Дистанционно обучение за учениците

• 30 537
  • 886
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Това е осъществимо, АКО всяко дете има собствена стая с лаптоп с камера.
Ние нямаме.
Както и хиляди деца в БГ.
До сега целият ми семеен живот е основан на това, че поне едното дете посещаваше редовно училище. А двете се разминаваха в смените. В момента съм подложена на адски стрес, за да покрия изискванията за ДО. Както и хиляди родители.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:38 от Rockstar

# 511
  • Майничка
Ние работим две или три в една стая, даже на една маса - свиква се. Камерата не е задължителна, само слушалки и микрофон, може да се споделя екран.
По принцип, при дистанционното обучение методът на обърнатата класна стая е по-ефикасен - първо се изпраща на децата материал, под формата на клипче, презентация, текст - според възрастта и после се прави чат за дискусия или индивидуални консултации за въпроси.

# 512
  • София
Аз засега оставям голямата да спи и малкия си гледа клиповете на слушалки. Но ако трябва да се проведе час като час - с отговори на момента, не знам как ще стане. Ще стане де, пак ще се изгърчим някак, щом трябва. Но това си остава извънредно положение.

# 513
  • Бургас
Има предложения тази година да отпаднат матурите за 4ти и 10ти клас, а тези за 7ми клас да са само върху материала от първия срок.

# 514
  • Варна
Ако трябва да избирам между ставането в 6 всяка сутрин, бясното препускане, караниците с вечното бързане и тътренето на детето до другият край на града на училище И дистанционното обучение, избирам ТВЪРДО второто.

# 515
  • София
Малкото дете учи в кварталното училище, както си е по закон.
Голямата си ходи сама.

# 516
  • Пловдив
Има предложения тази година да отпаднат матурите за 4ти и 10ти клас, а тези за 7ми клас да са само върху материала от първия срок.
това отдавна стана ясно...

# 517
това отдавна стана ясно...
Ще отпадне НВО за 10 клас?

# 518
  • Пловдив
Може...или да разсрочат датите. Нищо няма да е каквото беше.

# 519
Аз съм голям  фен на ДО и сега ми се затвърди  изцяло мнението още повече.

В момента за 3 часа покрива повече  материал от времето в училище.  Но тя е свикнала, защото лятната ваканция  правим домашно училище също и не й е непозната  територия.

Сега учим и българското четене и писане,  освен френския и английския език,  плюс Кхан академия и сайта им по математика.  Другата седмица учителите ще пуснат материали и по наука  и религия.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 18:47 от Анонимен

# 520
Моите и двамата си искат истинското училище, въпреки че учат сериозно и дистанционно, с виртуални класни стаи, нови уроци и домашни. Предпочитат обаче в училище. Стават в 7:15, а училището е на 100 метра от къщи, така че никого не се налага да влача през девет планини в десетата.

# 521
  • София
Може ли да ми разясните или кажете къде да го прочета, но днес учителите, които се включиха казаха, че имало нареждане, който не е онлайн в zoom по време на разговора - часа, да се пишат отсъствия... Вярно ли  е?

# 522
Може ли да ми разясните или кажете къде да го прочета, но днес учителите, които се включиха казаха, че имало нареждане, който не е онлайн в zoom по време на разговора - часа, да се пишат отсъствия... Вярно ли  е?

Не зная дали е вярно, но нашата класна изрично ги предупреждава по няколко пъти преди да почне часът, да се обозначат. С моето все разправии си имаме точно за обозначаването.Днес на ФБ страницата след часовете класната написа доста гневно писмо за това обозначаване, като каза, че дори някой да си е предал работата или тя да го види ,когато са " на живо", ако не се обозначи, не влизал в "статистиката", това и бяха думите.Но на моето му направи забележка, че в един от часовете се е обозначил след като си предал работата, а не в началото.

Дали ще пишат в  class rооm  или ще се виждат и говорят в  google meet това обозначаване и беше много важно. А учителката по математика просто ги прочете по имена и всяко казваше "Да" или Тук, това беше достатъчно.Но да, като че ли се държи и то много на присъствие.

# 523
  • оттам, откъдето започва България
Постът на Светкавица за пореден път показва, че цялото дистанционно обучение е една статистика за някои учители, директори и училища, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Не е ли по-важно ученикът да разбере материала, който е преподаван за деня и да предаде работата, която е изготвил?
Това явно е обучение под натиск да се следи СТАТИСТИКАТА.
Защо да не се работи нормално и по човешки с децата? Да, вярно, отнема цял ден, но пък все пак сме в ситуация, която до момента не е отработвана.
Няма смисъл някои училища да се правят на велики, с велики платформи и никакво присъствие на ученици в часовете (или с бъгове на платформите).

Тази сутрин имаше интервю с учителка в Холандия, която каза, че учителите са оставени да преподават както решат, стига да се постигне целта на училището.

Но в България трябва да ползваме нещо, което е платено от Министерство на образованието, но със сигурност няма как навсякъде да проработи. Има много деца без модерни телефони и със слаб интернет, които разчитат на по-опростен и достъпен вариант на обучение.
Жалко за децата.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:14 от didka ®

# 524
  • Ямбол
На национално ниво не е вярно. Може да е някакво вътрешно разпореждане, но не ми се вярва.
Има значение обаче да има присъствие и ако няма обозначение, няма как да се разбере, освен кога последно е бил на линия, но не и дали е присъствал в час. Понеже не се знае на кой как ще му се зачита обучението, по-добре е да се отчита присъствие сега, за да не стане после - който има малко присъствия - да се явява на изпити.
Очакваме разпореждане точно по тези въпроси, както и за оценяването, все още не ни дават да поставяме оценки официално.

Общи условия

Активация на акаунт