Дубай - тема 15

• 76 817
  • 898
  •   1
Отговори
# 615
Цитат
   казвате на регистратурата на хотела и от лабораторията идват при вас       
Благодаря !
Дубай си е Дубай  ей  Stuck Out Tongue

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защо?
не е само в Дубай, и в Кипър идваха при нас в хотела.

# 617
Всъщност в Дубай не изискават  ваксинации или ПСР за влизане на закрито. Ние с дъщеря ми пътувахме през юни през Абудаби и наистина не позволяваха да се качиш на самолета без да покажеш зелен сертификат и QR код. Там на летището никой дори не ги погледна.
На закрито в Дубай е препоръчително да бъдете с маска- в мола, в супермаркета и т.н. Но сертификати не са ни били нужни!
Даже служителите в аквапарковете работеха с маска и ръкавици- на открито в 40° жега Flushed

Аз съм с 2 ваксини , но нямам бустер, трябва ли ПСР в такъв случай за качване в самолета? Понеже в Абу Даби изискват да имаш бустер за full vaccinated Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 17:58 от ladydj

# 618
  • Anywhere
Чела съм, че ако втората доза е от преди повече от 6 мес. искат ПСР. Аз имам и бустер и не съм задълбавала по темата

# 619
Имам няколко питания преди тръгване ..
1. Мисля да се качим на The Viw   на Palm Jumeirah    до там с такси ,  ..от там как се стига до Атлантиса ?Транспорт ? На обратно ще е с еднорелсовото влакче .
2. Дъщерята иска на Музея на бъдещето ...Експото е свършило ( 31.03.2022 ) Какво друго има там и може да се види сега ?
3. Инфинити басейна във  Address Beach Resort   достъпен ли е за външни  лица или само за  гости на хотела ?

# 620
  • Anywhere
Зависи кога ще отидете, някой атракции са сезонни- например Глобал Вилижд и Миракъл Гардън. Бурж Кхалифа ако не сте виждали е интересно. Рамката също е хубава за снимки. Препоръчвам аква парк Wild Waddy, на смия бряг е, точно до Бурж Ал араб. Много яки пързалки има. И готина гледка.

# 621
Цитат
    Зависи кога ще отидете, някой атракции са сезонни- например Глобал Вилижд и Миракъл Гардън. Бурж Кхалифа ако не сте виждали е интересно. Рамката също е хубава за снимки. Препоръчвам аква парк Wild Waddy, на смия бряг е, точно до Бурж Ал араб. Много яки пързалки има. И готина гледка.

Благодаря  , но явно не съм формулирала правилно въпроса Rolling Eyes
Питам за Експото  , какво друго там е останало ? Музея на бъдещето е там , така и така ще ходим до там  , пък и е далечко гледам Rolling Eyes
Вторник тръгвам . Ходила съм и преди , качвала съм се на Бурж Кхалфиа , на  Бурж Ал Араб ....но фонтаните пак ще се гледат от някоя тераса   .Дъщерята е голяма на 24 г   , ще пропуснем Аквапарка . На рамката ще ходим .

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 10:45 от anisavd

# 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
когато бяхме там казваха, че след март ще се събори всичко и ще се строят жилища.
в тази статия е малко по-различно https://www.expatwoman.com/dubai/guide/explore-dubai/10-expo-dub … -in-district-2020

# 623
Цитат

Питам за Експото  , какво друго там е останало ? Музея на бъдещето е там , така и така ще ходим до там  , пък и е далечко гледам Rolling Eyes
Вторник тръгвам . Ходила съм и преди , качвала съм се на Бурж Кхалфиа , на  Бурж Ал Араб ....но фонтаните пак ще се гледат от някоя тераса   .Дъщерята е голяма на 24 г   , ще пропуснем Аквапарка . На рамката ще ходим .

Музеят на бъдещето е на Шейк Зайед големия булевард, пролетта като го откриха, можеше да се посети само с предварително закупени билети онлайн и то доста по-рано (поне едно десетина дена), най-добре проверете сайта им сега, за да видите как стоят нещата.

Там където бе Експото, ще отвори възобновено по информация от техите медии септември (само част от атракциите):
https://www.timeoutdubai.com/news/expo-city-dubai-everything-you-need-to-know

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 12:17 от AniSim

# 624
Благодаря момичета Blue Heart няма да бия път Експото Simple Smile
Има билети   https://museumofthefuture.ae/en/the-building

# 625
Имам няколко питания преди тръгване ..
1. Мисля да се качим на The Viw   на Palm Jumeirah    до там с такси ,  ..от там как се стига до Атлантиса ?Транспорт ? На обратно ще е с еднорелсовото влакче .
2. Дъщерята иска на Музея на бъдещето ...Експото е свършило ( 31.03.2022 ) Какво друго има там и може да се види сега ?
3. Инфинити басейна във  Address Beach Resort   достъпен ли е за външни  лица или само за  гости на хотела ?

Препоръчвам вместо басейна на Адрес, Аура Скайпуул, но не пускат деца под 15 на този тип басейни Wink

# 626
Цитат
   Препоръчвам вместо басейна на Адрес, Аура Скайпуул, но не пускат деца под 15 на този тип басейни       
Благодаря !
Гледах го , но има места за края на месеца , сега за понеделник и неделя , ние ще сме от вторник до събота Anguished

# 627
Цитат
   Препоръчвам вместо басейна на Адрес, Аура Скайпуул, но не пускат деца под 15 на този тип басейни       
Благодаря !
Гледах го , но има места за края на месеца , сега за понеделник и неделя , ние ще сме от вторник до събота Anguished

И ние летим на 6.09 Simple Smile
До преди няколко дни имаше места, но явно бързо се изчерпват Simple Smile

# 628
Цитат

И ние летим на 6.09 Simple Smile
До преди няколко дни имаше места, но явно бързо се изчерпват Simple Smile     

Има само едно място за 8 ми , ние сме две Angry Всеки ден гледам ...ама ..

Ще се видим на летището Stuck Out Tongue   и ние на 06.09

# 629
Здравейте, мислим да посетим Дубай през януари. Полетите на Уиз са до Абу Даби - вариант ли е с такси да се стигне до Дубай? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт