Пети клас 2019/2020

• 29 778
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
До тази седмица - пишете в отделна тетрадка, ще проверявам след това.
ама някои учители съвсем сериозно си мислеха, че това е някакво "чудо за 3 дни". При нас е така само по математика - няма изпитвания, няма контролни, трупа се материал, но само се анонсира някакво класно, което предстои, както и тестовете на отделните раздели, дето щели да си ги направят, като се върнат в училище. Всички други учители намериха форми и начини за изпитване и оценяване.
Моите и двамата другата седмица ще си имат нормални учебни занимания по програма за четна седмица. Ваканцията е само за Великден. Май по-добре така, отколкото проект, презентация или гигантско домашно по всеки предмет Close

# 136
При нас ще имат редовни часове,няма почивка.Изпитват устно по англ.език и разказвателните,но оценки няма.По БЕЛ дава по един преразказ на седмица,но рецензия липсва,отделно правят упражнения.По мат вървят уроци ,един след друг,без обратна връзка за домашни и т.н.,един вид сме на самотек(ако кажа ,че е на 90%,няма да сгреша).Презентация или проект просто няма.Дори по музика има да развие тема.

# 137
  • Пловдив
При нас явно ще са в активна ваканция. Не че се преумориха, вървяха си часове с нормални домашни. Специално питах щерката имат ли проекти като нямат да учат - не, нищо нямат. Пожелали си с учителите весела ваканция и това е Simple Smile
Ще следя все пак в групата на класа да не би класната да излезе с друга информация 🤔

# 138
Нашите няма да учат. Има някакви занимания по интереси, за който иска. Разгледах ги и не са нещо, с което моите биха искали да се занимават, така че ще пропуснат. Малкия ще го занимавам малко с математика и английски, големия ще направи някой и друг преразказ и 2-3 ПИ по математика и това ще е.

# 139
  • София
Нашите също ще си почиват. Занимания по интереси ще имат, но са пожелателни. Нямат домашни, проекти ...
Но пък от ден първи ДО върви много гладко. През първата седмица обучението вървеше само през школо. От втората седмица тръгнаха само през Тиймс. Часове, както по редовната им програма, домашни след това. Никога не са преплитали платформи ... много гладко върви засега.
От ден първи взимаха нов материал,  не са "тъпчели" на едно място. Правят редовно тестове, контролни работи, изпитват ги. Оценяват ги.
Изобщо добре са нещата. Моето се справя почти без помощ от моя страна.
Това, че вървят отлично нещата не означава, че иска така да продължава ... липсва й физическият контакт. Липсват й приятелите ... спорта ...

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 20:23 от ninnann

# 140
  • София
Ох, аз малко се дразня на класната на сина. Въпреки че са по-малки (3клас), можеше и на тях да им организира някой и друг видео урок. Тя залага само на чат в гугъл класрума. Ами те са малки, почти никой не пита... а можеше да направи среща, да се чуят, да поговорят.
А и как се праверява тетрадка, в която се пише повече от месец по всичко? То е ясно, че ще е 'отбий номер' проверка...

Да де, при каката е добре, учителите се стараят. Само дето лапето блее (проклет пубертет, така я тресе...)

Добре поне, че нямам сега дете в 7клас. Сигуено щях да съм на сериозни успокоителни.

# 141
Нашите направиха тестове по всички предмети, по мат. 2 теста. Всеки ден си учат, имат проекти, изпитват ги, пишат им оценки за участие. Дъщеря ми има оценки по всички предмети вече. Цялата следваща седмица са активна ваканция. Няма да имат часове.

# 142
  • Mars Hotel
При нас не е ясно още какво ще правят. Учителката по математика им каза, че няма да имат никакви сериозни предмети, може само музика, изобразително изкуство и физическо. Дъщеря ми има достатъчно домашни за няколко дни обаче.

