Отговори
# 360
  • софия
А представяте ли си ако нямаш миална....Head Band

Аз не обичам, по правилно, не обичах да готвя. Сега нещо ми стана и само готвя. А да, и шия!

И аз като Фран, хич не ми дреме за учебната година, но подозирам, че е защото не съм от най-умните. Така де, при Фран не е важен класа, а аз би трябвало да си блъскам главата в стената....Мне, каквото такова

# 361
Снощи мислех да питам за баницата на Фенси, щото си знаех -  събуждам се и виждам същата баница, дето я ям от сто години😀.

На малките вероятно не им влияе пряко ситуацията, но големите започват да се замислят за разни неща, дори не ми се изброява колко неща всъщност се променят ежедневно. Дано всички да имаме късмет и до два-три месеца да му се вижда края.

# 362
A, и на мен изобщо не ми дреме за учебната година. Но запълваме времето с практика по английски.
Най-добре ще е МОН да отменят матурите в 4-ти и 10-ти клас, а за 7-ми и 12-ти да помислят сериозно какво да направят, за да облекчат психиката на децата.
Както се казва - Живеем в интересни времена.

И всъщност не е ли рано за договорите за следващата година? По кое време миналата година са давали договорите в БШ и Прогресивното? Ха, сега като го написах и ми се наби в погледа кои са двете училища Wink, които нямаха нищо общо.

# 363
  • Пловдив/София
БШ хич не бързат, даже мотаят кандидатстващите до края на април, което е мега късно. Идеята е да видят кой остава, за да знаят колко места ще има- поне за ПУК, но предполагам всички подписват по едно и също време. Не знам другите Чу с ДГ как процедират- Светлина май още януари искаха преподписване, за да пуснат новите места. То и аз не знам какво да мисля с тази ситуация, дали ще има места, дали да се записваме... всичко е мега гадно.

# 364
Ама как ще не е бързане? Обичайно договорите за следващата година започват да се преподписват от май нататък.  И след това се обявяват местата за горните класове. ПУК пък какво общо има с преподписването?

# 365
  • София
ПУК пък какво общо има с преподписването?
Ако имат и детска градина, вероятно искат "техните" деца да им кажат дали продължават при тях или не.

Много бързат да дадат договорите, и то с актуализирани по-високи цени. 🤨

# 366
  • в страната на чудесата
Томас Едисън миналата година прати договорите със срок първите дни на март май.
Да питам юристите - договорите могат ли да не се изпълняват поради форсмажорни обстоятелства? Каква клауза трябва да е включена?

# 367
Аааа, сега разбрах. Е това не трябва ли да са го уточнили още преди да пускат процедура по прием в ПУК и 1-ви клас?

Времената са трудни за всеки бизнес. Но сега ще се види кой мисли далновидно и кой бърза по други причини.

# 368
  • В офиса
Ахахаха, Дъждец, рождения ден на котката. На нашата котка е чак 26.04, но да, ще се прави торта, че как.
Лейка, супер ми хареса идеята с намаляване на броя на храненетата за неспортуващите. Моята номер 3 е взела да се закръгля. А главата й все в хладилника.А, макар че не спортува, номер едно стигна килограмите си от 7-ми клас, което вече е с 10 по-малко от моите. САлза, както биха казали тийновете.
Все ми е тая за таксата, предпочитам да не ми върнат нищо, но учителите да са спокойни и да си получават заплатите.
Против учене през лятото съм. Умните глави да измислят как 7-ми и 12-ти клас ще завършат. Нали за това вземат заплати.
Малко кофти и с 11-окласниците, дето трябва да трупат неща за СВ, или да вземат изпити. Но каквото-такова, еднакво е за всички (който има актив от 10-ти и 9-и клас е по-добре, де) Видях че са написали, че за майските САТ-ове ще връщат парите. Не знам как ще реорганизират графика после и дали ще има и нови дати. Моята щеше да се регистрира за юнския, но подозирам, че точно тогава също няма да им е до изпити, или вече няма места.
Чух хубави новини за добри приеми на 12-окласници, както от АК, така и от СМГ. Наистина много хубави университети - Харвард, Браун, Йейл, Карнеги Мелон..... Част от децата имат по 2-3 предложения между които да решават. Но понеже съм чула като 3-то, 4-о лице, няма да препредавам повече детайли.
По темата с готвенето няма какво да се похваля. Отчела съм се с едни маслени бисквити с шоколадови парченца откъм екстри и това е. А, и бисквитена торта, но то егати екстрата, става за 0 време. Прави ми впечатление децата като имат сутрешни часове и си коментират кой какво ял, и всичките все палачинки. А аз седя засрамена в ъгъла, щото по това време моите може да не са яли все още.
Номер 3 и 4 излизат на едно мъничко като дворче, зад кооперацията, или на терасата. Липсват им разговорите с приятелчетата, но като цяло са си ок. Номер 1 и 2 категорично отказват да излизат. Номер 2 си е супер, може така и 6 месеца да откара, без да му залипсва нещо, виж номер 1 си има нужда от социални контакти и се усеща.

# 369
  • София
за четвърти и 10 нещо чух, че ще ги отменят, но не мога да се закълна.

# 370
за четвърти и 10 нещо чух, че ще ги отменят, но не мога да се закълна.
От кой го чу? Вчера министърът каза, че засега нито едно НВО не е отменено.

# 371
  • в страната на чудесата
Имаше наистина коментар за 4 и 10.

# 372
Някой го поиска, някаква организация, но министърът категорично отрече.

# 373
Томас Едисън миналата година прати договорите със срок първите дни на март май.
Да питам юристите - договорите могат ли да не се изпълняват поради форсмажорни обстоятелства? Каква клауза трябва да е включена?
Могат, ако има включена клауза в договора за това и ако страните са се уведомила своевременно за настъпилите обстоятелства /чл. 306 от Търговски закон/. Също така страната не трябва да е изпаднала в забава преди това...
Сега, специално в нашия случай, на ползвате ли на услугите на ЧУ, въпросът е  сложен. Децата реално биват обучавани, макар и виртуално. Но не ползват храна, ток, парно, транспорт. И логиката казва, че такива консумативи трябва да бъдат приспаднати от цената.
Мисля, че сегашната ситуация ще покаже "истинското лице" на ръководителите на училищата.
П. С. Мисля, обаче, че Санака, която е адвокат, може да внесе повече яснота от гледна точка на практиката.

# 374
  • София
Прогресивно също подписват договорите си в момента, но те и предишни години (или поне миналата) пак подписваха по същото време, така че не намирам промяна.

Общи условия

Активация на акаунт