Отговори
# 690
  • София
Интересно, защо се сети точно за бесеница? Wink

# 691
Първосигнално, Анди! Wink

# 692
  • София
ми, да, ама вече не се казва първосигнално. Казва се несъзнателно. Защото не е подсъзнателно - или имаш съзнание или нямаш. А по нашенски - шубето голям срах. Wink

# 693
Не, бе, само това знаем.

# 694
  • София
Хм, интересно, на всички "малки"... еднотипно...
Да взема и аз да ви дам някакви задачки за децата, тъкмо да си напиша курсова работа по сегашната ми магистърска?
Дай, бе, Анди, барем нещо полезно да свършим Sunglasses

# 695
На мен пък ми харесва така описаната задача - ако се ориентирам правилно, не е проективна методика. Проективна щеше да е ако им даде петната на Роршах и след това да интерпретира. Но тя им е казала дайте в жълто за радост, в червено за гняв и т.н. Децата споделят чрез рисунката си каквото преценят, това не е тест. Ако не друго, ще им разшири речника за описване на емоции.

# 696
  • София
Проективна е, защото изразяват емоциите в цветове, нищо че са им зададени, нали дървото има някакво количество цветове, също и всеки цвят е в някаква площ от обекта. А дали го има в действителност сред официалните тестове или е лично творчество и вариация не зная. При децата обикновено се работи с проективни техники, защото те нямат толкова богат речник и самонаблюдения, че да се изразяват пряко. А често, когато говори човек, той се самоцензурира без да осъзнава, а понякога го осъзнава. Езикът прави мисленето, мисленето прави езика.

# 697
  • в страната на чудесата
Дали да не се върнем на пиенето?

# 698
  • София
Викаш, стана обедно време, редно е!

# 699
  • София
Изгледайте видеото от линка, който постнах по темата за картинките (предния ми пост). Обещавам да се забавлявате.

# 700
  • София
Хм, интересно, на всички "малки"... еднотипно...
Да взема и аз да ви дам някакви задачки за децата, тъкмо да си напиша курсова работа по сегашната ми магистърска?
Давай ни, Анди. Simple Smile То само ти не си ни давала, колко му е Joy

# 701
  • София
Защо, колко са ви давали? аз никога не съм искала от хора във форума да ми попълват разни неща.

# 702
  • София
Защо, колко са ви давали? аз никога не съм искала от хора във форума да ми попълват разни неща.
Бърди и Садлейди вероятно имаха предвид тоновете домашни, които ни дават от училище - и по музика, и по танци, и по градинарство и по т.н.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 15:13 от Аш

# 703
  • София
Аааа, сега вдянах! Няма да ви мъча, няма!
Спокойно, като измъдря някой дизайн за моите домашни, съвсем официално ще помоля за помощ. Обаче засега само мъдря. И както съм я подкарала, ще е след епидемията.

# 704
  • София
Само че аз ще искам разрешение от вас, както е редно да се направи с декларация, щом изследваните лица са неполнолетни.
Ох, никой никого не изследва.

Общи условия

Активация на акаунт