Отговори
# 450
  • София
Аз се тревожа, защото съм с много гадна астма. И покрай тази тревога започнах да се тревожа за всички бай дифолт.

Възможно е беболилина да има някаква работа с тясно фиксирани срокове, която не предполага съвместяване с абсолютно нищо друго и също може да си гледа сама детето вкъщи в този момент. Но нейното е по-скоро частен случай в ситуацията.

Титина, то така ще излезе, че в САЩ или си в ЧУ, или си за никъде (или просто вие сте изтеглили къса клечка с квартала).

# 451
Титина, то така ще излезе, че в САЩ или си в ЧУ, или си за никъде (или просто вие сте изтеглили къса клечка с квартала).
Да. И не само в САЩ.

# 452
  • София
Да. И не само в САЩ.
Ти пък от къде доби такъв широк поглед върху цялото земно кълбо?

# 453
Да. И не само в САЩ.
Ти пък от къде доби такъв широк поглед върху цялото земно кълбо?
Работя с колеги от почти цялото земно кълбо. Великобритания, Канада, Испания, Хонг Конг, Коста Рика, Норвегия, Мексико са така. В Германия и Холандия тенденциите към ЧУ стават все по-силни. Говоря за горната част  на средните класи. Правят и невъзможното за ЧУ.

# 454
  • София
Това, че ЧУ са много популярни сред някои слоеве на обществото в тези държави, не означава, че ДУ съвсем не стават, както се твърди за статуквото в САЩ. Затова трябва малко по-личен опит от просто “работя с колеги”. И аз работя с колеги от цял свят, и имам все някой познат, който се е установил в чужбина или се е върнал от там. Но не съм разбрала, че детето трябва непременно да е в ЧУ, иначе е за никъде.

# 455
  • София
Вече няма градини под 600 лева на месец. Поне не регистрирани както трябва. Може под тази сума разни нелегални "клубчета" да мимикрират като градини.
Все в един момент кризата ще свърши, и ако сега си отпишеш детето от градината ,защото не искаш да плащаш определена такса (повечето са като по време, когато детето не посещава, пазиш си мястото), после никой няма да се съгласи да ти вземе детето обратно и оставаш без градина да си го гледаш по живо по здраво вкъщи.

# 456
Никой няма да те спре да отидеш където и да било. Да не се налага.
За страха вече казах, да не вея байрака отново.
И не се слагайте в чужди обувки, най-малкото е смешно да гледаш да се раздават акъли на непознати хора, ама ще го отдадем на стреса.
Иначе много ме радват примери от типа “а бе еди кой си не знам как си”. Девойката ми разправя вчера за една позната нейна, която била приета в Браун, в Пен и забравих къде там още, впечатляващи унита. Математика, информационни. Моят коментар беше: “Малко съм те бил с учебника по главата”, a нейният: “Нямаше да стане, с бой от 3-годишно с бой става само в спорта, в науките ще имаш много поздрави”😀

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 22:42 от Notaris

# 457
Дипломира и звания стават с бой в "науките". Но от такива нищо не става. И около тях е токсично.

# 458
  • София
За който има 51 минути да гледа, Бил Гейтс: https://youtu.be/Xe8fIjxicoo
И моята прогноза е за 8-10 седмици. Ако изгледате видеото, ше ви стане ясно колко добре се справя нащият Щаб.  Що се отнася до рецесията, мисля, че ще е кратка, може би само няколко месеца. Очаквам и нашето правителство да получи Quantitative Еasing  от ЕС.

Сега мога да спя (първите няколко дни не можех...на мен всяко притеснение ми е по 50). А и клиентите ни се оказаха на висота (talking about loyalty).

# 459
  • В офиса
Андариел, написах вече че градината на детето е под 600 лв. Лицензирана и една от най-старите. Беше известна и когато най-голямото ми дете посещаваше ДГ. Имала е и доста по-славни времена, но и сега не е зле.
Нотарис, голямо доверие имаш в българската полиция. Аз пък хич. Когато една институция се овласти отвъд реалните й правомощия, не е ясно какви ще са резултатите. Извънредно положение +полицейщина и права на човека са две непресичащи се множества.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 22:27 от Тинкърбел

# 460
  • София
значи е изключение. Вече дори най-смотаните градини искат повече.

# 461
Е, щом Бил Гейтс е казал, работата е сигурна😀

# 462
  • София
Андариел, написах вече че градината на детето е под 600 лв. Лицензирана и една от най-старите. Беше известна и когато най-голямото ми дете посещаваше ДГ. Имала е и доста по-славни времена, но и сега не е зле.
Нотарис, голямо доверие имаш в българската полиция. Аз пък хич. Когато една институция се овласти отвъд реалните й правомощия, не е ясно какви ще са резултатите. Извънредно положение +полицейщина и права на човека са две непресичащи се множества.
Tази същата полицейщина в момента ви пази от смуглите. Без нея верно щеще да си е за притеснение.

# 463
Е, щом Бил Гейтс е казал, работата е сигурна😀
Бил си прави сметката без Годжи. И не е прав. Sunglasses
Едно е докога ще е карантината, второ - до кога ще е извънредното​ положение и какво ще дойде след него, а трето - до кога ще имаме световна икономическа криза и как ще завърши същата. Да си припомним, че кризата не е последствие от вируса и последният сериозен борсов крах започна малко преди него.
Как това ще се отрази на ЧУ? Дано да продължава и догодина по това време да ни интересува този въпрос.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:13 от Ezhko

# 464
Зависи от броя на хората в горната средна класа, очевидно😀 На първо време, и от приемливостта на алтернативите, по принцип. Но аз залагам че “Да”.

Ежко, кажи, ако ще идва яка криза, да знаем. Май имаш нещо такова наум.

ПП Април ще го карам на батерии, май.

Общи условия

Активация на акаунт