Дистанционно обучение за учениците

• 30 620
  • 886
  •   1
Отговори
# 375
За една седмица учителите поне при мен се справиха добре.Някои учители проверяваха домашните чрез Школо,вайбър,имейл т.е имаше обратна връзка.Става въпрос за ученик в 6кл.По-младите учители се справиха по-добре с дистанционното обучение и направиха виртуални класни стаи.По-старите учители пред пенсия се справиха с горепосочената техника.Какво да ги махаме ли учителите,които не са на ти с техниката.Важното е че имаше обратна връзка.Аз нямам претенции.

# 376
Мислите ли, че ако децата учат така до края на годината ще си завършат примерно на 24 май,30юни и т.н?

# 377
  • Пловдив
М да, защо не...?

# 378
  • София
Знам, че темата е за училищното онлайн обучение, но каква е позицията ви за допълнителните уроци на които сте записали децата си? Имам предвид школи по езици и други, за които сте заплатили годишна такса, а реално не е възможно посещението им вече доста време. Школата на моите деца днес ме уведоми, че са решили да организират Skype уроци, но аз съм на мнение, че за моите деца това няма да е полезно в този вариант. Може би ще им пиша, че отказвам тази опция. Как са организирани при вашите деца допълнителните занимания и доволни ли сте?

# 379
Мислите ли, че ако децата учат така до края на годината ще си завършат примерно на 24 май,30юни и т.н?
На 24.05 никой няма да завърши Ill Учебната година може да бъде удължена, или да се намали ваканцията и да започнат в началото на септември, или да се учи и в събота.... Не се знае колко ще продължи карантината. Поне така каза днес министърът по Дарик радио

# 380
  • София
Знам, че темата е за училищното онлайн обучение, но каква е позицията ви за допълнителните уроци на които сте записали децата си? Имам предвид школи по езици и други, за които сте заплатили годишна такса, а реално не е възможно посещението им вече доста време. Школата на моите деца днес ме уведоми, че са решили да организират Skype уроци, но аз съм на мнение, че за моите деца това няма да е полезно в този вариант. Може би ще им пиша, че отказвам тази опция. Как са организирани при вашите деца допълнителните занимания и доволни ли сте?

Школата по БЕЛ на 5 клас днес имаха онлайн през платформа, по математика ходи на курсовете в СМГ и те ще имат онлайн, очаквам школата по английски да кажат какво правим.
3 клас малкия има английски по скайп, дават им домашни учителката им е страхотна и съм ОК

С оглед ситуацията по добре да учи нещо отколкото само игри да са му с главата

# 381
  • София
Тази година само едното ми дете посещава допълнително езиков курс. Тази седмица пропуснаха, но от следващата ще започнат с онлайн уроци. Попълних анкета кога ще има възможност да се включи. Езиковия център, в който учи, от години провеждат и онлайн курсове.
По въпроса за Скайп - сина ми е 8 клас в езикова гимназия. От понеделник така си провеждат часовете по език.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 02:10 от Mrs Jan

# 382
Щерката е пети клас. Проведоха вече онлайн урок от школата по английски, утре има и с учителка по математика. По английски беше успешно според мен.

А по физическо в училище има да пише есе за домашно. Joy

# 383
Много се притеснявам с какви знания ще завърши детето ми. Аз съм заета почти през цялото време с по-малкото ми дете и не съм на 100% на разположение. Когато има въпрос относно някоя задача или нещо друго, докато се освободя той вече е забравил какво е искал да ме пита.
Няма по-добро обучение от това на учител с опит, който има правилния подход и знания.
Надявам се да има някакъв вид срочен изпит по всеки предмет, и ако има пропуски, да се подсигури лятно училище, в което да наваксат.

# 384
  • Sofia
Аз съм учител в гимназия и миналата седмица преподавах дистанционно чрез Google Classroom.
Мислех, че ще бъде по-трудно и по-хаотично всичко, а всъщност дори учениците показаха завидна активност, ангажираност и мотивация.
Лично аз съм доволна, честно казано.

# 385
За цяла седмица нямаше нито един урок на живо. Само урок след урок о след тях тест... децата не учат, те се самоубочават .

# 386
  • Майничка
Злодеида, самообучение е, когато сам избираш по какви материали да учиш, какви упражнения да правиш и как да си направиш проверка на знанията.

# 387
Ами то е ясно. Караш по Уча се и учебника, попълваш тетрадките и това е. Няма нужда да го казва госпожата. Пък и 2 минути чат по вайбъра не е същото като 45 минути учебен час. Дано поне почнат да проверявят домашните госпожите, че иначе доста започвам да се  чудя за какво служат изобщо. И не намирам извинение за масовата им компютърна неграмотност. В крайна сметка става дума за базови потребителски умения, не за тежко програмиране. Но ОК, ще го преживеем. Важното е, че дадоха зелена светлина за новите уроци, поне да не се провали годината.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 09:23 от Анонимен

# 388
Много се притеснявам с какви знания ще завърши детето ми. Аз съм заета почти през цялото време с по-малкото ми дете и не съм на 100% на разположение. Когато има въпрос относно някоя задача или нещо друго, докато се освободя той вече е забравил какво е искал да ме пита.
Няма по-добро обучение от това на учител с опит, който има правилния подход и знания.
Надявам се да има някакъв вид срочен изпит по всеки предмет, и ако има пропуски, да се подсигури лятно училище, в което да наваксат.

Много идеалистично си го представяш училището, а там един учител преподава на 25-30 деца в час. Моята дъщеря със сигурност има пропуски в училище, които вкъщи не би имала при желание от нейна страна.

# 389
За цяла седмица нямаше нито един урок на живо. Само урок след урок о след тях тест... децата не учат, те се самоубочават .
Абсолютно да!
Госпожата се наспала в 10, в 10,10ч пуснала два линка от уча.се за кои уроци става дума и колко точно да се пише по тетрадките. Както и една презентация в pdf на друга учителка, вероятно свалена от групите за материали учители.бг или друга. Дори не спомена какво ще иска да прегледа. Не че имаме обратна връзка на това, което е видяла. Към 16 ч каза че цял ден нямала нет.. тъкмо сме финализирали, госпожата по занималня в 16,45 пуска в школо нови неща, от нея си..
Знам, че учителките много подскачат, че не е така..но аз с колкото други родители съм говорила, от други училища-всички казват, че така се “провежда” обучението.(вкл. прехвалени столични).
Приемам, че има и от другия тип-активни, иновативни учители, но надали са повече от 20-25%. Както се казва обаче - на  нас 100% ни се паднаха от другите.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 09:41 от second

Общи условия

Активация на акаунт