Отговори
# 60
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Дания и Холандия са забранили на денталните лекари да работят до....юни!!! месец. Как точно ще се издържат те и техните служители? И далеч няма да са единствените пострадали. Лесно им е на хората на заплати към международни корпорации, които си работят от вкъщи на лаптопа. Като им секне тяхното кранче, няма да са толкова "над нещата". Зорлем ни вкарват в сериозна криза без да има нужда.

# 61
И в отговор 60% подпомагане за 1 месец. Ако фирмата ти кандидатства.
От 3 млрд излишък прогнозират 3 млрд дефицит в края на годината. Много не отбирам от държавно бюджетиране. Отдавна съм ги загърбила тези изпити, но 6 млрд са огромна сума. Леко мнителността ми се поизостри. А и днес един авансов данък взриви колегите.
Горанов и Менда скоро може да ги видим линчувани поради некадърност.

# 62
Я стига сте се оплаквали. При нас няма онлайн обучение. На щатско ниво заявиха, че може би децата може би няма да се върнат в училище. А познайте колко от материала са взели.
И да нямам нищо, печатам и пиша на ръка.
Не ми се ще да си мисля колко ще е пропуснатият материал.

# 63
В Дания и Холандия са забранили на денталните лекари да работят до....юни!!! месец. Как точно ще се издържат те и техните служители? И далеч няма да са единствените пострадали. Лесно им е на хората на заплати към международни корпорации, които си работят от вкъщи на лаптопа. Като им секне тяхното кранче, няма да са толкова "над нещата". Зорлем ни вкарват в сериозна криза без да има нужда.
Да кажем, че работя в международна корпорация. Не смятам, че ми е "лесно" да гледам ставащото например в Плевен, където половината работят в шивашките фабрики. Иде реч основно за жени, вършещи това, което предполагам Нотарис визира като "истинска работа". И подкрепям подхода на Джонсън, въпреки че големият ми син се намира в Англия. Това беше последният ми офтопик по темата.

ПС Синът ми е пълнолетен и си взема решенията сам.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:30 от Ezhko

# 64
  • в страната на чудесата
Подкрепяш вече отпадналия подход на Джонсън ли? Щото англетата видяха дебелия със <7 интензивни легла на 100 000, при 15 в Италия. Ти си грамотен, можеш да пресметнеш това как би се отразило при тях на фона на барове, лигня, пиянство и прочие обмен на флуиди сред реднеците.
Това е на фона на 48 часа уейтинг за жълт болен, за който тук и в Европа срокът е 12 часа, 14 дни до първа среща с доктор при рак и т.н. Т.е. цялата останала болестност, за която са предвидени тези легла си върви...
Така че ходи се ограмоти малко. И верно е ОФФ.
Излишно е да се заблуждаваме, че тази криза ще засегне малките бизнеси. Ще засегне всички. Включително тропащите по клавиатурите за чуждите корпорации. Така че да сме внимателни един към друг Simple Smile
А ако синът ти е там, дръпни си го сега. Съветът все още е безплатен.

# 65
Канада също. Приятели затвориха 3 офиса. Служителите на борсата.....не знам как ще издържат.
Само дето не съм съгласна с частта за зорлем вкарването ( справка случаите в Италия).

# 66
  • Отвъд алеята зад шкафа
Италия ще остане изключение, поради застаряващота си население и това, че живеят 3 поколения на едно място в големи фамилии ( средна възраст на починалите - над 80 г, 99 % са с придружаващи заболявания). Обаче кризата ще е повсеместна.

И отсега е ясно, че следващата зима пак ще има грип, вероятно ще съвпада на 80 % с щамовете от тази зима. И по-следващата - също....

# 67
Гадамер, от няколко месеца насам бях взел много да ти харесвам постовете, сега недей така, моля те, защото не си права - лично мнение, без да искам ни най-малко да те засегна. И извинявай.

# 68
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аа, не се засягам, но понеже сме все лекари в семейството, гледаме с други очи на случващото се.

# 69
  • София
Айде и аз малко офф топик с една молба. Понеже нещо взех да се стресирам покрай настоящата ситуация, та чак сърцебиене получих и т.н., ще бъде ли удобно на някой да пусне пак онзи пост на Ежко с анализа му за матурите? Винаги ми оправя настроението, а нещо не мога да го открия. Simple Smile

# 70
Ежко, предлагам да гледаш това: https://www.facebook.com/329336223818039/posts/2958605447557757/

# 71
Предлагам да се върнете на темата. Има и ЛС.

# 72
  • София
Браво, бе, Фенси, баш това ли намери да пуснеш? Joy Тамън като за сърцебиенето ми Joy

# 73
Предлагам да се върнете на темата. Има и ЛС.

Ама върни се ти преди всичко.
Циничността понякога дори на мен ми идва в повече.
Лейди, всъщност е много оптимистично. И отрезвяващо. Балансиращо мисленето.

# 74
  • София
А, то на мен мисленето ми си е балансирано. Сърцето ми не е Joy

Иначе, няма как да не призная, че ситуацията в момента много ни промени фокуса. Скоро никой не е коментирал кетъринга или пречиствателите за въздух в някое ЧУ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт