Дистанционно обучение за учениците

• 31 311
  • 886
  •   1
Отговори
# 150
  • в страната на чудесата
Ако питаш мен, имаме настолен комп.
И РS.
Simple Smile не беше към теб, по-скоро се замислих с какви устройства разполагат децата. Моето има собствен лаптоп (започна с втора ръка делл) от 5-годишен. Не си представям някой да ми пипа моя. После ъпгрейд, пак втора ръка, но много сериозни х-КИ. Телефон получи в едва 5 клас. Преди това обикновена слушалка. За цената на един Самсунг например може да се светне чудесен КОМП.
Давам си сметка колко е трудно без устройства... за всеки.

# 151
Моето ползва моя компютър, защото нямам време да и оправя нейния да работи по-добре.

# 152
  • Ямбол
Можете ли набързо да ми кажете как става с код с микрософт тиймс. Къде се въвежда скапаният код. Мерси
Трябва да си в раздел екипи, после избираш бутон "Присъединяване или създаване на екип", при мен се намира горе в дясно. След това имаш две възможности и едната е да се присъединиш към екип с код.

# 153
1. Влизаш в страницата с паролата от училището, така ли?
2. Което написа.

На моята приятелка са й дали само код, и линк към страницата за вход. Но потребителско име и парола нямат. Смятам, че само код не стига?

Или трябва да изтеглиш приложението, и тогава в екипи? Не ми се вярва много да е този вариант, ама...?

# 154
  • Ямбол
1.Никога никъде не съм ползвала предоставени пароли. Навсякъде паролите ми са лично мои. служебна поща - да, но не и парола. Така че влизам в служебната си поща с моята парола. Ползваме Офис365, който има приложение Тиймс и през офиса влизам директно в Тиймс. От там следват стъпките, които написах.

# 155
Аз също смятам, че не е редно децата да се показват на камерите. Повечето са логнати през телефона и правят стрийтшотове на екрана. После с удоволствие ще го качат, за да се смеят тъпоумно. А и щом детето е вкъщи значи може да е по пижама, по гащи, чорлаво, в лош външен вид и т.н. Аз също радотя с онлайн комуникация, но с доверени отговорни възрастни хора като имам едно на ум, а какво ли остава за банда издивели дечица 7 -18 години, които само се чудят какво магария да направят...

# 156
Да, разбирам. Намерих и инструкции. От учишищата трябва да изпратят имейл(потреб.име). С влизането, потребителят си задава паролата.

Благодаря.

На мен офис 365 не ми харесва. Някаква пригоден настъкмен вариант. Ама, като за без пари, толкова. Ако се ползва виртуалната стая, пак ще е по-добре от Фейсбук

# 157
  • Ямбол
Офис365 има много функционалности и доста приложения. Има облак, могат да се ползват споделени документи и изобщо няма нещо, което да ми липсва там. Учениците също бързо се ориентират. Не на последно място - досега не се е сривал. Ползваме го от няколко години и е познато място за работа.

# 158
Как получихте достъп до офис 365, имам компютър без офис пакет. За служебни цели ползваме Open office, обаче за учебните цели на синчето не става..

# 159
  • Майничка
Много си е добър даже офис 365. За мен единственият му кусур е, че е базиран на Уиндоус. От друга страна, поне в Бг сигурно 90% от хората тук ползват уиндоус като софтуер, така че не е драма.

# 160
  • Ямбол
На нас ние предоставен служебно, всички учители и ученици имаме пощи там и с пощите си влизаме и ползваме приложенията.

# 161
Как получихте достъп до офис 365, имам компютър без офис пакет. За служебни цели ползваме Open office, обаче за учебните цели на синчето не става..
Офис 365 ползвам служебно.
Не ти трябва офиз пакет, за да го ползваш. Обратното е - ако имаш профил, получаваш офис пакет.
Като се логнеш на https://www.office.com/ с юзър и парола , които трябва да имат от училището, има възможност да се ползват всички офис приложения онлайн от профила, без да са инсталирани на компютъра.
Ако е с windows 10, могат от профила да се инсталират и на компютъра локално, малко е пипкаво през настройки...

# 162
Пускайте си редовно антивирусната програма.

# 163
  • sofia
Още в понеделник установих, че МОН са съпортвали успешно училищата с акаунтите на децата и учителите в Офис 365. Децата успешно си препратиха мейлите и паролите за достъп до Офис365. Има и създадена група за класа, добавени са и учителите (видях, че е направено от администратор извън училището).
Вчера е било малко какафония, но се надявам днес вече да влязат в ритъм. Седми клас е дребното.
То и на учителите, които не са ползвали подобна платформа ще им трябва време да свикнат с функционалностите, но е много удобно - има видео, има чат, споделяне на документи, споделяне на екран...

# 164
  • София
Още в понеделник установих, че МОН са съпортвали успешно училищата с акаунтите на децата и учителите в Офис 365. Децата успешно си препратиха мейлите и паролите за достъп до Офис365. Има и създадена група за класа, добавени са и учителите (видях, че е направено от администратор извън училището).
Вчера е било малко какафония, но се надявам днес вече да влязат в ритъм. Седми клас е дребното.
То и на учителите, които не са ползвали подобна платформа ще им трябва време да свикнат с функционалностите, но е много удобно - има видео, има чат, споделяне на документи, споделяне на екран...
И ние сме с офис 365,но все още нищо не е имал.В школото има пуснати задачи по отделните предмети и срок за изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт