Дубай - тема 15

• 76 731
  • 898
  •   1
Отговори
# 690
Потвърждавам информацията за тестовете за Абу Даби. Вече никъде не се изискват. Колкото до местната валута - курсът на летищата не е изгоден, обменяйте в града, но най-удачно, както са писали по-горе, е да плащаш навсякъде с карта. Освен това е пълно с АТМ устройства и можете да си изтеглете кеш навсякъде.
Ние ползвахме gettransfer за трансфер от и до летището в Дубай. Мога да препоръчам шофьор - изключително коректен и можете директно да се свържете с него на моб.номер и whatsup - ще си спестите таксите на gettransfer. За сафари категорично препоръчвам oceanair и по-конретно офертата им в https://www.getyourguide.com/abu-dhabi-l494/abu-dhabi-desert-saf … oarding-t387603/?.  Този оператор предлага много добра услуга, като сравних на място спрямо другите.
Цената е доста добра може да се ползва и код за отстъпка.

# 691
Имам една чуденка аз и се надявам някой да ми помогне със съвет.
Организирам си едно пътуване и Дубай ми е спирка. 9 часа на летището, нощем.
Рекох си да разцъкам полетите и вместо 9 часа, да останем 1-2 дни, с мултисити опция за самолетните билети.
Не сме били в Дубай и нямам идея какво да видим за толкова кратко време. Може би тази екскурзия в пустинята?
На плаж не държа, защото ще сме на път за плажна дестинация и това ще си го минем по реда.
Вие бихте ли останали за такова кратко време, къде бихте отседнали?

И ние имаме престой в Дубай на 17 срещу 18 Януари през нощта. Можем ли да се възползваме по някакъв начин от този престой?

# 692
Здравейте, тези от вас които са ходили в Дубай може ли да споделят с кои платформи са общували. От тур. Агенцията казаха че вайбър и месенджър са заглушени. Благодаря предварително!

Вайбър - само писане, не става за разговор.

# 693
Не съм звъняла, но си изпращах съобщение през Whatsapp и Messenger. За разговор с туристическите карти мисля, че ползват Botim и Voico. Не съм ги ползвала 2та app и не мога да кажа дали могат да се ползват за България.

# 694
Винаги можете да използвате гласови бележки. Повече се доближава до разговор.
Zoom работи.

# 695
  • Пловдив
Ние използвахме Viber за съобщения, а с Messenger нямаше проблем и за разговори.

Относно валутата, купихме долари и в мол-а обменихме дирхами. Вариант е и плащане с долари, като ще ви върнат дирхами. Дирхами ползвахме за таксита и на пазара, макар, че такситата RTA приемат и плащане с карта. Навсякъде другаде - плащане с карта. При плащане с карта, трябва да потвърдите каква валута да се превалутира, като по-изгодно е дирхами, отколкото евро.

За Абу Даби вече няма никакви изисквания за сертификати и/или тестове. Много строго се следи за облекло и багаж в Бялата джамия и Президентския дворец. За джамията за жените - широки дрехи, покриващи китки и глезени, шал или качулка, с изцяло прибрана коса, за мъжете - дълги панталони, нагоре може и къс ръкав, стига да няма татуси. В двореца - с покрити рамена и колена за жените.

# 696
Здравейте! С ММ ще ходим за първи път в Дубай и не можем да решим кой район и кой хотел да си изберем. Ще съм благодарна за всякакви препоръки и насоки. Бюджетът е около 2500. Става въпрос за края на декември.
Има ли нужда от кола в Дубай или можем да се справим с всички по-известни забележителности и с градския транспорт?

# 697
Може и с метрото. Проверете само дали е близо хотелът до метро станция.

# 698
Аз лично не бих шофирала в тази лудница. Освен, че има сериозен трафик, а и карат малко ненормално. Не, че в София са по-нормални шофьорите, но там е нещо нормално да те освиркат, ако караш с по-ниска скорост, да те залепи шофьора на таблото, защото пред теб някой набива рязко спирачки... Поне това аз видях. Пътищата са с доста разклонения и лично на мен би ми било объркващо. Аз ползвах такси, но разстоянията не бяха толкова големи и ме устройваше цената. Но и бях за малко време и не успях много неща да видя.

За локация в този случай бих избрала хотел в близост до метро и на сравнително удобна локация за посещение на повечето забележителности.

# 699
  • Бургас/София
Ние бяхме в района на Dubai Marina и за нас беше идеална локация. Следващият път пак хотел в района бих избрала. Има спирка на метрото (DMCC). Марината е над 7 км пешеходна зона за разходки с много ресторанти. JBR е буквално съседната улица, така че ги редувахме в различните вечери. Bluewaters island (където е построено Ain Dubai) също е на пешеходно разстояние като ресторантите там свободно сервират вино и бира.

# 700
  • Anywhere
Марината и на мен ми е любима за вечерни разходки и настаняване! Метрото минава по булевард Шейх Зайед близо до нея . Обаче май за да се стигне до Бурж Кхалифа трябваше да се сменят линиите на метрото? С такси можете да се оправите идеално!

# 701
Марината и на мен ми е любима за вечерни разходки и настаняване! Метрото минава по булевард Шейх Зайед близо до нея . Обаче май за да се стигне до Бурж Кхалифа трябваше да се сменят линиите на метрото? С такси можете да се оправите идеално!

С метрото което минава до Марината стига до Дубай мол

# 702
  • София
Някой знае ли дали има безплатен шатъл от летището на абу даби до дубай и обратно? Прочетох в статия от септември, че ще е включен в цената на билета за Уиз и ще тръгва от Батута мол.

# 703
Някой знае ли дали има безплатен шатъл от летището на абу даби до дубай и обратно? Прочетох в статия от септември, че ще е включен в цената на билета за Уиз и ще тръгва от Батута мол.

Wizz Air променят разписанието си за 2023г и някои полети до Абу Даби са анулирани вече. До колкото разбрах, няма да летят вече до там, а си връщат разписанието до Дубай.
Имайте го предвид!

# 704
  • Най-накрая на безкрая
Ще пътувам до Дубай и имам следните притеснения: налага ми се да взема с мен лекраства за лично ползване, които са за сън - страдам от тежко безсъние и пия серизони лекарства по този повод - не са мента, глог и валериан.
Дали лекарствата се проверяват, ако ги сложа в куфара, който е чекиран багаж, ще има ли проблем?

Общи условия

Активация на акаунт