Отговори
# 510
E_to, радвам се за вас.

Пък поповете що се правят на интересни, нито сме много вярващи, нито нищо.

# 511
E_to, радвам се за вас.

Пък поповете що се правят на интересни, нито сме много вярващи, нито нищо.
Нотарис, говори за себе си - кой вярващ, кой не е.... Това не можем да го определяме - който, както иска се чувства.
Тема на друг разговор е, че Синодът би могъл да прояви разум и да не провежда, макар и на открито, литургиите. Още повече, че тогава се очаква т. нар. ПИК....

# 512
  • в страната на чудесата
Литургиите и Груповото посещение в църквите трябва да бъдат забранени в следващите 45 дни.
Всеки вярващ има връзка с Всевишния, не му е нужен поп за това. Ще ни каже синодът какво да правим пред домашните икони, ще слушаме литургията по радиото.
Възкресение е най-големият православен празник, разбирам колко е трудно. Но Исус не иска от нас да ядем със сребърната лъжица на свещеника и да се покланяме на плащаницата.
Исая:
[20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
[20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,
[20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

# 513
Бяхме цялото семейство в Испания - още преди да стане истерията и да почне толкова да се тръби. Тогава главният здравен инспектор - забравих му името - дори твърдеше, че в Бг няма как да дойде корона вирусът. на връщане на летищоно никой не ни проверяваше, нямаше никакво напрежение, все още не беше се появил Генералът да ни страхува. Кацнахме в 2 през нощта. На другият ден към обяд ми стана лошо, започна да ме боли глава и си легнах, мислех че от късното пристигане и от празненствата на испанска земя съм се поуморила. В един момент вдигнах температура, но беше 37.2. На останалата част от семейството нищо им нямаше още. Поспах и вечерта бях добре. Леко отпаднала, но добре. Тогава на мъжът ми му стана лошо. Вдигна температура и той 37.2. На другият ден ни се обади един от приятелите, с които бяхме в Испания и ни каза, че всички от групата са се почувствали зле - част от тях българи, част от тях испанци. Та ние започнахме да подозираме, че може и да не е просто една умора или лек грип. След това разбрахме, че двама от приятелите ни са във Военна болница със съмнение за коронавирус. И почнахме да си стоим в къщи малко по-осъзнато. То и преди това не сме излизали, че бяхме прясно прибрали се. И на другия ден разбрахме, че са положителни приятелите ни. Оставиха ги в болницата. Сега са добре и вече изписани - едни от малкото доказани здрави. След това ние се тествахме и на нас ни показа, че имаме корони. Но си останахме в къщи понеже бяхме лек случай. Питаха дали искаме в болница, но бяхме категорични че не. Нямаше защо. Следващите два дни имах задух, не кашлях, но все едно с менгеме ми бяха стиснали гърдите. Не ни правиха снимки на дробовете - нямало сме хрипове. Мъжът ми още 4 дни беше с температура 37.2 през половината от времето. И кашляше като се опита да говори. Това бяха всичките ни оплаквания. Детето се размина с половин ден 37.2 и нищо друго, не кашля, не го боляха гърдите, нищо му нямаше = дори и енергията си му беше същата и полудяваше и скачаше по цял ден. След това почнаха да ни се обаждат от различни институции - Военна болница да ни питат как сме, РЗИ да ни питат с кой сме контактували. След няколко часа отново други хора от същите институции със същите въпроси звъняха. Но нямахме проблем, бяхме кооперативни. След няколко дни една жена от Военна болница се обади и каза, че вече за всичко на нея трябва да звъним - с въпроси, дали сме добре, дали сме зле... Тя доста адекватно звучеше и бяхме радостни, че сме попаднали на нея и можеше да се проведе нормален разговор. Почнахме да чакаме документи до кога ни е карантината, но никой не можеше да ни каже - да си знаем искахме. Не че щахме да излизаме, ама друго е да си знаеш до кога. Полиция ни провери няколко пъти - трябваше да махаме през прозореца. Но се усещаше хаос в координацията между институциите. Тъкмо ни взеха едната проба за доказване, че сме здрави преди няколко дни и Кантарджиев или някой около него решиха, че увеличават карантината и няма да ни правят сега втората проба. А чак днес ни връчиха допументите, че сме под карантина... и от тях разбрахме, че всъщност ни е свършила. Но от РЗИ не са ни направили две проби, а една, та не можем да излезем или да се чувстване безкарантинни вече. Не можем дори и боклука да си ичхвърлим. Та от една страна според МВР сме минали карантината, а според РЗИ не сме, че нямаме втора проба и не знаят кога ще я направят. Та хаоса е пълен. Наистина. Това за Татко Мецан, който много харесва Мутафчийски.... Simple Smile сега си чакаме и това е.... Но на някои от приятелите ни не искаха да им направят тестове, въпреки че са били контактни защото нямали симптоми.... Заради товч, че не се тества масово за това не се знае колко са болните. Според мен са хиляди, да не кажа и повече. Дано да се сетят да ни тестват пак, за да покажем, че сме здрави и да им се вдигне малко статистиката на оздравялите.... Около мен поне 10 човека са здрави, но недоказано с тестове. А можеха да ни използват здравите да сме доброволци, да пазаруваме на хора под карантина, да се грижим за близките ни... Но явно не се сещат.... Та чакаме. Извинявайте за дългия пост. Дано да е било поне малко полезен.

