Отговори
# 735
Както казва старшината: "Безделието ражда злополуките".
Simple Smile

# 736
В цивилния свят казваме "Мързелът ражда пороци"

# 737
  • София
А в научния казват, че "Мързелът движи света"  все пак знаем и другото "Накарай мързеливия да свърши работа да те научи на акъл". Joy  И учителят по математика на малкия им казва редовно "Математиците са мързеливи, затова винаги търсят хитрия начин, за останалите и хамалският върши работа". Joy
Ох, лигавя се, не ми обръщайте внимание. Simple Smile Май е време за нова тема...

# 738
Не е ли по-добре да се поизчисти тази и да се направи една само за спам? Все пак ИП ще продължи още доста време.

# 739
Не е ли по-добре да се поизчисти тази и да се направи една само за спам? Все пак ИП ще продължи още доста време.
Не, няма да има дублираща тема за ЧУ, още повече пък за спам.
Има достатъчно спамо-чат теми във форума, както и такива за Covid, дистанционно обучение и т.н. Наборните теми също са оставени за всякакви дискусии.
И тук към момента не се прекалява особено много. Предлагам и в новата тема да продължим по същия начин.

# 740
Поради невъзможност да продължим по друг (начин)😀

# 741
Нещо, което ме докосна днес: https://www.youtube.com/watch?v=TCX6Jeqi5jg
Независимо къде, какво и как учат децата ни са по-добри от нас Hands V

# 742
  • софия
Ooooooo! Много благодаря, че ни го показа :*

# 743
Честит петък на всички родители на онлайн обучавани деца!

# 744
Айде сега, ами събота и неделя. Времето, което ги обучават в училище сега, трябва да го покриваме ние.

# 745
  • София
При старта на онлайн обучението оплюх решенията на ФЛ, но сега мина време и мога да кажа, че са направили добър избор. Правят по няколко видеочата седмично, но наистина позицията им децата да не висят целодневно пред компютъра, защото е вредно, не е лицемерна. Работят си достатъчно, вярно, не е като в училище, но по-големите деца са самостоятелни и могат и така. Говоря с приятели с деца на сходна възраст с моето, което е на 12 и споделят, че децата каталясват, очите ги болят и са претоварени от видеочатовете по всичко. Моето е достатъчно ангажирано, работи, но не само на копмютър и мисля, че нещата сега вървят добре. Имаха и няколко теста, домашните си изпращат, но и сканирани или снимани, не задължително на компютър написани. Даже основни ги карат да си пишат в тетрадките, за да си ги водят както досега.

Чисто информативно споделям, а и за да съм коректна.

# 746
и при нас е така. Преподават новия материал. После децата започват работа самостоятелно, по изпратени преди това материали. Ако има въпроси, учителят е онлайн постоянно. те се свързват с него и питат за разяснения. След обяд по същия начин.

# 747
Ми не знам за големите, но малко дете да го накараш самостоятелно да работи поне за мен е кауза пердута. Радвам се , че имаме много онлайн часове, в тях той си вижда съучениците, вижда си учителката, и работи през поне 80% от времето. Има моменти, в които се разсейва, дори абдикира от компютъра, но поне в 80% наистина слуша и работи, като предполагам, че и в реалните часове едва ли к.п.д. -то му е повече. Вероятно е по-малко.
За мен с указания по мейла за домашни резултатът би бил много по-малък. Пращат ни и видео уроци, пращат ни и видео материали, но и онлайн часовете са всеки ден по четири сутринта плюс следобеда уж незадължителни, но на които присъстват всички. Имахме вече и музика и рисуване онлайн, които минаха изключително добре.
Пак казвам, не знам как е за големите ученици и не мога да преценя, но за малките считам подхода на ФЛ и АК за абсолютно неприемлив. Радвам се, че при нас не е като при тях.

# 748
  • Пловдив/София
Мен ако ме карат 6-7 годишното да виси почти цял ден на екран, хич няма да съм доволна. Предпочитам смесен вариант- малко часове онлайн и повече самоподготовка, където да, трябва натиск от родител в повечето случаи...
Като цяло за малки деца хич не ме радва онлайн обучението, за големите може да е забавно, но моят за 40 мин с логопеда не издържа дори. Не знам как работят учителите онлайн с пук-чета, но наистинс евала за търпението.
Малките деца как са с навиците за учене? Моето съвсем забрави какво е, едвам го навивам да реши някой моливко, като беше на ДГ и там занимания, и вкъщи всеки следобед. Явно излизанвто от коловоза се отразява, макар и уж да спзвам сходен режим...

# 749
Еми като така мислиш, ще си загуби навиците за учене ами.
Моето дете не е загубило никакви навици, учи всеки ден може би дори и повече, отколкото в присъственото училище. Имат на практика през по-голямата част от деня онлайн часове.
А иначе какво да прави? Пак цял ден ще е на телефона и таблета. Евала на тези родители, които могат да отнемат електронните устройства, но аз не съм от тях. Така или иначе цял ден щеше да цъка на телефона само игри.
А сега, благодарение на училището, има по шест часа онлайн, в които прави нещо полезно, а в останалото време пак цъка на таблета, само че игри. Хайде убийте ме, но това е положението.

Та аз лично съм благодарен на училището, че от десетте часа, които детето така или иначе на ден прекарва на устройствата, поне шест от тях са училище.

Общи условия

Активация на акаунт