Дубай - тема 15

• 76 800
  • 898
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, мислим да посетим Дубай през януари. Полетите на Уиз са до Абу Даби - вариант ли е с такси да се стигне до Дубай? Благодаря предварително.
Здравейте, мислим да посетим Дубай през януари. Полетите на Уиз са до Абу Даби - вариант ли е с такси да се стигне до Дубай? Благодаря предварително.
Вариант са Simple Smile
Около 250 дирхама излиза до IBN Battuta.
Друга опция е автобус Е102, който спира на летището.
Има и едно приложение за трансфери: Get trnasfer
Летището също имат опция за трансфер Simple Smile

# 631

Флай Дубай кацат в Дубай, както споменах и по-нагоре.

# 632

Искам ей тук да  се разходя   тва да вида , грънци ли са , чайници ли ?Rolling Eyes 
Къде се намира в Абу Даби ? Някой знае ли ?

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 17:05 от anisavd

# 633
В downtown са, на голямо кръстовище. Al ittihad square.
https://www.thenationalnews.com/arts/what-the-monumental-cannon- … -tell-us-1.591211
Много са стари, но нищо особено. Навремето имаше и оръдие, но го махнаха, да не се тълкува погрешно.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 18:42 от тити

# 634
Здравейте! Някой използвал ли е фирма за трансфер от летището в Абу Даби до Дубай? Препоръчайте ми ,моля ви,защото ще сме с бебе и не искам да рискувам на място да търся такси!

# 635
Здравейте някой ходил  ли е Museum of the Future in Dubai.
Заслужава ли си и колко време продължава.

# 636
Здравейте! Някой използвал ли е фирма за трансфер от летището в Абу Даби до Дубай? Препоръчайте ми ,моля ви,защото ще сме с бебе и не искам да рискувам на място да търся такси!
Ако сте с wizz новият летищен трансфер може да ви е достатъчно удобен, нищо, че сте с бебе, сигурно са комфортни автобуси.

# 637
Doro, това ли имаш предвид? Нов шатъл от летището в Абу Даби до Дубай. Евтин и 24/7. Звучи като че вече е в експлоатация
https://www.arabianbusiness.com/industries/transport/abu-dhabi-a … xFGRbPwGin4JSWJeY

# 638
Stuck Out Tongue
Цитат
         rento_sam
Здравейте някой ходил  ли е Museum of the Future in Dubai.
Заслужава ли си и колко време продължава.               

Заслужава си  , страхотно е .Впечатлена съм Smiley Много е яко и реалистично Stuck Out Tongue Препоръчвам да се види.
Ако сте запазили час , не бързайте ....няма такова нещо като час ,
всички минавате на гише да сложат гривна с която се редите  на много дълга опашка , преди да влезете , но става бързо .Измислили са и начин да разсейват чакащите Stuck Out Tongue
Качват  на групи от по 10 човека  с гид  , който развежда и обяснява през всички нива . След определена зала се излиза и идва другата група с гид . Ние след релакс зоната  си слязохме сами на поседното ниво  и си разгледахме  , както и на външната площадка  за снимки .
Време относително около 2 часа . Навън също е много красиво  , останахме и там  , пушихме  , сувенири  да вземем  .Според мен отделете си около 3 и повече  часа за там .

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 13:53 от anisavd

# 639
  • have faith and be patient ..
здравейте , нахлувам в темата , извинявам се , .. майка ще пътува в дубай и са и наговорили ,че всичко е забранено , платено и едва ли не невъзможно за комуникация от там , роуминга ми от мтел са 25 минути -40 лв , така,че няма да и го пускам , въпроса ми е - ако в хотела има безжичен интернет ,с кое приложение можем да общуваме ? чат или онлайн разговори ,няма значение ..трябва ми сигурна и прясна информация , благодаря ви !

