Дистанционно обучение за учениците

• 30 427
  • 886
  •   1
Отговори
# 780
Имам предвид - да се редуват за домашните. Не в час да се редуват. Часовете могат да текат и по телефона, в нашия клас половината деца така карат. И учителките го знаят, приемат написани на ръка домашни и снимани.

Защо нямат програма, не знам. Може би родителите трябва да се поинтересуват. При нас си имат програма и я спазват.

Моето мнение е, че трябваше да се осигури на всяко дете персонален компютър или лаптоп - където родителите не могат, да помогнат училища, общини, държавата, благотворителни акции. Но след като това явно не се прави и няма да се направи, се налага всеки да се справя според възможностите си. И за една голяма част от хората не е чак толкова невъзможно да се справят. Не и колкото го изкарват. Въпрос на приоритети. Да, не винаги е оптимално, но има начини.

# 781
  • Ямбол
Трябва да имате изтеглени приложенията за телефон - за презентации, за текстообработка, за таблици и след това да се прикачват като файлове. Тестов във формс няма проблем да се попълват.

Сигурно, но мисълта ми беше, че през телефон това е мъчително. Малък дисплей. Развалени очи. Трябва да зуумваш и да местиш, губиш фокус. Аз бих се радвала, ако просто пропуснем тиймс.
Инвестицията в здравето и образованието на децата ми за мен е приоритет, за теб - не знам.

# 782
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
точно това се опитвам да обясня вече десети път.
часовете са на компютър - пишат, подчертават, решават на дъска... от телефон не знам дали става, но и да става ще е на много по-малък екран и няма да е удобно.
домашните също са само на компютъра.

# 783
Е, хайде сега. Тук не мисля, че има някой, който не е приоритизирал точно здравето и образованието на децата си.
часовете са на компютър - пишат, подчертават, решават на дъска... от телефон не знам дали става, но и да става ще е на много по-малък екран и няма да е удобно.
Именно. И спешно се налага закупуване на два лаптопа/работни станции. Което е трудно да стане веднага, па макар и на изплащане. По много причини. И след 2 месеца трябва да ги продавам, защото са ненужни вече.

# 784

Това е във вашето училище. Изобщо никой не го изисква на държавно ниво, нито пък се практикува масово. Явно всички деца в училището ви си имат компютри.

И след 2 месеца трябва да ги продавам, защото са ненужни вече.
Как тъй ще са ненужни вече? Напротив, все по-нужни ще стават.
Ясно ми е, че при вас, както и в повечето случаи, е въпрос на мислене и приоритети, не толкова на невъзможност.

Моите деца винаги са приемали за даденост, че си имат персонален компютър, в който никой друг (включително мама или татко) не рови. Най-малкото пък другото дете.

# 785
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да, имат. у дома е по-лесно - ученикът е един, има си техниката.
аз се оплаквам от само многото часове пред компютъра.
но не мога да не отчета, че в дом с двама или трима ученика, нещата няма да са толкова розови.

# 786
Всъщност, всяко училище е свободно да избере как да провежда обучението, няма задължително единно решение за всички.

# 787

Това е във вашето училище. Изобщо никой не го изисква на държавно ниво, нито пък се практикува масово. Явно всички деца в училището ви си имат компютри.

И след 2 месеца трябва да ги продавам, защото са ненужни вече.
Как тъй ще са ненужни вече? Напротив, все по-нужни ще стават.
Ясно ми е, че при вас, както и в повечето случаи, е въпрос на мислене и приоритети, не толкова на невъзможност.

Моите деца винаги са приемали за даденост, че си имат персонален компютър, в който никой друг (включително мама или татко) не рови. Най-малкото пък другото дете.
Радвам се за вашите деца.
А купени по принуда на бързо вещи не отговарят на изискванията за след време. Когато дойдеше време за нещо, то се взима възможно най-доброто според нуждите. Сегашните нужди ще ни принудят да вземем нещо за закърпване на положението и да, тези вещи ще са ненужни след около 2-3-4- месеца.