# 514
  • София
Указанията на министъра имат ли сила на заповед, или са си пожелателни? http://ruo-sofia-grad.com/%d1%83%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d … 0%bd%d0%b8%d0%b5/ При нас си пишат оценки, та пушек се вдига. Плюс заданията от днес за днес.

# 515
  • София
И аз ще съм благодарна за повече информация от eto. Много се радвам, че сте добре и вече сигурно много по-спокойни.
За литургиите по Великден - не съм сигурна, че в такъв момент хората там ще са повече от тези, които и в момента така или иначе ги посещават на закрито в неделя. Но, може и да греша. Има време дотогава, очаквам и по-строги мерки така или иначе.

По отношение на плащането на таксите съм съгласна с Фенси. Разбирам Мецан и е прав, но... Досега в темата често сме обсъждали, че изборът на училище е нещо доста по-различно от обикновените бизнес или потребителски взаимоотношения. Не е като да си смениш мобилния оператор или да си купиш ново палто. Да, ясно е, че ЧУ са бизнес, но  винаги са се ценели повече тези, които имат И други цели, а не само и единствено да гледат на клиентите си като на касичка. В този момент може би най-ясно ще си проличи кои ЧУ от кой тип са.

# 516
Бяхме цялото семейство в Испания - още преди да стане истерията и да почне толкова да се тръби.

благодаря ти, че сподели така изчерпателно! и се радвам, че е протекло леко при вас, и вече сте сред щастливците, които нямат причина да се тревожат

би ли казала все пак на коя дата се прибрахте от Испания? ние също пътувахме и се върнахме на 29 февруари, тогава там имаха обявени не повече от 4-6 случая или нещо такова за цялата страна

# 517
Ето, много благодаря за разказа! Звучи много оптимистично.

# 518
Бяхме цялото семейство в Испания - още преди да стане истерията и да почне толкова да се тръби.

благодаря ти, че сподели така изчерпателно! и се радвам, че е протекло леко при вас, и вече сте сред щастливците, които нямат причина да се тревожат

би ли казала все пак на коя дата се прибрахте от Испания? ние също пътувахме и се върнахме на 29 февруари, тогава там имаха обявени не повече от 4-6 случая или нещо такова за цялата страна

Върнахме се на 9ти Март. Но ако до сега никакви симптоми не сте имали... Според мен няма шанс да сте се заразили точно от там.

# 519
  • Пловдив/София
Е-то, а как става номерът с тази пълна карантина, кой ви изхвърля боклука, кой ви пазарува? Ако имате куче, сигурно го взима някой? Ако лекарства потрябват?
Аз апелирам за масово тестване дори на наши разноски, но искам да съм подготвена как протича карантината, ако се оксжем положителни...
Никакви църкви и тъпотии, щом папата може да говори на празен площад, и нашите пияници, пардон попове, могат на празни църкви да пеят. С извинение за малкото свестни и наистина вярващи такива- вероятно те не биха казали, че няма зараза в църквата, ако са с всичкия си.

# 520
  • в страната на чудесата
Е-то, благодаря!
Дай Боже при повечето хора да е леко.

# 521
  • софия
e_to,  Благодаря ти от сърце! Много скорошен отрицателен тест ви пожелавам! Flowers Hibiscus

аз се допълвам с въпрос:
добре де, на мъжа ти за задуха какво му казаха, как така пак си го оставиха у дома? Не се ли притеснявахте?

# 522
Аз току-що говорих с моя приятелка, която се върна на 15март от Барселона. Вчера й изтече карантината и досега не е развила симптоми.
При нея мъжът й имаше разрешение да излиза навън, тъй като не беше пътувал. Ако беше заразена, щеше да зарази и него е някакъв момент, така че не разбирам много какъв е смисълът да пускат членове, с които живеят карантинираните.

# 523
Е-то, а как става номерът с тази пълна карантина, кой ви изхвърля боклука, кой ви пазарува? Ако имате куче, сигурно го взима някой? Ако лекарства потрябват?
Аз апелирам за масово тестване дори на наши разноски, но искам да съм подготвена как протича карантината, ако се оксжем положителни...
Никакви църкви и тъпотии, щом папата може да говори на празен площад, и нашите пияници, пардон попове, могат на празни църкви да пеят. С извинение за малкото свестни и наистина вярващи такива- вероятно те не биха казали, че няма зараза в църквата, ако са с всичкия си.
https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/biznesdama-ot-kitay-pred-bl … o_news735977.html
Пипи, днес ми пратиха тази статия-интервю... Прочети вътре как е организирано продоволствието на хората.
Честно казано, не знам това как може да се случи при нас 😀

# 524
Разказът на e_to доказва, че статистиката, която ни съобщават, не е вярна. За оздравели броят само изписаните от болница. Съобщават ги почти поименно. Такива случаи като тяхното семейство, оздравели в домашна обстановка, са много повече и ако ги броят, числата ще са различни. Тези дни по някоя от телевизиите гледах дъщерята на Фатик, която също чакаше втори отрицателен тест вкъщи. А със сигурност са регистрирани в общия брой заболели. Хм...

Общи условия

Активация на акаунт