Дистанционно обучение за учениците

• 30 479
  • 886
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
И аз съм За дистанционно до край...и пак казвам, че дори и да няма матури няма да е краят на света! Ще го преживеем.
П.п и моят е седмокласник.

# 601
Няма да се решава на местно ниво, за всички ще е еднакво.

# 602
  • пак там
Аз няма да допусна моето дете да учи лятото, още повече след като пролетта е учил. Той учи здраво и не виждам причина да го лишавам от заслужена почивка през лятото. И не, Андариел, дори не мисля за курорти. Става въпрос за елементарна почивка.

Ако за вас аз съм изключение - ок. Не съм учител, наскоро го писах, така че не ме почвайте на тая тема. А това, че намирам време въпреки ангажиментите да преглеждам домашните и да помагам на сина  си, за мен е нормално. Ако за вас не е - това е ваш проблем, не мой.

Започвам да се разочаровам вече.

# 603
Ти сигурно имаш 1 дете, което вече учи самостоятелно, примерно е 7-12 клас.
Не са много семействата в тази категория. А щом са малцинство, ще се съобразят с мнозинството.

# 604
  • пак там
Не четеш, Румка833. Да, едно дете имам и то е четвърти клас.

Ясно ми е, че ви е по-лесно детето да е на училище, отколкото само вкъщи, но за мен това не е вариант.

И слава Богу, достатъчно акъл имам, за да не го допусна, надявам се.

# 605
И моето дете е готово да приключи годината, съвсем адекватно. Без бал, в готовност е и за изпити. Само дипломи да им дадат в срок, ако може.

# 606
  • Майничка
Рися, аз също не бих го искала за моето дете, защото виждам, че в класа му колегите, както и мнозинството от децата, работят ефективно и дистанционно.
Моите ученици също са ефективни толкова, колкото и в присъствена форма - кой с ентусиазъм, кой по принуда, а трети - когато му е кеф. Готиното на сегашната форма е, че мога да им дам индивидуални задачи и не ги ограничавам с изпълнение в рамките на учебния час, т.е., совите не са в неизгодна позиция, както в реалното присъствие.

# 607
  • European Union
Аз искам да ме уведомят сега, ако имат намерение да се учи юли и август. Ще си пусна отпуска, може и неплатена,  и ще имам време да видя моите деца. Ще им разрешавам електронни устройства от 10-11, през останалото време ще готвим, ще четем, ще гледаме филмчета, ще шием, ще плетем, ще пребоядисаме детската стая. Изобщо ще прекарам някакво време с тях. Сега са оставени на телефоните и таблетите по цял ден и ако случайно надникнат при мен им крещя "Бягай в другата стая, че имам час на камерата" или "Отивай да си играеш, че имам работа". После два месеца лятото пак ще са сами и пак ще са по цял ден на телефоните.
Директорът се потресе, като споменах за отпуск. В работно време не можело. Изведнъж се оказа, че не било работно време, почивам си сега. А най-потърпевши са моите деца.

# 608
И как ще компенсират отпуските? Аз имам стара 40 дни, отделно нова.
Аз не си почивам по времето на дистанционно обучение, гледам и дъщеря си, която е на 3 години. И тя не е на ясла, т. е. работя по-напрегнато, отколкото като съм на работа в училище.
Ще изгори ли тази отпуска? Чудесно!
Абсурд е да махнат пролетната ваканция. Пълна липса на мозък, мисъл или идея. Защото, когато се преуморя, не знам дали ще успявам да връщам всичко на същия ден, да записвам клипове, презентации, документи, да отговарям в реално време на всички въпроси по урока...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:18 от amonqk

# 609
И как ще компенсират отпуските? Аз имам стара 40 дни, отделно нова.
Аз не си почивам по времето на дистанционно обучение, гледам и дъщеря си, която е на 3 години.
Ще изгори ли тази отпуска? Чудесно!
Според мен тук никой не може да ти каже, само твоят работодател.

# 610
  • София
поетапно, ще се приеме документ, с който да се направи, ако се наложи. Въпрос на решение и документиране на решението.

# 611
  • в страната на чудесата
Пригответе се до 6 май с дистанционно обучение и после без ваканция до 15 юли. Това е оптимистичната ми прогноза.
Учителите се учат в крачка, тестовете са в Гугъл форми, доста облекчаващо за проверката. Всички сме в напрежение, не е време да се оплаквате.

# 612
  • Майничка
Тестовете в гугъл форми са облекчаващи само ако са със затворени отговори, иначе е същото, но без хартията.

Всъщност, поправям се, има си облекчаващ елемент - поне е по-четливо, ако си увеличиш шрифта и клетките на таблицата.😁

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:34 от gargamela

# 613
И какво му е облекчаващото на формс? Сигурно за а, б, в - да. Но опитвала ли си отворени отговори? Само може да се добави коментар, което означава средно 1 минута за коментар, средно 3 отворени въпроса, т. е. 3 по 80, колкото са моите ученици, означава 240 минути, 4 часа.
Е, че аз и на хартия за толкова проверявам. Как се облекчава?

# 614
  • в страната на чудесата
Правете тестове без коментар. Никой не е рекъл, че трябва да са отворени. Но е по-лесно да се изтръшкаме. Значи учители с нулева техническа грамотност се оправиха с помощ от децата и колегите си, вървят абсолютно адекватни часове по български, литература, история и пр. Значи Е възможно. Ами ако няма ваканция колко ще сте изморени? Има купища хора със свръхнатоварване в момента плюс риск от инфекция. Но не мрънкат.
Ако пък Ви тежи - напуснете. Сигурна съм, че доста хора с педагогическа квалификация ще поискат да се върнат в училище.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 12:35 от Leika_moja

Общи условия

Активация на акаунт