Дубай - тема 15

• 76 737
  • 898
  •   1
Отговори
# 795
  • Най-накрая на безкрая
Да попитам - какво и къде може да се хапва в Дубай, така да го кажа "на крак" или по-евтино.
Имат ли подобни на нашите пекарни, закусвални или не знам... заведения за бързо хранене.
И кое традиционно ядене да опитам?

# 796
  • Anywhere
През май и юни е доста топло вече! На открито и пеш през деня трудно се седи. Около брега и вечер е много приятно, морето е много топло! И двата пъти сме ходили през май, даже първия път през 2018 беше в разгара на техния свещен месец Рамадан и денем заведенията бяха с плътно спуснати завеси, а кътовете за хранене в мола с паравани. През този месец мюсюлманите постят- т.е не ядат от изгрев до залез.
Сега през 2022 бяхме в края на Рамазана, но и всичко беше доста по.... европейско, така да се каже. Даже са променили почивните си дни, да съвпадат с целия свят. До преди 2 г почиваха в петък и събота и работната седмица започваше от неделя.
През май Миракъл Гардън дори и да работят.... вече са доста прецъфтели. А Глобъл Вилидж работи от 25.10 до 29.04. През май вече не работи! Но пък има изобилие от други забележителности!

# 797
Да попитам- адаптери за контактите, необходимо ли е да си носим от тук или дават в хотелите?

# 798
Ще ходим в Дубай за втори път.
На повечето атракции сме ходили. Може ли да ми препоръчате кое не е за пропускане от следните-Миракъл гардън, Градина на пеперудите, Глобъл вилидж, новите фонтани, Рамката, Музея на бъдещето, виенското колело?

# 799
Музеят на бъдещето.

# 800
За Музея на бъдещето разгледах снимки и видеа, прочетох мненията извън този форум и категорично решавам да го прескоча.

# 801
За мен лично музея на бъдещето си заслужава. Но все пак всеки има различни интереси.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 21:45 от Пълнолуние

# 802
Ето още една нова атракция, от съвсем скоро е:
https://aya-universe.com/

Музеят на бъдещето на мен ми хареса, но аз си падам по футуристични неща.

# 803
Тази Ая изглежда още по-загубено време😁

Но съм благодарна за всичко споделено, защото е супер ценно да прецениш кое си струва (за теб) и кое не. Така че всеки списващ е много полезен и всеки питащ ще си намери своя отговор 🤗

Аз купих билети за аурата, 360°pool
https://auraskypool.com/ и от groupon намалени целодневни билети за влакчето на палмата.

# 804
Да попитам - какво и къде може да се хапва в Дубай, така да го кажа "на крак" или по-евтино.
Имат ли подобни на нашите пекарни, закусвални или не знам... заведения за бързо хранене.
И кое традиционно ядене да опитам?

Пекарни като нашите с банички няма. Но има много shawarma shops, които предлагат дюнери, хумус, мутабал и подобни. Трябва да видите на кои места ще ходите и да гледате в региона (гледайте по картата и Трипадвайзер).
 Има евтини индийски и пакистански заведения, но храната е люта. Има хубави пешараски (Пакистан) и кабулски (афганистан) заведения - там не е люто, пилета и меса с ориз в изобилие. Кофтито е, че евтините кухни са все от този регион - Индия, Пакистан и някой от арабските страни, затова изборът е по-малък от street food-a в България. Зависи какво обичате да ядете. Най-хубавите дюнери за мен са на 2nd December street.
 Също така разгледайте в хотела и наоколо опциите за бюфет - често има например за 50 дирхама на човек с добър избор. Салати, разядки, месо. Може да ми кажете конкретни райони, за да Ви насоча. Моловете също имат food court-ове. Само в Дубай Мол като че ли са по-високи цените, другите са прилични. Ние обикновено отсядаме в апартамент и за закуска си взимаме неща от магазина, на обед - някъде по забележителностите и вечер търсим ресторант с бюфет или нещо с програма. Например на Дубай Сафари има включена вечеря. Global Village има стотици павилиончета с храна. Kite Beach също има много местенца.
  Традиционните им ресторанти в стар стил са много малко, повечето са Yemeni Mandi, Saudi Chicken Mandi, по-малко са типично емиратските.

# 805
  • Beyond the Frontiers
Хм, зазяпала съм туровете с въртолет...върви агитация в къщи...
И зиплайн - ама там май само аз бих се пуснала ☺️

# 806
На повечето атракции сме ходили. Може ли да ми препоръчате кое не е за пропускане от следните-Миракъл гардън, Градина на пеперудите, Глобъл вилидж, новите фонтани, Рамката, Музея на бъдещето, виенското колело?
Global Village 100%

# 807
Global Village 100%
Наистина разбирам, че това с препоръчването какво да се види и кое не си струва е супер субективно. Аз лично Глобъл Вилидж и Ферари Уърълд не бих посетила дори пари да ми дават. Просто не е моето. Така че по-добре си вижте в ю тюб има достатъчно видеа и си преценете дали ви допада на вас, за да не останете разочаровани…

# 808
Относно питането за храната, да допълня по моловете - фууд кортовете има различни кухни (фаст фууд), виждала съм и азиатска, пица хът, ливанска, иранска. Типичната емиратска по-скоро е в ресторант, и не е толкова често срещана, като ливанската да кажем. Вече по местата за разходки (Dubai Marina, JBR, Blue waters, City walk, La mer, Madina Jumeirah, Pointe, Expo city), са по-скоро ресторатни, но също има и фаст фууд вериги.  На метростанциите също има магазинчета, където попътьом може да се вземе сандвич, кроасан итн.

# 809
Скъпи ли е 400 лв за двупосочен билет за началото на февруари? Ще трябва да добавя у 2 нощувки в София преди и след полета а още не съм гледала и настаняване 😐

Общи условия

Активация на акаунт