Пети клас 2019/2020

• 29 781
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Някъде четох нещо подобно - Каква е приликата между котка и тийнейджър? И двамата съскат, когато ги погалиш и излизат от стаята само за храна 😆
Та аз котка нямам, но ситуацията вкъщи е същата.
Сега е на вълна непрекъснато със слушалки. Открила е нов любим изпълнител, учи текстовете, биографията му, коментира клипове, гледам, че се появиха и рисунки на стените в стаята. Сигурно и пише нещо из дневници, убедена съм Simple Smile Погледът отнесен някъде в тавана.. И все пак огладнява и се промъква към хладилника за да я видя ❤️

# 151
Синът ми също като повечето деца е нон-стоп по устройствата, където играе на една игра. Като ме няма в къщи по цял ден, не мога да контролирам.
Плаша се от деня, в който ще тръгнат нормално на училище.

# 152
На моята дъщеря училището въобще не ѝ липсва, нито децата от класа, ОК е със ситуацията и въобще не страда.За разлика от нея брат ѝ, който е много общителен и социален преживява трудно ИП.

# 153
Mоят иска да излиза с приятели и да обикалят заедно кварталните градинки и страда,че не си празнува рд,както беше планувал.
Взеха,че се появиха оцинки по ИТ (6),по англ.език(5),по ТП(6)и очаква резултат от три преразказа и един тест по БЕЛ.По мат всичко е на самотек,много ме е яд!

# 154
На моите и двамата дистанционното обучение им допада. Не следя много отблизо какво става, все пак ходя на работа, пък и от тия безкрайни платформи, срам не срам, признавам си, че нищо не разбирам. Проследявам какво взимат, по разказвателните гледам да  разкажем и предъвчем материала. С математиката се занимава баща й,  за другото е зарязана на самотек. Оценките и на двамата обаче се повишиха в ИП. Чудя се дали не минават по-тънко, с по-малко подготовка и повече подсказване?  /Големите по време на контролно през компютъра се свързват по телефона в група и там колективно дискутират и попълват тестовете в компютъра/

# 155
На моята дъщеря много и омръзна вкъщи. Тя попринцип е доста дейна е общителна и тази соц изолация не и допада въобще. Чува се със съечениците и приятелките си по телефона но я усещам че това не й стига. С уроците се справя добре но тя си е от по ученолюбивите. Даже онзи ден каза ме много и липсвало училището. Това че са разделени с приятелите си и немогат да използват това хубаво време навън за разходки и забавления им е най-трудно.

# 156
Здравейте, искам да попитам и да си потвърдя - последно към момента оценките от 5 клас влизат ли в балообразуващите за 7 клас или не?

# 157
  • Майничка
Към момента - не. Но от 2020/2021 материалът от 5 клас ще влезе в материала за НВО в 7 (ако не се лъжа, сега не мога да проверя).

# 158
Оценки не влизат.
Материалът по български и по математика винаги се е включвал. По литература за нашия набор влизат всички изучавани български автори в периода 5-7 клас.

# 159
Как вървят уроците при вашите деца?При моето правят по две контролни на ден,отделно вървят домашни,гонят се срокове за тях,за преразкази(всяка седмица имат по един),рисунки ит.н.От лежерно преминават в лудничаво зубрене .Нещо ми се иска по-скоро да идва ваканцията.Иначе оценките са предимно 5 и 6,но изкарани с много труд,усилия и рев даже.Жал ми е на моменти.От др.страна вече му се иска и да се види на живо с приятели и съученици и започва да мрънка.

# 160
При нас нещата вървят много трудно по математика, по другото горе-долу се справя. Аз продължавам да ходя на работа. Вечерно време започваме решаване на задачи, викове, ревове...абе не е за разказване. Не знам как обяснява учителя задачите, но нищо не е разбрано,  редовно закъснява за час и дава 1-2 задачи за домашно /което е крайно недостатъчно/.

# 161
  • София
Определено е много натоварено това обучение. Учителите дават доста домашни, децата са претрупани. Нашата госпожа по математика дава много домашни със срок 17.00 ч. същия ден. Та детето е до 15.00 ч. "на училище", а домашните до 17.00 ч. Кога да почива, кога да излезе малко в парка. Не знам как издържат тези деца.

# 162
Същото е и при нас по математика. Всеки ден има по 4, 5 задачи от учебника и по страница от УТ за срок до 18 часа.

# 163
Моят не е натоварен повече от нормално. Всички домашни си имат срок, различен е, но варира между 2-3 дни и седмица. На всяко задание в Moodle си пише какъв е срокът за изпълнение. Задачите по математика за домашно никога не са били достатъчно, така че там е моя грижа да решава повечко.

# 164
  • София
Моята грам не взима на сериозно нещата. Нареди едни чудни 4ки на тестове. Ама като не е чела, така ще е. Ей я сега готви, едни готварски книги се размятат, чудо. Но няма да седне и да си прочете урока по ЧП...
Ама да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт