Дистанционно обучение за учениците

• 30 386
  • 886
  •   1
Отговори
# 840
Ами то, за да броиш парите и да се пазариш, май не ти трябва повече от 4-ти клас. Защо ли държавата ги мъчи тия деца до 8-ми клас?

# 841
  • София
Именно, затова и задължителното ходене на училище вече е до седми клас.

# 842
Те и циганите смятат, че няма нужда да се учат да четат. Ама ей на, ходят разни загубени медиатори и ги тормозят. Лоши хора, ей!

# 843
  • Ямбол
Именно, затова и задължителното ходене на училище вече е до седми клас.
Хайде спри да ръсиш глупости.
Казах, че не си наясно0 с образованието, но вече тотално заби.

# 844
  • София
С кое точно не съм наясно? Изясни ми тогава!

# 845
На всички е трудно в тази ситуация. Не са малко хората,които наистина не могат да си позволят "екстри" като компютър и лаптоп. Всеки е намерил,или своевременно намира начин да се справя. Не е нужно да се нападате. В домашни условия не може да се постигне много в научен план,но все пак трябва да се учи. Нашите вкъщи няма да станат IT специалисти,само, заради това че имаме някакви електронни устройства. Иска се интерес, желание... Приемете,че това е временно и ще се справим по един или друг начин!

# 846
Каквито и да станат, ще им се налага да ползват технологии, а свободното ползване на технологии няма да го научат от упилище. Ще го научат от свободно ползване.

# 847
  • Ямбол
В преден пост написах, че само човек, който не е наясно, може да иска да не се прави нищо два месеца.
Сега пишеш, че било задължително до седми клас. Ми не е вярно. Който иска да е наясно - чете закони и не ходи да заблуждава хората.

# 848
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди няколко страници ни напомниха да пуснем нова тема.
няма ли желаещ?

# 849
Каквито и да станат, ще им се налага да ползват технологии, а свободното ползване на технологии няма да го научат от упилище. Ще го научат от свободно ползване.

Разбира се, никой не казва обратното.

# 850
  • Майничка
С кое точно не съм наясно? Изясни ми тогава!

Образованието е задължително до 16г., което не е 7 клас. Бъркаш основно със задължително образование.

# 851
  • София
да, извинявам се, за основното е до седми клас.
И какво, Лиляна, само заради това объркване не съм наясно с нищо в образованието, така ли?
Във всеки случай не можеш да задържиш зорлем в училище някой, който не иска да е там и има право да не е там. Също и не можеш насила да научиш някого на нещо - то е все едно да искаш насила да му дадеш. Е, насила не се дава.

# 852
...

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:44 от Анонимен

# 853
  • София
те и моите така, само че не съм водила войни с тях, а играеха колкото искат. Обаче моите и твоите не са като другите. Затова казвам, че светът не е от умни и красиви само, а от доста други хора, дори бих казала болшинството хора, които имат съвсем други ценности и възможности.

# 854
Аз като самотна майка с дете и заплата 700/800 лв, днес направих регистрация в Уча.се за 180 лв, които ще си ги изгладувам, но се надявам поне до 22ч. да приключва с научен материал и разбрани уроци. Времето, което отделям за обясняване на материала след работния ми ден е между 4 и 5 часа, а събоъта и неделя от сутрин до вечер. Бих казала, че моето дете разбира това което учи благодарение на мен .Логическата връзка между уроците я намира, когато му се обясни. Няма трудности вече с технологиите, справя се сама с няколкото платформи и това не е проблема. Проблема е, че не направиха нито един видео урок, само пускат "деца урока е еди кой си, направете му план, научете го, изгледайте този линк от уча се, напишете домашната в тетрадката и решете този тест от класната стая, направете презентация на еди кое си (онзи ден беше Савани в Африка)". И всичко това има краен срок- днес 22:00ч, но не е само то, има поне още 3 предмета, а два от тях също са нови уроци. Аз държа да е разбрала всичко.  Вчера за нареченията отделихме 3 часа за примери и упражнения. Няма как да и разреша да  направи копи-пейст на домашната работа. Лаптопа ми пк умира. НР на 7-8 години. Ако пак откаже нямам идея какво ще правя. На изплащане ли ще вземам не знам.
 Моята пък приятелка е с две деца и един лаптоп на който и тя работи онайн.Купила е принтер... ще го изгладува.

Общи условия

Активация на акаунт