Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

отчаяние

 • 7 268
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 17
Здравейте. ....отчаяна и обезверена съм.В условията на тази пандемия....мъжа ми остана без работа.Работи/работеше само той...на квартира сме в София...Получаваше всеки ден парите си и смагвахве някак си...дотук добре....платихме си наем,сметки и разчитахме на парите му в тези дни...МОЛЯЯ за хранителни продукти....не за нас,а за малкото човече....и да СРАМ МЕ Е ....МНОГО МЕ Е СРАМ...И ние както и други семейства живеем ден за ден и се справяхме някак си....но оттук нататък...незнам....Ако някой има желание да помогне ще бъда задължена...не мога да наверя точните думи

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:34 от hris4

# 1
 • Мнения: 824
Колко голямо е детенцето,с какво се храни?

# 2
 • Мнения: 17
Здравейте. ...на 2 г....обща храна...обща взето почти всичко яде

# 3
 • Варна
 • Мнения: 30 089
Мъжът ви да не се ослушва ами да се записва на борсата веднага.

Родители нямате ли, които биха ви помогнали?

Понеже тия дни се тръби, че правителството ще подпомага фирми, които освобождават работници като им поеме 60% от заплатите, днес прочетох изказване на някакъв експерт, че то и Бюрото по труда плаща също толкова на регистрираните там.

Вие не работите ли? Щом детето е над две години значи вече не би трябвало да сте в майчинство. С родителите ви, братя и сестри как стои въпроса?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 20:53 от Не се сърди, човече

# 4
 • Мнения: 17
Понеже тия дни се тръби, че правителството ще подпомага фирми, които освобождават работници като им поеме 60% от заплатите, днес прочетох изказване на някакъв експерт, че то и Бюрото по труда плаща също толкова на регистрираните там.

Вие не работите ли? Щом детето е над две години значи вече не би трябвало да сте в майчинство. С родителите ви, братя и сестри как стои въпроса?
сДетето  го гледам,не е на ясла....родитерите ми са починали отдавна....а мъжа ви ива само майка пенсионерка.....оппеделено чухме това за правителството. ..но кога и дали ще стане

# 5
 • Варна
 • Мнения: 30 089
Това за правителството според мен е ала бала. Дали ще стане и кога ще стане, божа работа, на нашите политици такива като мъжа ви не са им приоритет май... Да слага една маска и да отива в Бюрото по труда, да задейства нещата.

# 6
 • Мнения: 16 498
Проверете в Социално подпомагане за помощи, финансови и други. Обадете се по телефона, за да разберете отговаряте ли на условията за някои от помощите. При нас има социален патронаж и дават безплатно или за много ниска сума ежедневно храна на нуждаещи се. От Червения кръст също знам, че дават трайни хранителни помощи на посочените от Социално подпомагане.

Сега е много кофти момент за търсене на работа. Предполагам, че мъжът ти без договор е работел нещо, щом всеки ден пари на ръка е получавал, та и да се запише в Бюрото по труда, все тая, само ще се подписва. Може и да му предложат някаква работа, но в момента всички са на изчакване май  Няма да започнат да му изплащат незабавно някакво обезщетение. Разтърсете се във фейсбук по групите по местоживеене. Обяснете, че сте в тежко положение. Има възрастни, болни хора и пр. без близки до тях, и биха платили някой да им свърши някаква работа, включително и пазаруване и подобни неща, естествено подходящо обезопасени. А може и някой директно с някакви продукти да ви подпомогне, поне няма да ги праща и ще може да се увери, че случаят ви е реален.

Сега детските градини и ясли не работят, тъй че трудно ще започнеш и ти да работиш точно в този момент, ако мъжът ти си намери постоянна работа, но за някакви краткосрочни ангажименти с пари на ръка може да се редувате в гледането с мъжа ти. Примерно за няколко часа да чистиш някъде, а той през това време гледа. Сега в момента точно за по-често чистене с дезинфекциращи препарати се търсят допълнително хора, както и за входове на жилищни блокове, така и за търговски обекти. Може да провериш в хипермаркетите, моловете и блоковете близо до вас.

# 7
 • Мнения: 5 602
Това с правителството и 60те процента е за легално работещи, с трудов договор и осигуровки. Този случай не е такъв. Според мен се обърнете в Социално подпомагане. Така в БГ мама да събирате хранителни продукти не е много трайно решение. А и наем, за колко да сте платили - за месец? А другия месец? А сметките?
http://asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi
Вижте тук в кой квартал сте, или на общия телефон от сайта, и поискайте съвет.

Това също не е трайно решение. Оставам с впечатление, че отскоро сте в София, защото не предполагам семейство с трима човека да могат да се издържат ден за ден продължително време. До сега къде сте били, и не може ли пак там да се върнете, ако там ще имате някакъв доход?

# 8
 • Мнения: 17
Благодаря за съвета

# 9
 • Мнения: 6 938
Да потърси работа в с. Яна. Там има фирма, която постоянно търси работници за цеха си. Занимават се със заготовки стоманени. Нещо подобно. Заплата 1000лв. Търсят сериозни хора. Собствениците са човечни, работата вероятно не е лека, но е работа.
Кукумицинка, за съжаление няма да получат помощи. Социалните ще гледат дохода за 6 месеца назад, а човекът тогава е работил. Дори и на минимална заплата да е бил, пак ще надвишат тавана.

# 10
 • Мнения: 26
Сега гледах, че търсят много от тези които разнасят хранителни продукти (онлайн магазини). Или от тези с готовите храни.  Предполагам ще е облекчено наемането временен договор нещо ... . Може и някаква логистична фирма. Може да плащат на пратка, на ден и ще имате бързи пари. Иначе тепърва да започва работа, след месец заплата или аванс ...

# 11
 • Мнения: 5 602
...
Кукумицинка, за съжаление няма да получат помощи. Социалните ще гледат дохода за 6 месеца назад, а човекът тогава е работил. Дори и на минимална заплата да е бил, пак ще надвишат тавана.
След като е взимал парите на ръка ден за ден, най-вероятно няма никакви декларирани доходи. Според мен си струва да питат, че да закърпят положението на първо време.

# 12
 • Мнения: 7 707
Къде живеете? В кой квартал? Мога да ти донеса малко хранителни продукти за вас и детето.

# 13
 • Мнения: 398
И аз това питам - в кой квартал сте?
Не мога да ви ги донеса, защото в момента съм без кола, но бих пратила по куриер например.
Детето има ли нужда от някаква специална храна или каквото му дадете яде?

# 14
 • Мнения: 1 189
Дайте някакви координати, пък който го интересува, ще прати! Ако има нещо специфично, също споделете?!?

Общи условия

Активация на акаунт