Дубай - тема 15

• 76 664
  • 898
  •   2
Отговори
# 780
Като буквахме за януарските полети на Wizz Priority-то беше с 10 лева по-евтино от 20 кг чекиран багаж. Обръщам внимание, защото често не проверявам опцията за чекиран въобще, заради високите цени.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 13:13 от Doro

# 781
  • Anywhere
Според мен за първо пътуване е по-добре да сте с агенция. Разстоянията в Дубай не са никак малки и вероятността да пропуснете нещо интересно е доста голяма. Два пъти сме били за по 7 дни и пак не сме видели всичко! Аквариума не е нещо особено. На мен ми хареса повече разходка в Хотел Атлантис! Ако имате желание и сте с деца може да прекарате деня за плаж на аквапарк! Wild Wadi , които е точно до Бурж Ал Араб е страхотен! Всеки понеделник има оферта на билетите купени с карта Виза и е много на сметка!

# 782
Аз имам друг подход при първо посещение - да видя и да правя нещо, което другаде не съм или не мога. Пътувам честичко и се хвърлям първо на различното.
Сафарита, аквапаркове, цветни градини, аквариуми, сукове (пазари) - обожавам всички, но и по-добри от дубайските има.

Докато Атлантис, Палмата, Бурж Халифа и фонтаните, Бурж Ал Араб, Марината, 360°infinity pool - трудно ще видя другаде и бих започнала оттам.

На Dubai Frame и Global village ще ходя тепърва и не мога да кажа мнение, дано си струват.

# 783
  • На планетата Земя
За Дубай въобще не ви е необходима туристическа агенция, на която да платите добавката към услугите.
Всичко е ясно и точно описано в интернет, идеално метро, местни агенции за различни атракции....

# 784
  • София...........
Повечето неща видях, че може да се организираме сами само ми е голяма чужденката с Абу Даби как да подходя, защото искам тази панорамната екскурзия , която организират нашите агенции с джамията , двореца и евентуално Ферари ?
Ако отидем сами как стоят нещата с Бялата Джамия да се влезе?
Сега се замислям дали да не добавя още 2 нощувки, които да ползваме като пристигнем в Абу Даби. Така хем след полета ще имаме по-бърз достъп до хотел ... и също едно цяло денонощие в което да вместим обзорната с джамията екскурзия и вечерта да се помотаем ...
Има ли смисъл според вас?

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 13:46 от divna_

# 785
  • ново
Абу Даби може да посетите с местна агенция.

# 786
Аз не бях с агенция в Дубай, но познат от агенция ми уреди да отида с Българска група до Абу Даби. Може да питате някои от БГ агенциите дали могат да Ви предложат само да се възползвате от допълнителната екскурзия.

Давам отзиви, ако са Ви полезни. Взеха ме от хотела, като шофьора закъсня с 30 мин. Автобуса не беше много нов и модерен, както и кой знае колко чист. Климатик имаше, което е важно за тази страна. Понеже всички пътуващи са от различни хотели отне около 1 час и малко само да съберем хората от хотелите в Дубай. Първата спирка беше на една бензиностанция за почивка и тоалетна. След това отидохме в Бялата джамия. По време на пътя имахме екскурзоводката българка и разказваше доста интересни неща за страната, живота в нея, обичаи, религия и др. Джамията минахме доста на бързо, спирки за снимки няма много възможност, защото изпускаш групата. А там е лудница и има много хора. Аз няколко пъти губих групата. За джамията има дрескод. Покрити крака и ръце с дрехи, които не прозират. Не може да се виждат глезените и китките. На главата шал. След това ни заведоха в мола на Абу Даби и имахме 1 час за хапване. Следваща спирка беше президентството, около 1 час и там имахме. След това отидохме до развлекателният център на Ферари. Но там освен да влезеш във фирменият магазин за друго не стига време. 20 мин имахме само свободно време. Няма време да си платиш за някоя атракция. После трябваше да отидем да оставим някои от хората на летището в Абу Даби, защото летяха до България. След това ни върнаха в Дубай и ни развозиха из хотелите. В 10 вечерта си бях в хотела. Преценете дали този тип екскурзия ще е по Ваш вкус. Аз бях сама на нея, защото мъжа ми беше по работен ангажимент и за мен беше по-удобно така. Отделно доста интересни неща разказваше екскурзоводката, която си живее в Дубай. Но повече време си на път от колкото имаш време за обектите.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 13:46 от Пълнолуние

# 787
  • ново
Аз съм изключително доволна от ni-tours.com и конкретно от момчето, което ни возеше. Изключително точен, с него ходихме и на сафари. Мога да дам координати ако искате.

# 788
  • Beyond the Frontiers
Аз имам друг подход при първо посещение - да видя и да правя нещо, което другаде не съм или не мога. Пътувам честичко и се хвърлям първо на различното.
Сафарита, аквапаркове, цветни градини, аквариуми, сукове (пазари) - обожавам всички, но и по-добри от дубайските има.

Докато Атлантис, Палмата, Бурж Халифа и фонтаните, Бурж Ал Араб, Марината, 360°infinity pool - трудно ще видя другаде и бих започнала оттам.

На Dubai Frame и Global village ще ходя тепърва и не мога да кажа мнение, дано си струват.

Не ми любима дестинация, ама моите младежи се тръшнаха, че Египет стига и трябва нещо друго...та Дубай.

Доро, чудесен съвет, май и аз така ще го заформя...

Забърсах едни билети до Абу Даби на доста приятна цена. 1000 лв. за четиримата.

# 789
Добра си е цената, а предвид работата ти дано си намерите изгодно настаняване.
За семейства настаняването ми идва скъпичко. Заради късния час на заминаване предпочето да резервирам хотел, а не апартамент, което стана още по-скъпо и трудно 😄

# 790
  • София...........
Имам една дилема дали да не букна билети за месец Май , защото ми излизат на половин и по-малко цена от Март.
Как са температурите Май месец? И градините Миракъл и пеперудените градини дали работят, също и Глобъл вилидж?

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 00:20 от divna_

# 791
май месец е жега вече, доколкото знаем, 40+. Но какво пък. Аз края на април и първата на май ще ходя в Рияд, топло, нетопло, квот такова 😃

# 792
А може ли някой да препоръча хотел или поне район в Абу Даби? И кал става придвижването от Абу Даби дп Дубай, тъй като уиз еър кацат там.

# 793
  • ново
А може ли някой да препоръча хотел или поне район в Абу Даби? И кал става придвижването от Абу Даби дп Дубай, тъй като уиз еър кацат там.
Отделете малко време и прегледайте първата страница на темата, ще ви е от помощ.

# 794

За придвижването има много инфо в темата, както са писали преди мен - погледнете. Ако искате персонален трансфер с такси мога да ви дам контакт на шофьор, който ни взе и върна от летището в Дубай.
Аз отсядах скоро в Grand Millennium Al Wahda Hotel. В района има много заведения за хранене, свързан е с мол, където има всичко на разположение, отпред има непрестанно таксита. Закуската е превъзходна и самият хотел е много добър, отлична хигиена в стаите.

Общи условия

Активация на акаунт