🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 2

• 46 722
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Вчера заспах на крем-брюлето.
Мис Нокти ли е отпаднала? Тц-тц-тц, жалко... Сега Николай ще трябва да насочи спортната злоба към някой друг.
Изгледах мастър класа - тортата  е красива и бих я яла, но не знам колко добра трябва да е на вкус, че да прежаля толкова продукти и средства за нея, след като има достатъчно вкусни десерти, които не са веган. Майчето на Роу хубаво я клъвваше на моменти и добре я приземяваше. Така де, да не забравя откъде е тръгнала.

Аз разбрах какво ме дразни във Виолина. Държи се като онези натегачи в класа или колектива, които осъзнават, че са по-назад от другите или просто нямат самочувствие и компенсират с подмазване, наизустяване и правене на мили очи. Но в момента, в който им се даде власт, може доста да те изненадат.

Много малко от черните чинии изглеждаха добре. От трите показани, единствено на Виолина изглеждаше като нещо, което става за ядене. Патладжанът на Добата изобщо не ми беше естетически издържан. Еклерът на Митко ( при цялата ми симпатия към него) на мен ми приличаше на л@!но. А онова къдраво чудесо в чинията на Неда си беше олицетворение на Горгона Медуза.

Кристина ми се стори, че я мярнах в Капките сред онези семейства, с които водещите имат видеовръзка. Но може и да съм се припознала.

# 406
  • До морето
Някой гледа ли чуждите формати, има ли такъв масов шок и ужас там когато ги накарат да правят крем-карамел? Един -двама да се притеснят, на някой да не му се получи, някой нещо да забрави- ок, на всеки може да се случи, но такава повсемесна паника от крем карамел в средата на формата?!?!?!?

# 407
  • Испания
Някой гледа ли чуждите формати, има ли такъв масов шок и ужас там когато ги накарат да правят крем-карамел? Един -двама да се притеснят, на някой да не му се получи, някой нещо да забрави- ок, на всеки може да се случи, но такава повсемесна паника от крем карамел в средата на формата?!?!?!?

Гледам всички форми на испанския формат: с неизвестни, известни и деца. Не, няма такова чудо.

# 408
Задачата за стрес теста не беше коректна - 45  минути не са достатъчни, за да направиш хубав крем карамел. Ако ставаше така, може би шеф Роу трябваше да сготви "фамозната" си торта за 1 час, но без да ползва шоковото изобретение. Разочарована съм от уменията ѝ и вече имам основателни съмнения за готварските ѝ възможности.
Черните продукти бяха интересни, но този цвят на вакса в чиниите беше твърде натрапчив и според мен трябваше да има някакви допълнителни продукти, които не са черни и да са само за декорация или участие в сос, пюре и т.н.
Кристина ми беше симпатична през цялото време, не мога да повярвам, че не знаеше как да направи карамел и че изобщо не знаеше, че има карамел в десерт, който е наречен крем карамел. Нещо ми намирисва тук. Освен това, когато ще отпада някой, може би е добре да се покажат ястията на всички, че това с избора на трите най-лошо приготвени е малко тралала.

# 409

Аз разбрах какво ме дразни във Виолина. Държи се като онези натегачи в класа или колектива, които осъзнават, че са по-назад от другите или просто нямат самочувствие и компенсират с подмазване, наизустяване и правене на мили очи. Но в момента, в който им се даде власт, може доста да те изненадат.

Точно се чудех защо Виолина не ми е симпатична, много точно си го напипала!

Тортата  на Роу даже не ми звучи апетитно, а съм фен на всякакви завързани веган извращения. Твърде кето ми идва - кокосова мазнина, мазно кашу. Тези кремчета с кашу и фурмички много хора си ги въртим и без да сме на Мастърклас. Не може да ме впечатли нещо този сезон Роу, майка й също ми беше излишна вчера.  Предпочитам да класовете на Михалчев и Токев - винаги научавам по нещичко.
Понеже следя този тип готвене и тенденциите в "здравословните" десерти / които не винаги са толкова здравословни, но това е друга тема/, нивото на тортичката на Роу и златното млекце бяха все едно Токев да направи яйца Бенедикт на мастърклас.

