Дубай - тема 15

• 77 021
  • 898
  •   1
Отговори
# 405
Аз бих добавила Бурж Халифа и фонтаните вечер
За Абу Даби може да се използва теста, с който сте влезли в Дубай. Но времето е малко.

# 406
Аз бих добавила Бурж Халифа и фонтаните вечер
За Абу Даби може да се използва теста, с който сте влезли в Дубай. Но времето е малко.

От кога в Абу Даби може с тест? Декември бяхме там и без ваксина не пускаха. Това беше и причината да не отида до там.

# 407
За мен фонтаните са нещо, което бих посещавала всеки път в Дубай. Миракъл Гарден и круиз по Марината. За съжаление не успяхме да посетим Абу Даби, но следващото ни посещение се надявам да не е затворен отново за българи. 😀

# 408
  • Sofia
Фонтаните вечер ли са по-атрактивни?
А от моловете кой си заслужава? Няма да ми се размине…

# 409
Здравейте,заслужава ли си качването на Бурж Халифа. Ние ще ходим за първи път и ще сме с две дец едното на 8 другото на 3. Приблизително за 4-ма ще е около  и над 200$. Малката предполагам няма да се възхити въобще,а голямото ми дете не зная. Не е ли по-добре за тези пари да ги заведем на аква парк или да ги похарчим за хапване на различни неща. И по този повод искам да попитам кой аква парк е по-добър,този в Атлантик или този при Буржа.

# 410
Здравейте,заслужава ли си качването на Бурж Халифа. Ние ще ходим за първи път и ще сме с две дец едното на 8 другото на 3. Приблизително за 4-ма ще е около  и над 200$. Малката предполагам няма да се възхити въобще,а голямото ми дете не зная. Не е ли по-добре за тези пари да ги заведем на аква парк или да ги похарчим за хапване на различни неща. И по този повод искам да попитам кой аква парк е по-добър,този в Атлантик или този при Буржа.

Аз бих пропуснала качването на Бурж Халифа. Децата ви са малки още. Но отидете вечер да го видите, както и фонтаните.
Атлантис е по семеен тип аква парк. Препоръчвам го за вас. Другият до Бурж Ал Араб е по екстремен - била съм там, но без малки деца.

От кога в Абу Даби може с тест? Декември бяхме там и без ваксина не пускаха. Това беше и причината да не отида до там.

На 8.11 правихме тест, на 9.11 пътувах ме до Дубай, на 10.11 отидохме в Абу Даби. На КПП между Дубай и Абу Даби нямаше никой, казаха, че вече не проверявали. Тест ни искаха за Бялата джамия, за, Емирейтс палас и за Каср Ал Ватан. Това ноември 2021г. Възможно е да са се променили правилата след това.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 21:07 от Merivas

# 411
Фонтаните вечер ли са по-атрактивни?
А от моловете кой си заслужава? Няма да ми се размине…
Може да съчетаете  Дубай мол с фонтаните. Има заведения на терасата на мола. Може да седнете да вечеряте и да си гледате фонтаните. Първото шоу започва в 18.30. Ние ходихме и в Емирейтс, но на мен лично Дубай мол по ми хареса.

# 412
Аз бих предложила да качите  децата на колелото вместо на Бурж Халифа. Нашите са на 4, 10 и 16 години. Бяхме средата на декември за 8 дни. Колелото определено е един от фаворитите им. Прави пълна обиколка за около 40 минути. Помолихме да ни сложат в индивидуална кабина, когато дойде време да се качваме.
Кварталът около него също е приятен за разходка.
Купихме си онлайн билети за 13.00 или 14.00 часа. Тогава бяха най-евтини.Най-скъпи за около 17.00 часа. Явно залезът им е фикс идея Simple Smile

# 413
  • ново
Края на ноември ходихме в Абу Даби. Никъде никой не ни спря. В джамията и традиционното селище ни поискаха ПСР, показахме този, с който сме кацнали 3 дни преди това. Приеха го.
Фонтаните ходихме да ги гледаме почти всички вечери. Съчетавахме ги с вечерята ни - ливанският и турският ресторант са с чудна гледка. В миракъл гардън и глобал вилидж бих отишла пак и пак. В Дубай мол децата може да се впечатлят от аквариума.

# 414
  • Варна
Здравейте, приемат ли мобилни бордни карти от Дубай към София?
И понеже тръгваме след 2 дни може ли съвет от къде да запазя круиз по Марината?

# 415
Здравейте. Можете ли да ми дадете информация как стоят нещата относно планирането на почивка с агенция? С приятеля ми искаме да посетим Дубай през април за 8 дни. Проблема е, че той не иска да е с някаква групичка от 10 човека, за които да бъдем залепени навсякъде където отидем. По принцип и аз не съм фен да обикалям навсякъде с непознати хора, но пък да си организираме всичко сами точно за Дубай, ми се струва по-сложно. Има ли агенции, които организират индивидуални екскурзии или поне такива с 3-4ма души макс? Не съм използвала услугите на агенция досега и не съм сигурна как стоят нещата. Rolling Eyes

# 416
  • ново
Хич не е сложна организацията за двама, стига да говорят английски. Иначе мои познати ходят с една жена, която от години води хора в Дубай, дали има агенция не знам. Тя взима там кола под наем и ги разхожда. Аз лично не я познавам. Ще ви изпратя на лични името ѝ.

# 417
Здравейте. Можете ли да ми дадете информация как стоят нещата относно планирането на почивка с агенция? С приятеля ми искаме да посетим Дубай през април за 8 дни. Проблема е, че той не иска да е с някаква групичка от 10 човека, за които да бъдем залепени навсякъде където отидем. По принцип и аз не съм фен да обикалям навсякъде с непознати хора, но пък да си организираме всичко сами точно за Дубай, ми се струва по-сложно. Има ли агенции, които организират индивидуални екскурзии или поне такива с 3-4ма души макс? Не съм използвала услугите на агенция досега и не съм сигурна как стоят нещата. Rolling Eyes
Здравейте,
Ние ползвахме организирана екскурзия, но още на ден едно се отделихме и си имахме собствена програма. Направете си резервации още от сега за да сте сигурни, че ще успеете да посетите заведенията и бийч клубовете, които сте си набелязали. Може да ползвате таксита за Миракъл Гарден, както и за моловете. Вече зависи къде ще си изберете хотел. Ние бяхме на Марината и след разходка една вечер си направихме резервация за круиз на следващата вечер.

# 418
Здравейте,
Ние ползвахме организирана екскурзия, но още на ден едно се отделихме и си имахме собствена програма. Направете си резервации още от сега за да сте сигурни, че ще успеете да посетите заведенията и бийч клубовете, които сте си набелязали. Може да ползвате таксита за Миракъл Гарден, както и за моловете. Вече зависи къде ще си изберете хотел. Ние бяхме на Марината и след разходка една вечер си направихме резервация за круиз на следващата вечер.
Пак ли излиза по-евтино ако сам си резервираш на място атракционите, вместо от България през тур-оператора?

# 419
Здравейте,
Може да си резервирате през www.getyourguide.com. Там да си изберете круиз, сафари и т.н. За Миракъл Гарден си купихме билети на място. Бяха 65 дирхама и отидохме до там с такси. Първоначално си бяхме взели карти за метро, но всъщност с такси си е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт