Дубай - тема 15

• 76 739
  • 898
  •   1
Отговори
# 675

И все пак от къде купувате билети online за някоя атракция.

getyourguide
groupon ae

# 676

getyourguide
groupon ae

Да попитам следното:
Знам как да стигна до Аквриума в Дубай Мол, но не знам как да стигна до мястото където да се кача на Бурж Халифа тругдо ли се стига има ли някъде информация за това.

# 677
Здравейте! Дали flydubai ще имат черен петък, по някое време? Искам билети за февруари 2023 и се чудя да взимам или да чакам ...

# 678
Здравейте! Предстои ни полет от Мале до Абу Даби, което е в 1,35 пре нощта.
Как предлагате- да отседнем в Абу Даби за 1 нощувка, и следващия ден да отидем в Дубай?
Има ли удобен транспорт от Абу Даби до Дубай в тези часове?
Може ли да препоръчате бюджетен хотел до летище Абу Даби?

# 679
  • София

getyourguide
groupon ae

Да попитам следното:
Знам как да стигна до Аквриума в Дубай Мол, но не знам как да стигна до мястото където да се кача на Бурж Халифа тругдо ли се стига има ли някъде информация за това.

Няма как да се объркате, Бурж Халифа се извисява над мола.Най- лесно е като излезете от мола към фонтаните и погледнете нагоре и ще се ориентирате къде е входа за кулата, пада се в дясно. Мисля , че и в мола има табелки накъде да се насочите.

# 680
Здравейте, моля някой по-запознат да сподели мнение - хотела ни се намира на 14км. от летището. През Гугъл ми го дава, че ще ми излезе с Careem Hala Dubai taxi около 38-44АЕД (20-25лв.) , а в букинг ми дава да резервирам такси с -10% отстъпка за 45-49лв. Моля да ме посъветвате кое е по-добре и наистина ли са такива цените. Разликата е двойна.
Благодаря предварително Simple Smile

# 681
Не става ясно кое е летището, но ние от летището в Дубай до хотела ни, който е до много близо до Мол Дубай, около 14км ни излезе 60 AED. Но ние кацнахме през нощта и нямаше трафик. През деня и вечер може да има трафик и сумата ще е друга. Иначе не сме буквали предварително такси, а директно го взехме от летището.

До колкото разбрах има и пътища с тол такси и ако се минава през тяй и може да е по-висока цената.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 19:19 от Пълнолуние

# 682
Не става ясно кое е летището, но ние от летището в Дубай до хотела ни, който е до много близо до Мол Дубай, около 14км ни излезе 60 AED. Но ние кацнахме през нощта и нямаше трафик. През деня и вечер може да има трафик и сумата ще е друга. Иначе не сме буквали предварително такси, а директно го взехме от летището.

До колкото разбрах има и пътища с тол такси и ако се минава през тяй и може да е по-висока цената.

Летището, на което кацаме е Dubai International Airport (DXB) и ние вечерта ще пристигнем - 21:40 тяхно време. Хотелът ни се намира на 2.8км. до Бурж Калифа. На картата гледах, че има 3 пътя до хотела, като този без Тол такси е по-дълъг с 3км. По-добре ли е направо там на място да си вземем такси, да не го запазвам през Букинг?

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 09:08 от Desche

# 683
Ние бяхме в Rove Downtown и платихме на отиване към хотела 60 дирхама, а от хотела до летището 40. Не знам дали са минавали през пътища за Тол такси, аз по-късно разбрах за тях. Около мола в 12 часа (тяхно време) си има трафик, но едва ли много се чака.

Иначе вие след като кацнете минавате на проверка на паспорт, за което се чака. Около 1 час ни отне да минем и да си вземем чекираният багаж. Има си изход за мястото, от където се взимат такси, има си табелки за ориентация. Имаше много таксита, които чакаха и идваха постоянно нови. Не мисля, че има нужда да си букнете такси, но вие си преценете.

На паспортната проверка ни подариха карта с безплатен 1GB Интернет, който е валиден за 24 часа след активация. После може да се зареди още, аз си заредих  2GB за около 50 AED и са валидни за 28 дни. Предлагат по-големи пакети.

# 684
Ние бяхме в Rove Downtown и платихме на отиване към хотела 60 дирхама, а от хотела до летището 40. Не знам дали са минавали през пътища за Тол такси, аз по-късно разбрах за тях. Около мола в 12 часа (тяхно време) си има трафик, но едва ли много се чака.

Иначе вие след като кацнете минавате на проверка на паспорт, за което се чака. Около 1 час ни отне да минем и да си вземем чекираният багаж. Има си изход за мястото, от където се взимат такси, има си табелки за ориентация. Имаше много таксита, които чакаха и идваха постоянно нови. Не мисля, че има нужда да си букнете такси, но вие си преценете.

На паспортната проверка ни подариха карта с безплатен 1GB Интернет, който е валиден за 24 часа след активация. После може да се зареди още, аз си заредих  2GB за около 50 AED и са валидни за 28 дни. Предлагат по-големи пакети.

Здравейте, някой който е кацал в Абу Даби може ли да сподели дали раздават безплатни карти за интернет както при кацането в Дубай ?

# 685
Давам още информация, ако на някой му е полезна. От този вторник вече не искат PCR тестове за посещения на обекти и заведения в Абу Даби. За летището не знам.

Ако ще посещавате джамията, задължително с дълъг ръкав, покрити изцяло крака и глава. Не може да се покрият ръцете с шал. В бялата джамия има магазини, от които може да си купиш абая. Най-евтините бяха около 50 EAD. По принцип не дават и да си с прилепнали дрехи, като дънки. Уж не даваха мъжете да са с къси панталони, но пускаха и такива.

За музея на бъдещето не успях да си купя билети, бяха изчерпани. В лобито на хотела имаше една туристическа агенция и продаваха билети на двойна цена. Явно ги изкупуват и преподават. Допадна ми музея, имаше интересни неща, но пускат на групи първоначално и не успяваш да видиш всичко.

Виенското колело не работеше. Мол Дубай работи до 12 часа. Заведението, в което хапнахме до 11:30 приемаха поръчки. Има безплатен Wi-Fi.

Маски никой не изискваше за носене. Но си имаше хора, които си носят по тяхно желание.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 13:17 от Пълнолуние

# 686
Супер новина. Ние летим в събота и прочетох, че и PCR за заминаване е отпаднал. Не се изисва за влизане в Абу Даби от 11.11

# 687
Благодаря на всички за инфото! Дано да се задържи така до 18.12. 💗
 А може ли да споделите откъде купувате Дирхами и горе долу на какъв курс? Днес погледнах, че е паднал на 0,51лв. - 1AED , но Тавекса го продава все още на 0,547лв.

# 688
Аз не съм се занимавала да търся къде е по-евтино, от Тавекс си обмених колкото да имам кеш. На повечето места приемат плащане с карта.

# 689
  • Anywhere
На летището в Абу Даби няма безплатни Сим карти. Но можеш да си купиш. Има денонощни гишета на 2 или 3 мобилни оператора.

Общи условия

Активация на акаунт