Отговори
# 375
  • София
Транспорт не се ползва, но аз лично бих искала шофьорите да продължат да си получават заплатите за заявения период. Иначе от гориво и амортизация на автомобилите наистина се пести.

# 376
Възнагражденията, независимо на коя част от персонала, съм твърдо ЗА да бъдат запазени.
Даже не ми пука за таксата от тази година. Хич не искам да ми връщат нищо, при условие, че виждам, че продължават да полагат усилия. Важно ми е всички да сме живи и здрави.

# 377
Виж сега, “брат”, по цял ден се разхожда “брат” и кряка на спикер. Снощи имаха видеоконференция с тайфата, “брат”, час и половина.

# 378
Момите и те ли на "брат" си говорят? 🙂Не знаех.

# 379
  • софия
Виж сега, “брат”, по цял ден се разхожда “брат” и кряка на спикер. Снощи имаха видеоконференция с тайфата, “брат”, час и половина.
Избухнах в смях 😂😂😂

# 380
Не така, брат! Joy

# 381
  • София
Моето 5-годишно изкарва по 2 часа с баба си в Тиймс Joy. Учат чужд език, решават задачи, дори режат с ножица и лепят Joy, четат му книжка и така... Само не знам ММ как стоически издържа с майка си на телефона 2 часа докато тя успее да си подкара Тиймса на нейното машинче, у тях.

Днес подстригах момчетата (сама Stuck Out Tongue Winking Eye); иначе хляб и сладки меся редовно. Имах пекарна, но я подарих. Обичам да меся на ръка.

В темата за частните детски градини и въобще в нета се води грозна кампания да не се плащат таксите на ДГ за неприсъствения месец Rolling Eyes

# 382
В темата за частните детски градини и въобще в нета се води грозна кампания да не се плащат таксите на ДГ за неприсъствения месец Rolling Eyes

Ами като са тъпи. После ще питат, къде им е читавия персонал на градините. Може да има някаква отстъпка от таксата, заради неизвършвани разходи. Но има постоянни такива, които следва да се заплащат. И заплатите са екзистенц-минимума според мен.

# 383
  • София
И на мен ми се вижда доста ограничено, но какво да се прави. Дори има твърдение, че за неприсъствените месеци, частното учебно заведение пести от наем (OMG!!!!) поради форсмажор. Хич не се замислят, че ако наемодателят не си получи наема, може да влезе съвсем законно в помещенията си, да разбута вещите и дори след това да не продължи договора. Егати късогледството. Разбирам да се спести от ток, вода, гориво, 5 хляба и 10 кила ябълки, ама хората зорлем искат и заплати да не получат от персонала на учебните заведения, щото видиш ли на всички трябва да ни е зле (това някъде из ФБ го мярнах).

# 384
Ами и аз пък не смятам, че е редно да се плаща за услуга, която не си получил. Кой как ще си задържи персонала не би следвало да е наша, на клиентите, работа. Който си има бизнес, да си търси решения как да го води и как да оцелява, а ако си загуби кадрите и предлага некачествена услуга, няма да съм му клиент.
Не виждам защо трябва да се обръщаме на социална институция!

Ние не сме съдружници на собствениците на частни градини и училища. Ние сме им клиенти! От клиента се иска само едно - да плаща за получената услуга. И ние плащаме чинно и редовно.
Ако ще ми искат да споделям тежестта на бизнеса, да го подпомагам, да им облекчавам дейността, ми да ме направят съдружник. За неполучена услуга кой плаща? Аз не искам да плащам за нещо, което не съм получил. Техните проблеми са си техни, както моите са си мои и никой не идва да ми ги решава, нито да ми дава пари, задето имам затруднения.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 15:49 от Татко Мецан

# 385
  • В офиса
Нашата ДГ беше в незавидно финансово състояние и преди, та сега не мога да си представя колко им е трудно. А съм убедена, че и там има много "крякащи" родители. Aз си платих таксата за ДГ през април, макар да е ясно, че малката няма да отиде, а и й е последна година, както вървят нещата може да не се върне там изобщо, а направо на училище през септември. Грозно е това пазарене, едва ли някой от плащащите за ЧО толкова драматично да е опрял за тези левове, а на учителите това е единственият доход. Вижда ми се солидарно родителите, ако са били доволни от услугата, да продължат да плащат (ок, не цялата такса, но все пак да плащат), за да я получават пак на същото ниво и на същото място, след като свърши всичко това.
И, Мецане, тук не става въпрос да се обърнем на социална институция, а да се поставим на мястото на другите. Това не са случайни непознати хора. Моето дете е било с тях вече 4 години (днес гледахме клипчета от първото тържество, когато малката беше на 1 1/2 години) Та тя не можеше да говори като тръгна и само протягаше ръчички, да я гушкат, поне толкова им дължа за всичките тези години. За мен това е от нещата, които ги правя, за да мога да спя спокойно и в мир със съвестта си. ОК, може да не е рационално, хеле пък финансово оптимално, но ми е по-добре така.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 16:00 от Тинкърбел

# 386
Ми аз не споделям твоето мнение, Тинки.
Като е била 4 години там, ти съответно си плащала 4 години. Тези мили неща, които са направили, чисто и просто са им работата, и ти затова си избрала да си им клиент и си плащала, защото си била доволна как си вършат работата.
Не мисля, че е работа на клиента да подпомага нечий бизнес, само защото бил доволен. Ми той затова е клиент, защото е доволен.
Не намирам за грозно някой да не иска да плаща за нещо, което не е получил. Намирам го за нормално.

Вие като искате да сте дарители и благотворители, това е прекрасно и шапка ви свалям. Но да се разберем, благотворителността не е задължителна и не може да се налага на всички, тя е само за който прецени, който има възможност и може да си я позволи, а и иска да я направи. Не може да бъде норма и задължение за всички клиенти.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 16:05 от Татко Мецан

# 387
Споделям мнението на Татко Мецан на 100 %. Един път родителите губят пари от работа, защото трябва да излязат в отпуск. Хоум офисът не е отпуска, а 3-годишните имат нужда от постоянно внимание. Втори път, да губят пари от неполучена услуга. И градините са в абсолютното си право да си договарят наема по форсмажор според ТЗ, доколкото се разисква по имотните теми, не съм специалист. Да не говорим, че ръководството по закон има право да ги пусне в неплатен отпуск, независимо, че сте си платили таксите.

# 388
Ами, като не я споделяш, ще ти се наложи да търсиш нова градина/училище. Или догодина да се задоволиш с посредствен персонал.
Да, не сме длъжни, но в подобни времена се вижда кой на какво държи.
Аз съм готова да си разделя финансовата тежест и проблеми в настоящия момент с персонала на училището. Смятам, че така е правилно. Днес аз ще съм зад гърба им, утре те ще се грижат добре за емоционалното и психическо състояние на детето ми, заедно с отличното му обучение/.
И да, в тези времена се вижда кой бизнесмен гледа да изцоца ситуацията до дупка (разбирай родителите), и кой реагира адекватно.

# 389
А после градината ще си раздели ли с мен моята финансова тежест?

Общи условия

Активация на акаунт