# 788
Всъщност, всяко училище е свободно да избере как да провежда обучението, няма задължително единно решение за всички.
В това е проблемът.
И като няма единни изисквания, накрая ще опрем до удължаване на учебната година.
Защото едни ще се юркат като изоглавени и ще вземат всички необходими уроци, а други ще щракат с пръсти и накрая ще кажат...ами ние не сме готови.
Но си мисля, че не е точно такава слободия. Вече всички имат изискване да работят в Школо, Тиймс и да вземат нови уроци. Мисля, че най-късно до седмица ще им кажат и да пишат оценки.

Срало мече, жалко, че гледате на компютърната грамотност като на ненужна. Без нея нито един млад човек не може да просперира в каквото и да било, различно от хигиенизация или дребни обслужващи/ремонтни дейности.

# 789
Напротив, не знам защо такова впечатление остава. Точно на обратното мнение съм. У дома разполагаме със солидна техника и се работи. Просто няма как в момента да се утрои. До този момент всеки имаше достъп до тази техника. В момента е трудно защото съвпада времето ни на работа с тази техника.
А назад в годините, преди тази извънредна ситуация, не веднъж съм изказвала мнение колко са назадничави в училище и как учат ексел на хартия, което е недопустимо. Та съм си обучавала лично аз децата, не само на ексел.

# 790
И аз мисля като Сапфир. МОН се равнява по последните, за да не внася допълнителен стрес. Първите отдавна преподават нов материал и пишат оценки. След известно време и останалите ще ги последват.

# 791
Напротив, не знам защо такова впечатление остава. Точно на обратното мнение съм. У дома разполагаме със солидна техника и се работи. Просто няма как в момента да се утрои. До този момент всеки имаше достъп до тази техника. В момента е трудно защото съвпада времето ни на работа с тази техника.
С такова впечатление оставам заради думите, че лаптопите за децата щели да станат излишни след ИП.
Нищо подобно, все по-необходими ще стават. Всяко дете трябва да има собствен компютър, на който да може да прави проекти, да си структурира материали, ако щете - да си води някакъв личен живот. В бъдеще ще трябва да разполага с все повече лично време на компютъра с чисто служебна цел. Това е инвестиция в образование и бъдеще, не загуба на пари. Да имаш достъп до техниката, когато тя е свободна, не е същото като да си я имаш за лично ползване. В бъдеще съвсем няма да е достатъчно.

Не би трябвало в едно семейство с двама работещи, пък дори и при днешната затруднена ситуация, да е нечуван проблем да се вземе един по-простичък лаптоп на изплащане. Все от нещо може да се лишите. Пък и както спадат доходите, така спадат и разходите - за бензин, за транспорт, за дрехи, за забавления, за джобни.

# 792
Лаптопите, които ще съм принудена да взема сега няма да са това, което искам и планирах.
Не сме двама работещи.

# 793
Ами ОК, един работещ - един лаптоп. Ще трябва децата да си го поделят. Не е необходимо да е с големи възможности. Даже като за продължителна работа бих препоръчала да се ориентирате към настолен компютър с по-голям монитор (лаптопите са по-изморителни). Също се предлагат на изплащане, има чисто нови и съвсем сносни за по 500 лева. Пък съвсем скоро, доколкото чувам, и банките ще предлагат безлихвени потребителски кредити.

# 794
  • София
Ако двете деца имат часове по едно и също време как ще си го поделят?
ти така леко го казваш това за изплащането, все едно на хората нямат пролем да теглят кредит! Моля те, посмали малко, сума народ е пред съкращения, някои вече са без работа, очакват ни гладни времена, какъв кредит! Ако съм аз знаеш ли колко ще ми дреме за компютъра, ако зная, че след два месеца мога да остана без работа! Кой ще плаща кредита? Банките я предложат, я не безлихвен кредит, наизуст си приказваш, сори! Чакат ни тежки времена, когато борбата ще е за хляба, а не за маслото!

Общи условия

Активация на акаунт