Отговори
# 465
  • София
Аз отдавна искам нещо да ви питам за сегсшната ситуация с вируса. Бих се радвала ако отговорите кратко:
Страх ли ви е?
Не. Но аз по принцип страдам от ирационална смелост. Laughing

# 466
Не знам дали сме изтеглили късата клечка или не, но моите разбирания за образование се разминават от изискванията, които са в държавните училища тук.
От Канада знаех, добри училища ако има китайци и индийци. Тук гледахме първо в друг квартал, ами защото наблизо има комплекси, хира от урагана Катрийн, и бели деца в основното училище 2%. Та айде на края на града, че хем Хюстън, хем в друг скул дистрикт. Ама не би. Тогава ми се изясни защо децата са в частни училища.

# 467
  • в страната на чудесата
Нот, според мен 2021 ще е още по-трудна, с промени във всички сфери, вкл.във финансовия сектор, с обезценка на имотите, мисля, че кризата 2008-9 ще е като игра в сравнение с тази Simple Smile
Аз обаче не съм специалист в това и може да е тревожност. Та се надявам Фенси и икономистите да споделят гледната си точка.
Ежко, аз също бих чула какво мислиш.

# 468
  • София
Икономиката  бързо ще се възстанови според мен, но ще има дълбоко разместване на пластовете. Не се знае дали Китай ще стане съвсем завинаги лидер или европейските и американските инвеститори ще си дръпнат производствата по места. Най-малкото след опустошенията от епидемия са възможни и брожения, вътрешно разместване на пластовете, това се е случвало неведнъж в историята.  Но ще има спад, просто вече хората няма да бъдат толкова ларж в потреблението.

# 469
Лоялността трябва да е двустранна, никоя градина няма да ти гледа детето безплатно дори и един месец, ако утре останеш без работа,дори да си бил лоялен клиент няколко години.

В нашата градина се е случвало да има отсрочки за затруднени родители. Също така, когато детето отсъства, храната се приспада от таксата, а при настоящата ситуация, се плаща само абонамента. Та, да, двустранна е, мисля.

Страх  - не бих казала, гледам да се информирам предимно от научни източници и това ми помага. Но ме изнервят разправиите & конспирациите във виртуалното пространство. Тук поне е приятно 😀

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 01:57 от FBI

# 470
Не се страхувайте толкова от вируса - моето семейство го изкара - правихме тестове. Чакаме втора отрицателна проба да ни направят, но май ще се забавят като гледам. Увеличават периода на карантината. Ако не беше шумотевицата щях да си помисля, че е лек грип. Но ме притесняват икономическите последици и до кога ще е това извънредно положение.

# 471
  • София
Скрит текст:
Точно защото го отчитам (теов опит, Тинки) смятам, че е некоректно. Ти си герой, явно си била винаги герой. Твоите привтелки също. Аз или човека х не сме. Просто е.
Между другото не съм чела дискусията довела до самоцензурирането. Идея нямам дали е прав/крив човека. Просто ми направи впечатление теоето смело изказване и не ми хареса. Мога подробно да ти обясня защо твоят опит и съвет звучат цинично на фона моя опит. Има толкова много фактори...
В сегашната ситуация всеки трябва да се опита да се приспособи максимално, както казва Фенси -и работодателите и служителите.
Аз отдавна искам нещо да ви питам за сегсшната ситуация с вируса. Бих се радвала ако отговорите кратко:
Страх ли ви е?
От вируса - не.  Но много ме притеснява това, което ще "ни остави" в наследство, особено и конкретно в България. Имам предвид икономическите и законовите последици.

# 472
Аз се притеснявам за родителите. Също така ако се наложи да се ходи по лекари за друго, ще е невъзможно.

# 473
Като челно сблъскала се с нивото на здравната ни система и оцеляла въпреки нея...от това ме е страх. Да не ни се налага да имаме нужда от нея. Има бели лястовици в нея, но за съжаление организацията и управлението са я направили тотално неработеща.

E_to, пожелавам чиста втора проба.

# 474
Ежко, аз също бих чула какво мислиш.
Мисля, че нямаме епидемия даже според официалните данни и даже в София. (Над 15 заболели на седмица на 100хил. души. Ние толкова заразени нямаме общо).
Мисля, че "борбата" с вируса се води против всякакви правила описани в стария ми учебник по Гражданска Отбрана (напр. карантини и обеззаразяване по границата, изолиране САМО на огнищата, хигиено-епидемиологически мерки).
Мисля, че имаме пример за раздухване на истерия по учебник, и то в световен мащаб, като на опиталите се да не спазват "партийната линия" държавни ръководители им се обяснява бързо и решително колко бъркат.
И не мисля, че цялата дандания се организира безпричинно и за да мине лесно и бързо.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 09:44 от Ezhko

# 475
  • в страната на чудесата
Това ти мнение го знам Simple Smile
Но исках да чуя какво мислиш за ситуацията след това. Независимо от причините за мерките пренареждане ще има, та те питам какво мислиш за него.

# 476
15 заболели е официалната статистика, базирана на минимално тестване. Единственият вариант да се тестваш в момента е да си платиш 130 лв. Нещо, което не много хора могат да си позволят.
Близък общопрактикуващ лекар ни описа процеса по прием в болница при съмнение. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=679162022829164& … d=100022061172278

Каква е действителната статистика никой не знае.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 09:38 от Fancy

# 477
Не съм сигурна, че Китай ще загуби водеща роля... В момента се оказа, че в резултат на срива на борсите и обезценката на акциите, се купуват доста предприятия за без пари. Китайците масово купували в Европа. А те това правих с немските предприятия още преди кризата. Да не забравим, че купиха Томас Кук след като фирмата бе докаран до фалит. Какви са точно сметките не знам, но очевидно, за да го правят...
Другото, което е интересно е войната Русия-ОПЕК за цената на петрола. Русия в момента е в голям дефицит. Но тя има ресурс да го компенсира. За разлика от страните от залива, които произвеждат само петрол.
Ох, не искам да навлиза в теории на конспирациите....
Икономистите да си кажат.😀🤔
Ежко, съгласна с теб.

# 478
  • в страната на чудесата
И като купиха фалиралия Томас Кук та що? Фабрика на 8 септември Simple Smile

# 479
  • София
Икономистите не знаят отговорите на всички въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт