоя година ще се сдобия с реален диабет тип 2, неизбежно е. По майчина линия върви диабетът при мен, майка, баба, прабаба и тн.

# 564
Колко често усещате бебето? Аз го усетих 16 + и сега съм 17+ 5 и го усещам 6-7 пъти в деня. Предимно като лежа на лявата страна и днес за първи път като обядвахме,ние също му пускаме музика и баща му като запя се усети доста усезаемо щом таткото да го усети с ръка 😀 забавляваме се..определено като почнеш да го усещаш безпокойството намалява и е страхотно чувството(първа бременност) 😍😍😍
АГ ми писа,че заради положението до 13 май на преглед можем да идем или като си платим или да искаме направление от личен лекар тип 1 - заплашващ аборт. Най-накрая някакво развитие за нас бременните.

# 565
Захарта на гладно нищо не значи и не е кой знае какъв ориентир. Обременяването е задължително, да.
Аз, като вече минала през това, не съм уплашена, ще пазя точен график за хранене, ще си меря захарта по 6 пъти дневно, не е болка за умиране.
Това, което ме събаря е, че след някоя година ще се сдобия с реален диабет тип 2, неизбежно е. По майчина линия върви диабетът при мен, майка, баба, прабаба и тн.

Как си? Какво показаха резултатите?

Мен нищо не ме боли, но ме мързи вече от толкова лежане... Вчера ходих до Кауфланд обиколих го 2 пъти малееее после лежах 2 часа Simple Smile това обездвижване е ужасно... Утре съм на преглед нямам търпение да видя какво става с моето мъниче Simple Smile Вече се чудя дали да не мина да си пусна и някакви изследвания.. 4 седм нищо не съм правила е освен боденето с фракси...  Аз се бода в ръцете, страх ме е в корема...

# 566
  • Пловдив
Аз другата седмица живи и здрави ще ида на преглед на частно при професорката 🙈 . Не сме се разбрали за конкретен ден, но ми е вече леко на душата, тогава ще пусна и изследванията. Моето го усещам доста когато съм гладна сигурно и то е 🙈😂 сутринта станах в 11:30 беше полудяло. Очертава се да го видя два пъти този месец 🤗. Даже сега докато пиша прави гимнастика, майка ми също го усети преди ден два, но не са все още ритничета.
Дано тези които скоро са на преглед ни зарадват с добри новини 🤗🤗

# 567
Най-накрая днес си взех нов сутиен и се заех с преподреждането на гардеробите, пране на пролетните дрехи и прибиране на зимните.. Хубаво  е времето тази седмица и това поне ще свърша.

Аз си спя както преди, не ми се сваща нищо, само кръста ми се напряга понякога. Спя си доволно по 9-10 часа, ако не съм се наспала, дремвам следобяд. Тези дни сънувах неща, свързани с корона вируса Smiley опашки по магазини, яко чистене, такива неща...

Дечкото баща му го усети около Благовещение за първи път. То и аз тогава горе-долу. Доста се върти винаги, дори на БХС седях около 55 минути в кабинета Smiley Накрая лекарката викаше, че ще трябва да стана и да поскачам малко, за да се види, но то тогава се обърна и му се видя носната костица или там, каквото беше останало за гледане Smiley По едно време застана някак с дупето към нас (все едно гледате седнало бебе върху камерата) Smiley и му се видя пола. Интересното е, че аз предишната вечер преди прегледа сънувах, че лекарката ми казва, че е момче. Blue Heart Явно нещо съм предчувствала

Скоро всяка ще знае - все пак предстоят фетални морфологии. Blue Heart Sparkling Heart Но в края на краищата важното е всичко да протече безпроблемно и да си имаме живи и здрави дечица

# 568
Здравейте, за втората фетална морфология се насочих към Фемина, ще ми препоръчате ли конкретен лекар? Благодаря.

# 569
  • София
Любомира Икономова, страхотна е. И 3те фетални правих там и даже позна пола на бебчето още от първия път.
Здравейте, за втората фетална морфология се насочих към Фемина, ще ми препоръчате ли конкретен лекар? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт