Отговори
# 675
  • София
забавлявайте се тогава. Но за мен е лековато отношение, това не е женско списание. Значи, някои хора тестовете за нищо ги нямат! Много ме дразнят.

# 676
  • София
Моля ви, не изпадайте толкова в тези проективни тестове с цветовете. Много са любими на някои психолози, защото са ефектни, но са малко като да гледаш на карти таро или на кафе - интерпретацията е в ума на интерпретиращия, а не в ума на рисуващия. Гледайте на тях като на нещо интересно, но не залагайте на информативност.
Е, като ми четеш поста, как мислиш, че го приемам? Joy Забавно е всъщност, идеята е децата да покажат какви чувства изпитват в настоящата ситуация в цветове. И после да говорят за тях. Съвсем не е тест.

Онна,
Скрит текст:
синьо - тъга
жълто - радост
розово - любов
червено - гняв
сиво- самота
бяло - притеснение
лилаво - страх
Но да напомня - не викайте по време на творческия процес. Много е недалновидно. Laughing

# 677
  • София
А всъщност това е тест, проективен тест. Аз затова се дразня, че толкова лековато се отнасят. Ох, тяхна си работа, защо се ядосвам и аз!

# 678
  • София
Андариел, часът с психолога, който съвсем не е задължителен, е един час,  в който децата имат възможност да се видят със съучениците си не толкова структурирано, колкото в останалите, да си споделят как им минава деня, как се чувстват в тази необичайна ситуация, да поиграят някакви общи игри,  да им се помогне малко в тази социална изолация. Какви тестове, какви 5 лева?

# 679
Готин е теста, забавен. Тъкмо ще ви изброим кои сте с тази психоложка😀

# 680
  • София
И аз си мисля, че едва ли някой сега би искал детето му да се подложи на сериозен психотест (нито сега, нито друг път).

Анди, ти как смяташ - трябва ли малки ученици до 7 клас да се анализират сериозно в ситуацията?

# 681
  • София
Готин е теста, забавен. Тъкмо ще ви изброим кои сте с тази психоложка😀
А, мен отдавна са ме изброили. Аз споделям толкова лична информация в този форум, че само който не е решил, той не е разбрал коя съм. И нямам никакви притеснения по този въпрос. Simple Smile

# 682
  • София
в какъв смисъл сериозно?
При малките обикновено се правят проективни тестове, но в индивидуална сесия, а не вкъщи или публично. Защото е важно да слушаш и да гледаш. Другият начин е да се зададе една задача като тази с дървото и детето да работи и после да се гледа само рисунката. Това е възможно да стане в групов вариант. Обаче има някаква конфиденциалност, все пак, не бива да се обсъждат нещата или децата да си казват "а моето дърво е най-много зелени, после е жълто", защото започват да се сравняват помежду си.
Винаги съм била много внимателна относно тестуването, дори даването на уж лесни задачи, защото в тези задачи рядко има стройна система от точкуване, а е повече интерпретация на възрастния. Това си е мное мнение, не задължавам никого с него.

# 683
Ние не сме го минали още заданието с дървото. Сигурно ще е с вашите окраски.

# 684
Анди, не го давай толкова сериозно, несериозно е в тази ситуация.

# 685
И моето ПУК-че има теста с дървото. Бях го забравила, трябва да ѝ напомня да го нарисува.

# 686
  • София
Хм, интересно, на всички "малки"... еднотипно...
Да взема и аз да ви дам някакви задачки за децата, тъкмо да си напиша курсова работа по сегашната ми магистърска?

# 687
  • в страната на чудесата
Стига бе Анди. Остави децата да се изкефят Simple Smile
Може и Елица да пише магистърска.
Wink Wink

# 688
  • София
Само че аз ще искам разрешение от вас, както е редно да се направи с декларация, щом изследваните лица са неполнолетни.

# 689
Оф, айде пак! Я нарисувайте една бесеница и ще ви анализираме по това как сте сложили въжето. Без да пиша дисертация, магистърска и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт