Дистанционно обучение за учениците

• 30 617
  • 886
  •   1
Отговори
# 390
Ще продължава да е самообучение, ако по веригата МОН-РУО-Директор не издадат заповед:
1. Един програмен продукт за едно училище - отговарящ на критериите (по-назад в темата ги има в писмото на МОН). Обучение без виртуална класна стая не е пълноценно, отнема много повече ресурс (време) и на учителите и на учениците. Какво стана с кодовете от МОН за Майкрософт Тиймс изпратени до всички РУО-та, които трябваше да има вече всеки ученик и учител? Колко от Вас (учители или ученици) си инсталираха безплатен Офис 365? Май стана като защитните маски за населението - някъде се губят по пътя между държавния резерв и гражданите и всеки да се снабдява за собствена сметка по x на n-та степен от производствената цена.
2. Стриктно спазване на учебната програма (аз съм за намалени часове, за да запазим здравето на децата си).
3. Никакви своеволия от страна на учителите (забрана за съобщения, известия и публикации извън времето на учебния час - децата ни са граждани и имат нужда от лично време и пространство). Има си одобрена от училището програмна среда - тя трябва да е единственото място за комуникация. Нека учителите да се опитат бързо да влязат в час, а не да се оправдават. В една виртуална класна стая и с техническата помощ на учениците става много бързо - питайте част от преподавателите на СМГ, които не се срамуваха да поискат помощ за пускане на клип, работа с микрофон и т.н.

# 391
Имаме регистрация в тиймс, не се ползва.

# 392
Тиймса иска познания и обучение. Масово не могат да работят с него. Има и потребители под Линукс, за там се иска повечко работа също. Не на последно място тиймс е тромав.

# 393
При нас гугъл класрум върви, а зуум не. Не знам каква е причината. Пробваха 2-3 пъти по единия предмет.

# 394
Личното ми мнение е, че работещ вариант е гугъл класруум, но с малко мисъл, а не безразборно. Има елементарен начин за употреба, като се създаде стая за всеки клас и тази стая да бъде посещавана от учителите по програма. В момента дори това не се прави по места, а всеки учител си прави негова стая например. Масово също се използват различни платформи, а не една единна приета за училище/випуск. Още по-неприятното е, че не се спазва никакъв план и график, а се включват по различно време на деня-един сутрин, друг следобед, трети дори вечер. Има и застъпващи се. Въобще, учителското съсловие, с малки изключения, се показа като най-закостенялото и доста неграмотно по отношение на дори поостарелите технологии вече.

# 395
  • sofia
Вчера ме осени идеята дребното да ми направи един запис, че да се просветля как точно се провежда обучението. На работа съм и само от неговите разкази се информирам. Започват в 8 и се спазва програмата -горе-долу. Ползват Тиймс и уточняваща комуникация през вайбър.
Големият са с гугъл стая и също се спазва програмата.
Тиймс си е добре за подобни цели. Но, за да преподаваш онлайн трябва да имаш подготвени материали и да можеш да работиш със съответната програма.

# 396
  • Пловдив
Добре, де...целогодишно се ходи на семинари и обучения! Ако всичко беше както в нормалните държави сега щяхме да пеем и да учим.

# 397
  • Майничка
Мече, само една стая за един клас не е удачен вариант, оптимално е отделна стая по всеки предмет за всеки клас, освен, може би, в начален курс. Работя така от повече от година, ако стаята е една по всички предмети, само за 2-3 седмици ще се натрупа толкова разнопосочен материал в потока, че за децата ще е трудно да го отделят, ако не ровят по папките в работа в клас. Освен това, ако всички преподаватели на паралелката са в обща стая, ВСЕКИ от тях ще получава в пощата си ВСИЧКИ съобщения по задания в класната стая : "Х изпрати със закъснение ...", "Y прие предложенията за промени" , "Z добави коментар" и т.н. В момента съм само в 3 стаи с по още един преподавател (делим предмет) и получавам на ден средно м/у 60 и 80 съобщения, които не засягат моите задания. Мога да ги изключа, но ще изключа всичко, в т.ч. и моите.

# 398
  • Ямбол
Ето как е при нас:
Работим с Тиймс
Всеки клас имат екип /стая/
Във всеки екип по всеки предмет има канал. Така по програма всеки знае къде да влезе. Учениците от даден клас могат да влизат само в своя екип.
Аз съм си направила седмични папки, в които качвам материали и получавам отговори, за по-прегледно.
Всички свикнаха за до два дни.
Уроците са най-различни - видео, тестове във формс, планове на уроци, клипове, беседа и т.н.
Часовете са по 30 мин.

# 399
  • Пловдив
А при нас в Класруума, напр.по математика всички качват домашните на общата страница. Няма самостоятелно, няма мейл...не е ок. По другите предмети имат.

# 400
Съгласна съм, не са повече от 20 процента, които обучават. Останалите изяждат свободното време на родителите и учениците с ... Инструкции.

И аз искам система за дистанционно обучение, не чат. Ама, нашите учители нищо не желаят да предприемат. Да напишат 3 публикации във фейсбук е несравнимо по-лесно. Възмутена съм, наглостта е безгранична. Предложих си помощта за техническо и всякакво съдействие, без никакъв резултат.

# 401
Ето как е при нас:
Работим с Тиймс
Всеки клас имат екип /стая/
Във всеки екип по всеки предмет има канал. Така по програма всеки знае къде да влезе. Учениците от даден клас могат да влизат само в своя екип.
Аз съм си направила седмични папки, в които качвам материали и получавам отговори, за по-прегледно.
Всички свикнаха за до два дни.
Уроците са най-различни - видео, тестове във формс, планове на уроци, клипове, беседа и т.н.
Часовете са по 30 мин.

Да, тиймса дава възможности. НО, при нас например два дена беше сринат, а до петък работеше с постоянно прекъсване. Как ще е следващата седмица, предстои да видим.
И пак да кажа-иска обучение, не всеки учител поема "от раз", най-отговорно го заявявам.
В класа на детето 7 са под линукс.

# 402
Ама вие защо си мислите, че и при нормално обучение, навсякъде е едно и също... Пак има учители, които претупват.. Пак има ученици, все недоразбрали, и пак има родители, които не се трогват особено какво се случва..
Когато училището влезе по домовете, тези неща просто лъснаха по-близо 😎

# 403
За мен лично са лъснали много отдавна и съм с ясната позиция, че моите деца се самообразоват както могат и както аз финансово извън училището мога да им го осигуря. Въпросът е, че с "ходене" на училище легализираха това посредством оценки и диплома. Тази година единствено ме интересува да могат да си "изкарат" оценките и така, за знанията им не се притеснявам особено, защото самият процес за тях не е особено променен-сами търсят и четат различни източници от учебниците. Които отново купувам по заръка, а не, защото ги ползват.

# 404
  • Варна
niliev, само6не съм съгласна с това да се спазва стриктно учебната програма. Не ми се снимат клипове по физическо как изпълняваме упражнения, танци и прочие. Мерси, имаме си достатъчно други задължения.
Ваканцията е до 29ти, но предполагам поне6до 13 април ще я удължат. При нарастващият брой болни няма как да ги върнат в класните стаи...

Общи условия

Активация на акаунт