Дистанционно обучение за учениците

• 30 617
  • 886
  •   1
Отговори
# 435
Наистина се увеличава времето пред ел устройства, но при нос, напр не е само висене пред устройствата. Вчера имаха да попълнят две стр от упражнителна тетр по АЕ, за домашно имаха един доста дълъг превод, по философия писаха есе. После снимат и пращат в клас рум. Т е, голяма част от работата е пак както при нормалното обучение.
По-добре е да се случва нещо, отколкото нищо.

# 436
  • оттам, откъдето започва България
Трудно е, когато учебниците и учебните тетрадки на децата са останали в училище. А има и такива случаи.

# 437
Пишете все пак и за кой клас става дума. Мен ми е трудна първолачката.
Моето също е първи клас.
С моята първолачка си свикнахме вече, от 9 до 12 е готова с всички уроци и домашни, след обед правят диктовки по вайбъра.
Около 6 часа работим, с почивки за обяд и за физическо /вкарваме го по средата - да речем 2 часа/. За момента е така, нямаме диктовки по вайбъра, ние сами си ги правим. Доволна съм от госпожата, от гледна точка на материалите, които ни дава.
Вчера най-сетне ММ успя да сглоби компютър на малката /от някакви стари, докупи клавиатура и мишка, инсталира ОС/ и вече не си споделяме моя комп. Онзиден купихме бюро, та слава богу тази драма отпадна. Успяхме и да си вземем учебниците от училището, че бяха останали в госпожата за проверка някакви неща, та вече и не разпечтваме, лека полека се улесняват нещата.
Иначе и моята цел е да приключим до обяд, но за момента е абсурд. Още поне седмица ми трябва, за да се организирам по-добре.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:34 от Анонимен

# 438
Аз я вдигам 7:30, до 8-8:30 се е оправила, закусила и чакаме да пусне г-жата материалите за работа.. Така най-късно в 9 сме започнали ефективно работа. Подреждам й всички учебници в купчинка по реда, в който трябва да работи по тях, разпечатвам инструкциите от г-жата и действа..
Все по-рядко ме пита какво и как, защото в началото беше драма за всяка сгрешена буква, неправилно пренесена дума .. Обаче обяснявам като папагал, че така като ме прекъсва и аз не мога да работя - та постепенно влиза и тя в час да не ми досажда нон стоп Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ама като са малки са така..
Баткото даже не ме пуска в стаята, освен ако не му нося храна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 439
Нищо не подреждам, уча да се организира сама. Както и в училище. Ставането сутрин не ми е въпрос изобщо, броя колко часа на ден работим. Дали от 9 до 12 или от 10 до 13, все тая.
Още не съм я научила да се оправя сама, та ние едва вчера успяхме да й направим компютър. Първата седмица ММ се занимаваше с осигуряването на необходимата техника на останалите от семейството, по приоритети, малката беше накрая.

# 440
  • пак там
Не подреждам нищо, на 11 години е и е много самостоятелен. Единствено в началото го беше ударил на майтап дистанционното обучение и първия ден по математика от 10 задачи имаше 7 грешни. Затова следващите два дни проверявах задачите, преди да ги изпрати. Усети се и се стегна. Сега го проверявам инцидентно, веднъж на два-три дни, за да не се отпусне отново.

# 441
Хич не ми е все тая кога и за колко време пише, защото и аз работя и не е все едно дали цял ден с нея се занимавам или сме приключили за 2-3 часа и мога да си гледам и моите неща. С големите ученици е различно, ама дребосите си искат вниманието...

# 442
И на нас ни пишеше "уча се (безплатно) .."... ама не, не е.

Безплатно е, просто трябва да се регистрирате и след това ще в и излезе , клип че е безплатно до 29.03

# 443
  • Sofia
Моите деца се оказаха много неорганизирани. Цял ден са на училище, домашни на практика нямат и са свикнали явно там да им казват какво да правят. Големият - 4 клас, сутрин никога не си е подредил учебниците за първия час. Почва да го прави като започне часът. Всяка вечер го карам да се подготви, но казва, че утре има време. Малкият е ПГ и не може все да навакса какво пише учителката на дъската във виртуалната класна стая. Блее, разсейва се и накрая тича разреван при мен, за да се оплаче, че задачите са вече изтрити от дъската. Та днес седнах и му обясних как да ги записва бързо и да е сред първите. То аз съм си виновна за всичко това, де. Така съм ги научила.

# 444
  • Майничка
Научи го да прави скрийншот на екрана. Smiley

# 445
  • пак там
И на нас ни пишеше "уча се (безплатно) .."... ама не, не е.

Безплатно е, просто трябва да се регистрирате и след това ще в и излезе , клип че е безплатно до 29.03

Шамар да е - на аванта да е, казваше баба ми.

Да, Уча.се е частна платформа, която си е позволила за определено време да престане да иска плащане. Радвайте се и им благодарете, вместо да ревете. Иначе аз съм платила 100 и кусур лева, за да има детето ми възможност за реакция. И си плащам трета година вече.

# 446
https://www.24chasa.bg/novini/article/8349644
Най-вероятно дистанционното обучение ще продължи до 13.04

# 447
  • sofia
Научи го да прави скрийншот на екрана. Smiley
Има една програмка, която прави чудесни записи на прозореца/екрана. Дет се вика, ще може да преговаряш като на живо при нужда Sweat Smile

# 448
  • София
Има една програмка, която прави чудесни записи на прозореца/екрана. Дет се вика, ще може да преговаряш като на живо при нужда Sweat Smile
Коя е тази програмка?

# 449
  • софия
Аз ползвам greenshot - лесна и удобна.

Общи условия

Активация на акаунт