# 143
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Нашите пък ще са от 9 часа с часове по 30минути. Учителите казаха, ме няма да се взима нов материал, а по-скоро ако някой ти и разбрал нещо ще дообяснават.

# 144
  • София
Малко объркано е било сутринта. ММ обяснява, че щели да имат само по един час и учителките щели да се редуват. Без нов материал, домашни и т.н.

# 145
  • около Варна
Идвам да се оплача от петокласничката. Винаги е била отговорна, съвестна, изпълнителна, сама се е справяла с всичко. Откакто сме на дистанционно обучение съм в нервна криза, не от обучението, то си върви отлично, а от нея. През седмицата почти не ми остава време да погледна какво се случва с часовете и домашните, защото аз също съм в обучение. Събота и неделя започвам проверки и се оказва, че вечно не е разбрала, не е попълнила всичко или написала, но не е изпратила, кошмар някакъв. На всичкото отгоре все някой друг и е виновен, все е жертва, все е недоволна, вечни оправдания. От първенец в класа започва стремително да пада надолу и по-лошото е, че грам не и пука. Не знам пубертета ли да обвинявам, себе си ли, нея ли... Много се изнервих.

# 146
  • София
wiwi, това че не ѝ пука ми навява мисли за пубертет, който си е съвсем навреме за момиче на тази възраст. Може и да е типаж, който иска да изпъкне на живо и в ситуацията като няма публика пред която да блесне, да губи и мотивация. Отделно, че деца, които в реалното пространство са оправни и общителни, във виртуалното е съвсем възможно да се изгубят в потока от домашни.
Моят син е точно на обратно. В момента плува в свои води. Колкото е смотан и срамежлив в живо общуване, толкова е непукист във виртуалното такова. И сега раздава акъл с кофата.
Скоро се смееше на себе си, как преди 1-2 години е писал някакви коментари на английски под видеата на чуждоезични влогъри и даже ги е критикувал и им се е карал. Сега се смее, защото хем вижда колко неграмотно е писал, хем осъзнава, че не е схванал клипчето и коментарите му са неоснователни. Сега си мисли, че много е поумнял, ама колко пък да е Simple Smile Та това показва как в интернет пространството самочувствието му е до небесата, но на живо се притеснява да каже едно "добър ден".

# 147
  • Mars Hotel
wiwi, много се стъписаха децата, според мен. Моята в училище е като твоята - самостоятелна, отличничка, отговорна. Откакто сме вкъщи я мъчи адски мързел и е занемарила учението. Все иска да съм при нея за домашните, а ако не следя какво има да прави, хич няма и да се занимава. Дали защото си мислят, че това сега "не се брои", или защото не могат да свикнат, не знам. Според мен това е защото поне моята е от децата, които слушат, разбират и запомнят в час, а сега това го няма. Нашите учители не преподават. Единствено пращат някакви образователни видеа или презентации. Много се притеснявам, че върнат ли се в клас, без родителски контрол, влизането в час ще е адски трудно.

# 148
  • София
Моят син е точно на обратно. В момента плува в свои води. Колкото е смотан и срамежлив в живо общуване, толкова е непукист във виртуалното такова. И сега раздава акъл с кофата.
И моето е така. Направо не мога да го позная.
Пуска ми да видя какво става в часа. Аз не разбирам нещо и го питам, а той гордо ми заявява, че наистина учителката не го е обяснила добре, но да не се притеснявам - ей сега някой ще попита. И някой пита. После моето пророкува - сега още трима ще попитат същото. После ме предупреждава, че ще се включи точно определено дете, което пита и след като му отговори госпожата, то повтаря всичко с "ли" накрая... От това трябва да си направя извода колко умно дете имам, щом не пита. А аз си мисля - как ли учителката си е закалила нервите тъй.

# 149
  • Майничка
И моята се оправя соло, което не й пречи да е забила по една петица по БЕЛ и по ИТ, защото бърза и не внимава. Иначе откъм техническата част няма никакви спънки.

Общи условия

Активация на акаунт