Дистанционно обучение за учениците

• 31 342
  • 886
  •   1
Отговори
# 180
А законно ли е дистанционното обучение?
У дома имаме техника, моб. интернет без проблем. Но дали всички имат? Познато детенце от вчера сутрин нямат интернет. Днес очакват отстраняване на повреда. Ами то и техниката се разваля. Какво правим тогава?
Ами не е незаконно. И едва ли всички имат, отделно има деца и родители без особено сериозно отношение към обучението като цяло .Все пак България не е е само големите градове и столицата.
При нас бяха писали да се уведоми класния, ако детето няма опция да ползва дистанционното обучение. Единия вариант е да му се предават от някой нещата по телефон и той да си ги пише. Другият е сам да си чете уроците, ако има въпроси, гледам че учителите дават и телефоните си.

Именно, София не е България.
И аз съм отговорна по отношение учебен процес. И обучавам детето си. Преподавам уроци. А който не може? И има деца със СОП. А на кого ще плащат за преподаване?

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
часовете си протичат нормално, но няма физическо и аз започвам да страдам от това. Simple Smile
къде да гледам нещо за 1,80 дангалак със склонност към мързел?
не може само на компютъра, трябва и да пошава малко.

# 182
Здравейте!С какви уроци се занимават децата ви-с преговор на старите или им преподават нови?От училище виждам тестове и преговор на вече преподаден материал.Задачи от типа "В учебника по литература на стр....задача 5 и 6-писмено в тетрадтите, после снимайте и изпратете на адрес.....пишете на кирилица име, клас, тема, дата."Или да се попълни даден тест на екрана, да се запази и прати на еди кой си адрес- за време...Това е една добра тренировка по дистанционно ОБЩУВАНЕ  между ученици и учители, но ... изниква въпрос как ще се навакса пропуснатото време.Колебая се дали да накарам сина ми(6 кл.)да учи напред от "уча се" защото и без това извънредно прекъсване времето едва  стига за обема в учебниците. Какво мислите за това?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:28 от severnosianie

# 183
  • Русе
Моят син е 10 клас.Доколкото хвърлих око си вземат и нов материал.По математика видях, че им е систематизирала нов урок. По география им е изпратил план и иска разработка по новия материал. Сигурно и по другите предмети Забелязвам, че не само че учи повече, самостоятелно си прави заданията, има конкретна обратна връзка от преподавателя с описание на грешки, но и обсъждат поставените задачи със съучениците си. Даже го видях в роля да обяснява задача по математика на друг. Неща, които никога не бях виждала до сега.

# 184
Ние си вмемаме нови. Няма да има какво да се наваксва при нас. Или поне при моето дете. Не вярвам нещо да я затрудни в материала до края на учебната година, дори и да не успеем да ги вземем по план. Вкъщи можем да ги претупаме за 2 дена.

# 185
  • София
В началото уж започна добре, но сега е хаос. Всеки учител си е избрал някаква платформа (различна), всеки праща някъде материали (пак различни), къде добри, къде за отбиване на номера. Там където са в конферентен разговор все остава някой непоканен, който не може да се включи и виси пред компютъра и се моли в чат да му обърнат внимание. Освен това непрекъснато са в някакви чатове, отделни групи за деца, за преподаватели по различните предмети. Стават разногледи и губят страшно много време, за да не пропуснат нещо важно сред множеството спам.
От утре би трябвало всички вече да са само в МS Teams. Дано се оправи положението

# 186
В класа на детето се учи само нов материал. Всъщност аз преподавам. На мен ми се спуска на файл кой е новия урок в учебника, кои задачи да направи писмено от учебника, и каква е домашната. Сутрин пишем работа в клас, следобяд пише домашните. Вечер пращам снимки.
То това не е дистанционно обучение, а самостоятелно обучение. Но на кой да се оплача?

# 187
Абсолютно само нов материал. Станах разногледа с вайбър групи, месинджър, фейсбук групи, школо, уча се, сега и майкрософт тиймс. По този повод моля ако някой с ДВАМА ученика ползва тиймс да сподели на различни устройства ли ги регистрира, че никой не може да ми отговори засега..

# 188
Всъщност дистанционното обучение не изключва самостоятелното обучениие. Аз не бих се оплакала. Не мисля, че се справям по-зле от учителката. Даже напротив. Учител не може да обърне внимание на всяко дете, така че всички да разберат всичко. Моето се е случвало да не разбере нещо.

# 189
Аз се отказах от напътствията на нашата госпожа
 З ь отчита дейност, пуска публикации, коментари и прочие нон стоп.
Нито бабата,нито аз, сме в състояние да следим хаоса.
По английски само 2 деца са предали вчера нещо си.
От скоро всички трябва да са в качествена среда, което училище няма, да отива в Майкрософт.
Тези не ги харесвам, но са по добри от Вайбър, Скайпър и Фейсър.

Нашите госпожи няма да могат да се оправят в облака, те само фейсбук могат да чатят. Имаме 2-3 младички, останалите младички са по физическо

# 190
Проблемът е, че някои учителите не са обучени и не им се занимава. Нашата госпожа почти нищо не прави. Пуска сутрин 2-3 поста и това е.

# 191
  • Пловдив
Аз съм с двама ученика вкъщи - един в трети и един в осми клас.
За големия нямам наблюдение какво се взима, той не ме и пуска в стаята Joy, но по неговите думи вървят нещата както и в реалната класна стая. Работят с платформите на Гугъл, не знам кои точно, май Google Meet. С всички учители си имат отделни класни стаи. Само по физическо нещо не успя преподавателката да направи, та вчера им беше задала да учат Самоковско хоро - да си го намерят и разучат стъпките, и като се върнат в училище ще ги изпитва.

Малката ми е в zoom. Тя е през телефон, защото не можахме да го подкараме през лаптопа. При тях си текат часовете нормално, взима се нов материал, какафонията понякога е голяма Joy. Но всичко върви повече от добре  спрямо моите очаквания. Все още са нямали английски, заради болничните на преподавателката. Ще видим как ще е и там от другата седмица.

# 192
  • София
За какво не са обучени? Да не си водят урока ли? нали и в клас работят по учебните тетрадки, разказват някакви неща, рисуват по дъската, а там, където има проектори направо си карат на презентации. Не могат да направят презентация и да си водят урока по нея ли? Не могат да вземат един лист и да рисуват по него пред камерата ли? Не казвам, че е лесно, но който иска и се старае ще го направи.

# 193
  • Пловдив
То хубаво не им се занимава, ама заплата после...?

И аз мн.се ядосвам на класната...покри се и ни ума, ни дума на тия деца.

# 194
  • Пловдив
Мистик, в кое училище сте?

Общи условия

Активация на акаунт