# 640
Чат може отвсякъде. Гласови съобщения също.
Разговори със сигурност през zoom, скайп. Останалите работят през впн. В някои хотели има отворени уотсап и вайбър, месинджър, но не е навсякъде.

# 641
Върнахме се Smile
Заредени с много емоции , но не и отпочинали Stuck Out Tongue
Накратко  : Никъде там  не искат сертификат или ваксина  , никъкъв Ал хосън .
Само в БГ показваш преди да си получиш билета .
Маски само в автобуса от Абу Даби до Дубай и обратно   ,   на влизане в музейте  , после никой не следи за тези неща .По моловете без .
Който каца в Абу Даби .....пред изхода на  летището не спират таксита (   не и държавните ) има едни черни голями катафалки те се редят .Ставате в самото начало и като минат , а минават на една минута и по малко , излизате   отваяте вратата скачате с куфара вътре и казвате къде отивате , те не слизат и нямат право да спират.(глобяват ги Ние спахме вечертта в Абу Даби . На гарата в Абу Даби стоят таксита и ви предлагат транспорт до Дубай срещу 90 евро  като лъжат  , че за  да влезете в гарата ви искат Ал Хосън .Няма такова нещо . В самата гара има гише Дубай  и от там си взимате карта Nol  за 60 дирхама билет в двете посоки , до Дубай и обратно .Приемат само дирхами .Ние нямахме , та ходих в Мола срещу гарата да менкам .От там тръгват двата автобуса за Дубай , ние взехме този до Ибн Батута , щот ни беше по удобен  и от там метрото .
На  влизане за гейта 22  за Уиза  на летището в Абу Даби  има стъклена кабинка за пушене .Влизате палите си цигара спокойно Stuck Out Tongue Монорейла вече има 2 спирки  , ако на някой му трябва да слиза някъде по палмата .Ние слязохме на стеблото , щот ни трябваше такси за плажа .
Музея на бъдещето е страхотен , ако не сте ходили препоръчвам .
По горе постнах , ако имате час ( |щот ние имахме 14,30 )   не се съобразявайте с него , няма такова нещо като час
Отивате когато решите , както и за Рамката - качват на групи по 10 -15 човека
За Музея на бъдещето - спирка  на метрото Emirates Tower Station  и директно от метрото по топлата връзка стигате направо  до музея .
За Рамката - спирка на метрото Al Jafiliya  слизате долу на улицата и веднага има спирка  от там тръгва автобуса за рамката ( не помня кой номер беше , но си пише ) Не тръгвайте пеша , щот си е далечко , нищо че ще я видите Smile
Това е по различното от преди 6 години като бях пак  там Smile
за това пиша , ако някой иска да пита нещо насреща съм

# 642
  • в белята
Здравейте. Интересува информация за виенското колело? От къде билети, как се стига, до колко часа работи?

# 643
Имам молба ,ако някой ще се прибира от или пътува към Дубай да ми драсне лично .🙏🏼😌
Благодаря предварително!

# 644
Привет и от мен. Ноември месец ми предстои пътуване в Дубай. До сега не съм ходила и имам няколко въпроса. Четох информация в различни сайтове, но не знам колко е актуална или достоверна информацията. До колкото разбрах добре е облеклото да е с къс ръкав и поне до коляното да е дължината. Най-вече ме интересува снимането. Мисля да си взема фотоапарата, който се води полупрофесионален. Според някои сайтове не трябва в кадъра ми да има други хора и че при оплакване може да има проблем.

През половината време ще съм сама, половинката ще е зает и се чудя какво да видя. За сега съм избрала Museum of the Future, Dubai old city и още няколко музея в старият град. Предполагам на входа на всеки музей пише дали може да се снима? Ако се сещате какво друго е забранено да се снима, ще съм благодарна да сподели.

За Dubai Frame заслужава ли си входа?

Ще се радвам да споделите за някое интересна екскурзия в пустинята. Мерак ми е да я видя.

Общи условия

Активация на акаунт