Дубай - тема 15

• 76 724
  • 898
  •   1
Отговори
# 705
При мен никой не ми провери лекарствата нито в чекираният, нито в ръчния. Аз си носих L-тироксин, хапчета за глава, витамини и тн. Не са били течни обаче.

# 706
И аз носих много и то различни лекарства основно в чекирания багаж, както и спринцовки и игли. Носих и части от блистери в ръчния, плюс помпичка за впръскване. Нямах никакъв проблем.

# 707
  • София
Някой знае ли дали има безплатен шатъл от летището на абу даби до дубай и обратно? Прочетох в статия от септември, че ще е включен в цената на билета за Уиз и ще тръгва от Батута мол.

Wizz Air променят разписанието си за 2023г и някои полети до Абу Даби са анулирани вече. До колкото разбрах, няма да летят вече до там, а си връщат разписанието до Дубай.
Имайте го предвид!

Да, те вече смениха полета ни на отиване каца в Дубай на 15.12, но връщането все още си седи от Абу даби на 24.12, но ние ще сме на круиз от Дубай, та ако го сменят и връщането е добре дошло това за нас.

# 708
Ще пътувам до Дубай и имам следните притеснения: налага ми се да взема с мен лекраства за лично ползване, които са за сън - страдам от тежко безсъние и пия серизони лекарства по този повод - не са мента, глог и валериан.
Дали лекарствата се проверяват, ако ги сложа в куфара, който е чекиран багаж, ще има ли проблем?

Здравейте! Не са ни направили проблем за лекарства, ние също бяхме взели доста. Не ни накараха да си изхвърлим водата, фреша взети от летището преди да се качим на самолета за БГ.

# 709
някой пътувал скоро, да сподели как стои въпроса с ковид? Искат ли нещо като документи при кацане в Абу Даби или Дубай?

# 710
някой пътувал скоро, да сподели как стои въпроса с ковид? Искат ли нещо като документи при кацане в Абу Даби или Дубай?

От скоро ПСР тестовете отпаднаха, в Дубай се движиш на всякъде без маска, никъде не е задължителна. Информацията ми е от преди 2 седмици.

# 711

Не, не се изискват вече. Нито на летище, нито по обществените места, където по-рано изискваха.

# 712
Здравейте, някой пътувал ли е с Бохемия до Дубай и Абу Даби? Днес им звънях и останах много разочарована от дамата с която говорих по телефона. Бяхме решени да пътуваме с тях, но отношението й беше потресаващо, плюс ми затвори телефона Wink
И в този ред на мисли не искам да има разни изпълнения и там.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 713
Ние пътувахме с тур. Агенция Дари тур! Останахме изключително доволни.

# 714
Ние пътувахме с тур. Агенция Дари тур! Останахме изключително доволни.

Много добра агенция 2 пъти ходя с тях 2019 и тази година.

# 715
И аз ходих в Дубай с Дари тур.

# 716
  • Русе
А как стоят нещата с теглене от банкомат в Дубай, защото ме плашат с големи такси , но конкретно число никой не казва. Картата е Payoneer, с доларова сметка и мисля не си струва тук да тегля от нея левове за да си купя долари, понеже в нашия град се оказа че дирхами май няма от къде да се купят.

# 717
Не сме теглили от банкомат, но то и няма смисъл. Навсякъде се праща с карта. Дори и в таксита може. Ако имаш долари може да си обмениш там на място. Дори и в хотелите обменят. Даже там беше по-добър курса отколкото в България.

# 718
  • Anywhere
За таксата нямам идея. Обаче можете да си поръчате Дирхами от Тавекс с доставка до адрес! Много е удобно! Обаче както са Ви казали не Ви е нужна голяма сума в брой. Навсякъде се плаща с карта!

# 719
А как стоят нещата с теглене от банкомат в Дубай, защото ме плашат с големи такси , но конкретно число никой не казва. Картата е Payoneer, с доларова сметка и мисля не си струва тук да тегля от нея левове за да си купя долари, понеже в нашия град се оказа че дирхами май няма от къде да се купят.
Дирхами си поръчайте от Тавекс.

Общи условия

Активация на акаунт