Отговори
# 525
e_to,  Благодаря ти от сърце! Много скорошен отрицателен тест ви пожелавам! Flowers Hibiscus

аз се допълвам с въпрос:
добре де, на мъжа ти за задуха какво му казаха, как така пак си го оставиха у дома? Не се ли притеснявахте?

Чуха му дробовете със слушалка и казаха, че им няма нищо. И ако се влоши да се обади. Проверяваха го всеки ден заради това. Но казаха, че не е страшно. Понеже нямахме температура вече и това беше единственото оплакване и не се притеснихме. Не изглеждаше като задълбочаващ се симптом. В същото време държахме връзка с приятелите ни в болницата и при тях беше същото и нямаха някакво по-различно лечение. Е, даваха им повече хапчета, ама не бих казала, че са се оправили по-бързо или по-леко е минало.

Пипи, добре че имаме приятели коит осе редуват да пазаруват и да изхвърлят боклука Simple Smile От терасата пускаме едно въже с кука и те закачаха торбите с покупки. Беше много забавно, особено за детето Simple Smile Имаше посещение от разстояние. Нямаме домашен любимец в момента та не ни се налага да разхождаме куче. Но аз предлагам на всеки който има нужа, дано да не се налага де, като ми мине карантината почвам да разхождам кучета, котки, пазаруване, каквото трябва. И без това нищо друго в момента не мога да правя навън. Поне да съм полезна. Моят бизнес е тотално умрял докато не вдигнат карантините... Та поне да съм полезна. Добре че имам време с детето да се занимавам по тази причина... и да готвя.... Simple Smile

# 526
E_to, не бързай да си предлагаш услугите, защото чух, че ако са ви регистрирали като болни, след 2-ри отрицателен тест дават 28 дни болничен лист, та не е ясно кога ще ви пуснат навън 😉 стискам палци за теста!

# 527
e_to,  Благодаря ти от сърце! Много скорошен отрицателен тест ви пожелавам! Flowers Hibiscus

аз се допълвам с въпрос:
добре де, на мъжа ти за задуха какво му казаха, как така пак си го оставиха у дома? Не се ли притеснявахте?

Чуха му дробовете със слушалка и казаха, че им няма нищо. И ако се влоши да се обади. Проверяваха го всеки ден заради това. Но казаха, че не е страшно. Понеже нямахме температура вече и това беше единственото оплакване и не се притеснихме. Не изглеждаше като задълбочаващ се симптом. В същото време държахме връзка с приятелите ни в болницата и при тях беше същото и нямаха някакво по-различно лечение. Е, даваха им повече хапчета, ама не бих казала, че са се оправили по-бързо или по-леко е минало.

Пипи, добре че имаме приятели коит осе редуват да пазаруват и да изхвърлят боклука Simple Smile От терасата пускаме едно въже с кука и те закачаха торбите с покупки. Беше много забавно, особено за детето Simple Smile Имаше посещение от разстояние. Нямаме домашен любимец в момента та не ни се налага да разхождаме куче. Но аз предлагам на всеки който има нужа, дано да не се налага де, като ми мине карантината почвам да разхождам кучета, котки, пазаруване, каквото трябва. И без това нищо друго в момента не мога да правя навън. Поне да съм полезна. Моят бизнес е тотално умрял докато не вдигнат карантините... Та поне да съм полезна. Добре че имам време с детето да се занимавам по тази причина... и да готвя.... Simple Smile

ей такива примери ни трябват повече да четем! Simple Smile сега ако си направите и от бързите тестове, и ви отчете IgG /без IgM/- антитела и имунитет без активна инфекция, може да се каже, че ще сте свършили вашата фамилия повече разяснителна кампания отколкото всички щабове

# 528
  • София
E_to, и аз много благодаря! Наистина е много оптимистичен разказът ти, въпреки хаоса в организацията, за който споменаваш, но то това си го очаквахме. Ако имаш нужда от помощ за нещо, също сме насреща. Тук в темата вече всички ги чувствам близки Heart

# 529

аз се допълвам с въпрос:

ей такива примери ни трябват повече да четем! Simple Smile сега ако си направите и от бързите тестове, и ви отчете IgG /без IgM/- антитела и имунитет без активна инфекция, може да се каже, че ще сте свършили вашата фамилия повече разяснителна кампания отколкото всички щабове

Ще направим тестове като ни позволят Simple Smile надявам се края на тази седмица. Дано
Иначе 28 дни дават на излезлите от болница. На нас казаха че ще е друго. Ама какво ще е не са ни казали още. Дано да е по-малко. Но и те не знаят май. Може и за това да не бързат да ни обявяват за здрави.

# 530
  • софия
e_to,  Благодаря ти от сърце! Много скорошен отрицателен тест ви пожелавам! Flowers Hibiscus

аз се допълвам с въпрос:

Супер интересно ми е да те чета! Благодаря ти!
Да живеят приятелите наистина.
Симптомите, здравната картина която описваш, според мен много хора ще се припознаят...

Аз току-що говорих с моя приятелка, която се върна на 15март от Барселона. Вчера й изтече карантината и досега не е развила симптоми.
При нея мъжът й имаше разрешение да излиза навън, тъй като не беше пътувал. Ако беше заразена, щеше да зарази и него е някакъв момент, така че не разбирам много какъв е смисълът да пускат членове, с които живеят карантинираните.