# 410
  • София
Хареса ми идеята за черната чиния, но очаквах повече креативност от патладжан пълнен с черна киноа. От показаните чинии тази на Димитър наистина беше най-добрата.

Тортата на Роу ми хареса, но пък не беше нищо специално, което, както видяхме, не попречи на Виолина да забрави да сложи какаовото мсало в единия блат. Доволна съм, че Добромир спечели класа. Виолина ми е една пренавита, определението за "зубърката на класа" я описва идеално.

Посмях се на стрес-теста. Не мога да повярвам, че има любител кулинар, който да не знае как се прави крем карамел. Позабавлявах се с Кристина и кашите, които сервира.

# 411
Аз пека крем карамел на моята фурна точно 50 мин., на 160 гр. За толкова се изпича идеално. Не знам как се прави такъв крем за 45 мин., с бъркане на продуктите и печене. Нещо ни мятат по върбите, ми се струва.

# 412
Обаче след приключване на извънредното положение и особено на живото излъчване на финала предугаждам ще са екипирани, най-малко с шапки и ръкавици, ако не и маски...

# 413
  • София
Финалът не е наживо, трябва да е заснет отдавна.

# 414
  • София
Обаче след приключване на извънредното положение и особено на живото излъчване на финала предугаждам ще са екипирани, най-малко с шапки и ръкавици, ако не и маски...

Няма да има излъчване на живо. Финалът е заснет още в началото на Март.

# 415
  • София
Сега... гледах и аз епизода снощи и смятам, че някои хора след като не харесват Силвена, само се чудят за кое да се захванат.
Пак ли веганова торта? Ами да. Аз не си падам по веганството, но е напълно нормално човек, който е решил да се развива в тази посока, да промотира неговите си неща. Затова сладкарниците предлагат сладки неща, а пекарните - печива. Силвена е с концепцията за веган рецепти и не знам защо всеки път се учудвате толкова. Нито има нещо лошо, нито има нещо странно.

Второто нещо е как се възмущавате, че плюела храна. Ми... така е по сценарий. Всяко предаване си има "лошо ченге" и тук са избрали нея. И тук не мога да повярвам как се възмущавате всеки път, все едно не го знаете. Grinning

Кристина отпадна, така че съм доволна, беше си повярвала след последните епизоди.

# 416
  • София
Нека да покаже майсторска веган торта, да се впечатлим от умения. Тази и дете може да я направи. Сигурна съм, че може да готви добре, но на Мастъркласовете не го показва.
Аз много обичам сурови торти, но така добре се трупат килограми с тях.

# 417
  • София
Кой изобщо е казал, че трябва да прави майсторска торта? И как точно се определя степен "майсторска"? Тук целта е да покажат рецепти, които те правят в ресторантите си, пък нека и дете да я направи.

# 418
  • До морето
Аз пък не мога да повярвам, че има хора, на които им се струва мила. Та тя пръска злоба на талази, просто е с много беден речник и обикновено не може да измисли какво да отговори, когато някой я клъвне. Вчера как искрено се забавляваше, че някой си обърнал десертите. Хи-хи, вещица съм!!! Освен това е абсолютна лигла й е свикнала винаги да върти очи и да й се разминава. И като почте с " Еми!....Това е!....Еми, то пак добре, аз по принцип това не съм го готвила..... Еми, да, то няма как да стане, аз това не съм го правила!....." Тя все има какво да каже и да се оправдае. Та тя е първата в историята, която не представи чиния и още тогава на момента трябваше да отпадне. В Американския Мастършеф един участник си изтърва чинията по пътя към журито и отпадна. На момента. Хем това е инцидент. Изумена съм, че стигна дотук.

# 419
Вчера как искрено се забавляваше, че някой си обърнал десертите. Хи-хи, вещица съм!!!
За другото не знам, но да се смееш, че човека който ти е помогнал, си е обърнал десерта....

Общи условия

Активация на акаунт