Отговори
# 195
  • София
Вкъщи имаме лаптопи на dell, acer и lenovo. Видео уроците провеждат на dell alienware, но и всички други вършат работа. Аз не съм имала проблеми и с трите марки.
Принтер и скенер винаги сме имали, но не заради децата. Просто моята работа е такава, че без тези устройства не мога, дори и у дома.

# 196
"Само на лошите генерали са нужни герои"

А учителските заплати са просто срамни.

# 197
  • София
айде всички си похвалихме устройствата, но най-важният въпрос не обсъдихме - цвят, колко тежат, в какво се побират
Скрит текст:
Prada, Gucci ...
Онна, нещо много неточно зададе въпроса Stuck Out Tongue Winking Eye.

Аз принтер имам, но честно - 4-цифрен телефон нито аз, нито децата имат Simple Smile

# 198
Хаахха, Мецане, ама явно не съм обяснявала много добре. Пак ли да го дъвчем това НВО и тази пуста класация?
ОТ последната година е на 28 позиция, БШ на 24-та, Азбуки на 29-та, ЕК на 20-та, ПБ на 14-та. Та като я гледаме тази класация е редно да анализираме мястото в класацията(първата колонка) на база кои години е постигнато. Дали в периода преди 2016 примерно или на база скорошните години. Да не се повтарям, че ще издразня някои хора. Ама не е все тая дали си бил на 4-то място през 2012--та или миналата година. Всички знаем колко е по-различен и материала, и трудността, и простотиите на МОН. И всъщност е важна тенденцията, не толкова конкретното място.

Значи имахме последователно два Acеr-a от високия клас. И двата заминаха на 3-тата година. Спихна им се харда и на двата по един и същи начин. После IT-тата при мъжа ми му обясниха, че това е основна драма на марката. Тъй като това спихване ме изправи на нокти, заради семейни снимки и видеофилми (архивирам ги периодично на външен хард), по настоятелна препоръка взехме Lenоvo-то, като в заповеден тон ни беше казано да гледаме само и единствено Think pad. Разбира се има и далеч по-добри варианти, но за домашен компютър това казаха, че е предостатъчно.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:32 от Fancy

# 199
Много хубаво си обясняваш, Фенси, и както си признах публично, взел съм си поука от твоите обяснения.

# 200
Ние сме само на Делл, от 5 лаптопа всичките са Делл ( бизнес моделите им). Преминали сме през какви ли не, но тези са върха. И фирмените ни са на Делл. Всичките ни места са с докинг стейшън и по два монитора. Детето работи от геймърския си компютър. Мониторът и клавиатурата му са издръжливи на блъскане.
Вчера мина първият он-лайн урок. Децата не бяха се виждали от близо 2 седмици (някой от децата са на другия край на света), много викане, крякане...оставиха ги накрая и да играят.
От днес нормални уроци. Учене преди обяд, след това консултации и работа по групи и проекти. Офисът ни е със стъклени врати и го оставяме сам там, ние си работим от други стаи. Аз съм на барплота и имам пряка видимост към компютъра му.
Тук електронната търговия кипи и в момента има страхотни намаления на принтери ( как сме купували този, няма факс и сега ми е доста трудна работата), та следя цените на принтерите.

# 201
Ето на как някой, който живее в Америка, а не само ходи да пазарува от там, ми потвърждава, че съм много в час с Dell.😄
Мерси, Титина!

# 202
Сега ще напиша нещо, ама да не ме линчувате.
В тези трудни времена си мислех за допълнителните частни уроци преди 7 клас. Не всички се провеждат. Та може тази година резултатите от НВО да са по-обективни от обичайното. Simple Smile

# 203
ОТ последната година е на 28 позиция, БШ на 24-та, Азбуки на 29-та, ЕК на 20-та, ПБ на 14-та. Та като я гледаме тази класация е редно да анализираме мястото в класацията(първата колонка) на база кои години е постигнато. Дали в периода преди 2016 примерно или на база скорошните години. Да не се повтарям, че ще издразня някои хора. Ама не е все тая дали си бил на 4-то място през 2012--та или миналата година. Всички знаем колко е по-различен и материала, и трудността, и простотиите на МОН. И всъщност е важна тенденцията, не толкова конкретното място.

Та казваш, най-важно е как се справят с последните простотии на МОН, според все по-изкривено-занижените им критерии за НВО от последните години? Неща като традиции и натрупан опит не влизат в сметката. Не че НВО някога е ставало за нещо.
Всъщност - все тази. Така или иначе, частните училища за средната класа се тикат към фалит.

Сега ще напиша нещо, ама да не ме линчувате.
В тези трудни времена си мислех за допълнителните частни уроци преди 7 клас. Не всички се провеждат. Та може тази година резултатите от НВО да са по-обективни от обичайното. Simple Smile

Ако има НВО. И надали ще са "обективни". Да не говорим за "по".

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:52 от Ezhko

# 204
И ние имаме един лаптоп Acer. Точно на третата година сдаде багажа. Много съм недоволна.

Аш, айфоните не знам колко вървят, ама са някъде там и повечето деца са с такива, пък било то стар от родител.

Фенси, аз си мислех по въпроса, че сегашните седмокласници ще са по-спокойни с това учене от вкъщи и невъзможност да се ходи по школи.
Да ви кажа нямам нищо против веднъж на два месеца да минават за по седмица на дистанционно. Много релаксиращо е. Повече от това ще е напрягащо в "мирно" време.
Също така дали ще има развитие в тази насока, когато тръгнат на училище? Например отсъстващи деца да могат да присъстват виртуално в час.

# 205
Приятел е шеф на компютърджиите на една от най-големите нефтени компании тук, та компютрите ни са купувани по негови препоръки. Естественно само бизнес моделите им. За да са по-бързи мъжът ми им сменя хард диск-овете веднага. А и съпорта им е на ниво. За филми,музика и подобни сме със сървъри в къщи. Лесното е, че имам достъп до тях от всяка точка на света.

За обучение по английски препоръчвам: https://www.khanacademy.org/ ( изква регистрация, но е безплатно) или https://www.ixl.com/ (има по 10 безплатни въпроса всеки ден, иначе е платен). И двата сайта са лесни за разбиране от децата

# 206
НВО ще има със сигурност. Кога и на какъв материал е друг въпрос. Останалото ще го коментирам така: MaskCloseCloseImp На някой му куца четенето И разбирането. Кво ме грее, че в 2012 някой е бил в 5-цата, при условие, че последните години трайно е след 15-то място? И това при уж занижаваща трудност. Simple Smile Та говорим за традиции и опит?

# 207
  • София
За филми,музика и подобни сме със сървъри в къщи. Лесното е, че имам достъп до тях от всяка точка на света.
А ние тука на село отдалеченият достъп сме го осигурилЕ с облачни услуги, дет се вика - OneDrive в О365 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 208
Оф, на необразования IT икономист говорите на китайски.

# 209
Ми Аш, аз още вчера казах, че сме по-напред от САЩ,😄😄

Общи условия

Активация на акаунт