И аз. И точно затова се самокарантирахме всички, когато голямата се върна от Англия.  Не излизаме, не мърдаме навън. Голямото удобство е, че сме в къща. Но боклука си седи струпан в чувалчета...

Супер оптимистично ми подейства разказа на e_to! Още веднъж благодаря!
 Ей така, по човешки трябва да се разказва И за обикновено битовата страна на нещата.
Като, (ако) минем безпроблемно карантината при нас, и аз ще се включвам да помагам - все с нещо може и да съм от полза, кой знае.

# 531
  • София
E_to и аз съм ти много благодарна! Само това със задуха много ме сдуха Sad Боже, Боже, не искам задух. Ако четеш бг-мамма, не ни пращай задух Sad

Аз нещо започнах да не го харесвам генерала. Преди го харесвах, но сега не ми харесва как назидателно ми говори кое е отговорно и кое безотговорно. Ако иска мерки - да ги приложи като задължителни, а не да мрънка например как било безотговорно с детето да се разхождаме в гората. Явно Баце е последна инстанция и не дава да се наложи пълен локдаун, пък този само мърмори ехидно по медиите как това ще ни затрие. Ми или да ги наложат тези мерки, или да спрат с хленча. Изнервя ме.

# 532
Според мен не смеят да наложат пълна карантина. И не защото мислят за нас, а по чисто икономически причини.
Ето днес "Арсенал" в Казанлък почва работа, при спазване на всички изисквания. Моята фризьорка се обади, че са почнали работа, но се пуска по един в салона и затова са на смени. Четох, че някаква верига за храна "Бабиното село" или нещо такова, възобновяват работа, пак при спазването на мерките за безопасност.... Според мен в тази наша бедна държава имат нужда от данъци, от потребление. В момента не се купуват много горива, а от това страдат всички по веригата.... Ето днес прокуратурата 😀😀😀 се е захванала с цените на горивата - защо са на такива цени, след като на световните борси цената е рязко долу някъде. Но това гориво, което в момента се предлага, е купувано на по-високи цени... И някои губи от това 😀
Така че на държавата ѝ трябват пари - данъци, акцизи. На хората също им трябват пари....

# 533
  • София
А, аз генералът хич не съм го и гледала, та не знам дали ми харесва Joy Само гледам да следя мерките, та да не се окаже, че като тръгна да хвърлям боклука и съм в издънка Joy Макар, че това за маските съм го пропуснала Grinning
Иначе ми е притеснено като цяло, за най-близките и приятелите. Страхувам се за лекарите и здравеопазването ни не малко също. И за последствията след всичко. Радвам се, че децата са си вкъщи, по-спокойно ми е. Въпреки неудобствата на дистанционното обучение Simple Smile

# 534
  • в страната на чудесата
Нищо му няма на обучението, от липсата на контакти лекинко изтрещяват.
Днес класната им дръпна яко конско, че някои не пращат домашни Simple Smile после е продължила, но трябваше да тръгвам Simple Smile та не чух.

Абе къде изчезна рейни, чудя се Иззи как я карат с дистанционното?

# 535
  • София
Лейди, то и заповедите да следиш не е много лесно - днес си направих труда буквално да ги изровя от сайта на МЗ. Някакви сканирани документчета, заровени на етнайсета страница. Добре, че знаех какво да търся. Вместо да забодат всички правила на лендинг пейджа, и то наистина всички - първи, втори, трети, за дискотеките, за скупчването на 2+ човека, за карантината, за КПП-тата, парковете и т.н., да има сърч и т.н., те ги пръснали в знайни и незнайни лошо сканирани Angry документи, които всяка новина избутва все по-назад. После иди ги спазвай!

# 536
  • София
А, Лейка, нищо му няма за по-големите, от опит Simple Smile За малките е по-ангажиращо просто и за родителите. Имат си нужда от контакти децата, наистина.

# 537
  • София
Според вас новата заповед на Министъра на здравеопазването за маските важи ли за децата?

Гласи нещо от рода на "Всички лица, когато се намират на закрити и открити общ. пространства, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице".

Моля най-сърдечно юристите да се произнесат децата попадат ли в категорията "всички лица" Worried

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/30/rd-01-168.pdf

# 538
Еми лица са и те. Simple Smile

Дано при повечето хора да минава леко, като при е-to.

Аш, не се сдухвай. Преживяла съм и белодробен оток с литри вода в дробовете, заедно със сърдечна недостатъчност. Не е нещо приятно да ти е трудно дишането, но се преживява. Седиш мирно и без физическа активност.

# 539
Огромни благодарности на E_to за постовете й, изключително полезни са и са и най-важното нещо, което съм прочел напоследък.
Много благодаря, че сподели!

Слава Богу, че е минало леко при вас. Много съм сдухан и си представям какви ли не апокалипсиси и искрено се надявам да греша.

Ужас, Фенси, как се справи? А аз съм пушач... Слава Богу, че си се преборила и вече си добре!

Всички да са живи и здрави, от сърце го желая на всички и в момента друго и не ме интересува и няма значение. Да си съхраним живота и здравето, това е най-важното и е безценно. Хич не ми пука вече за разни училища кое било най-доброто. Да сме живи, а училищата ще ги наредим някак си.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:59 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт