Пети клас 2019/2020

• 29 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Най-вероятно би трябвало да са същите или малко по-ниски.

Ние не плащаме за тренировките, защото не тренират в залата. Треньорите не искат и да чуят за плащане на такси.

# 121
  • Майничка
AnMary, може да играе на chess.com , май имаше и някакви задачки безплатни. Има и допълнителни, платени.

# 122
В нашия град има една сграда където уроците по Английски, Китара и Народно пеене са безплатни имаше до мин. година и ИТ но от тази го спряха курса, затова незнам на частно как е, преподава им се АЕ през вайбър, и разлика почти няма.

# 123
  • София
gargamela, мерси за линка. Играеше преди в някакъв сайт.
И с баща си по принцип може да играе.
Ама сега е зает по цял ден с уроци, вечер - тренировка.

# 124
При нас обучението върви, както си е по програма. В началото беше само вайбър комуникацията, но постепенно се включиха различни платформи. Днес обаче е имало голям проблем със стаите в zoom. Дъщеря ми си написва домашните почти веднага след училище, а много от нещата още в часовете. Редовно се чуват с още едно дете и си помагат при писането на домашни. В къщи решихме да я занимаваме с НЕ, че в училище до никъде няма да стигнат. Тази година имат часове само втория срок по 1 час и не можаха да стартират, че излязохме в извънредно положение.

На тренировки я спрях да ходи още в началото на уч. година (мои съображения) и не знам как стоят нещата там.

# 125
Изпуснала съм новата тема. От петък са по повечето предмети в школо, а преди това в zoom и в един чат. По информационни са в друга платформа. Лудницата е на макс. Добре, че ММ е по-свободен сега да помага, иначе не знам. Докато ходеха нормално на училище, не им даваха толкова домашни и проекти. Сега имат по всичко всеки ден. Дъщеря ми е студентка и се оплаква от същото. Но няма как да отчетат дейност по друг начин учителите, разбирам ги. Има си и положителна страна. Децата имат по-голяма възможност да блеснат сега. Учителите оценяват старанието, търсенето на информация по зададените теми в интернет, а от вкъщи е лесно, стига да има желание детето.
Съжалявам за уроците по английски, но се надявам лятото да ги възобновим.
През следващата седмица ще са на облекчен режим от 9 до 12 часа, а ваканцията е от петък до понеделник включително. Капка въздух ще поемем.

# 126
Реално следващите 3 седмици са с по 4 работни дни, дано малко да отдъхнат, щото наистина е голямо учене. При дъщеря ми вече изпитват, правят контролни. Не ме питайте как - нищо не разбирам, тя се оправя с всички приложения.

За съжаление надали ще могат да излизат, а това седене вкъщи, на хубавото време е убийствено.

# 127
Защо ще учат на облекчен режим другата седмица? Нали са ваканция. Нашите няма да учат въобще

# 128
  • София
Ние ще учим. По някои предмети ще сме на облекчен режим, по други нормално.

# 129
  • Пловдив
Защо някъде ще се учи, а на други места - не? Заповедта на министъра би трябвало да засяга всички.

# 130
  • София
Освен заповедта има и едно писмо, което дава свобода всяко училище да прецени какво ще прави през тази седмица, базирайки се на това къде как върви обучението в електронна среда. Може да избере от нищо до всичко.
При нас ще има школи, пробни изпити, консултации, подготовка за олимпиади и някакви проекти по изкуствата. Нищо не е особено задължително.

# 131
Защо ще учат на облекчен режим другата седмица? Нали са ваканция. Нашите няма да учат въобще

Официално ви казаха, че децата ще са ваканция през следващата седмица, така ли? При нас официално обявиха, че ваканцията е от 17-ти до 20-ти включително. Дните преди това ще са на облекчен режим. Нямам представа дали на местно ниво се определя това. Според мен трябва да е за всички.

Освен заповедта има и едно писмо, което дава свобода всяко училище да прецени какво ще прави през тази седмица, базирайки се на това къде как върви обучението в електронна среда. Може да избере от нищо до всичко.

Еми явно всеки директор преценява. Поредната малоумщина, ама както и да е.

# 132
  • София
Аз записах моето на школа извън училище. И от двете места имаше указание - детето само да избере къде да присъства. И на двете места ще се съобразят с интересите на децата.
Например ако реши да украси яйце, никой няма да го пита защо е изпуснал школата по математика.

# 133
  • София
На сайта на нашето училище има инфо, че не се препоръчва да се предава нов материал. Препоръчва се да има забавни логически задачки.
Нямам идея как точно ще се организират. Ще се чуе/види.

Щерката се издъни на контролното за проценти. Уж разбираше, но явно не разбира. Ще ги мъчим някак нещата.
Още няма въведена оценка. Въпреки че има няколко контролни и презентации.

Брат й успя да направи едно зайче от хартия, прати го на класната и му писаха 6 по ТП. Но и тя чак сега реши да иска нещо върнато. До тази седмица - пишете в отделна тетрадка, ще проверявам след това.

# 134
  • София
При нас дадоха проекти за другата седмица. Часове няма да има, но проектите и заданията са толкова много, че смятам в ежеседмичната анкета, която пуска училището да го отбележа като недостатък. Имат 7 проекта и обемно домашно по математика. Е 2 от проектите са за до края на месеца, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт