Пети клас 2019/2020

• 29 775
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Искам да ви питам за извъкласните занимания на децата ви, какво става с тях, провеждат ли се? Дъщеря ми ходеше на английски, сега имат видео уроци през месинджър, съкратени като време.

# 106
  • София
Искам да ви питам за извъкласните занимания на децата ви, какво става с тях, провеждат ли се?
Синът от две седмици има английски два пъти седмично, по един астрономически час.
От неговата школа по-бързо се организираха.
За кака му тази седмица пуснаха анкета дали искаме съботно-неделен час (започват от 11.04) или искаме 2седмичен интензивен курс някога през лятото.
За нея с баща й решихме да почне сега с онлайн уроците. Лятото, живот и здраве, ще е на село, на открито.

# 107
От седмица стартира курс по англ.език,но определено има какво да се желае.Проверяват домашни и възложени задачи,без излишни обяснения,кавото са разбрали децата,това.Повече ще се обучават на живо.Замислям се дали да продължи.
Живеем в апартамент и няма избор,когато е хубаво времето висят на терасата,ще си наваксват с разходките.

# 108
  • София
И курсът на моят син стартира онлай от тази седмица, след едномесечно прекъсване.
Организирала съм балконски кътове (със столчета и масичка), където смятам при хубаво време да си провеждат онлайн обучението.

# 109
Английският език върви през скайп. Терелика от вчера започнаха - изпратиха клип в тубата с новия материал. Трябва да се напише домашното и ще има консултации в скайп/вайбър. Вървят нещата. И аз организирам кът на терасата - като се оправи времето се местим там. Май това ще ни е слънцето и въздуха следващите месеци.

# 110
  • София
Как се справят децата с изолацията? Напират ли да излизат навън?
Аз започнах да се замислям за имунитета им при тези условия. Няма въздух, няма слънце. Живеем в оживен квартал, където често минават полицаи и приканват хората да се прибират. Фитнесът пред блока, площадките и пейките са опаковани... Не че ще ги ползваме, но много време се очертава да е така... Да не си разболеем децата така, както си стоят вкъщи.
Не напират. Примирили са се. Cry И на мен ми е много мъчно и притеснено. Баткото извежда кучето, няма как. Петокласникът излиза много рядко с баща си по улиците. Нашите балкони са малки и няма как да се използват ползотворно, за съжаление. Да сме живи и здрави, да преминем през това изпитание.
Дано, дано всичко да се нормализира и да сме добре. Ще наваксаме, живот и здраве. Hug

# 111
Моят е идеален за настоящето положение. Хич не му пречи, че не излиза. Идеално му е. Успявам веднъж в седмицата на сила да го изкарам, когато разхождам кучето. Говорим за 20-30 минути и само мърмори през това време. Той си е интроверт по начало. Притеснявам се от това обездвижване и липса на въздух и светлина, но Генералът като е казал...

# 112
  • София
Учителите по физическо и на двамата пускат клипчета. Строявам ги и всички действаме. Голямата, понеже най-много я тресат хормоните, леко се дърпа и пропуска. Но пък тогава я натискам за коремни преси и тя е ок.

# 113
Терасата ни е малка и там няма как да се учи. Стаите и на двамата обче са южни и светлина и слънце имат колкото си искат, стига времето да е слънчево. Обикновено дори си спускат щорите, защото много им блестяло докато учат.
Физическо няма. Всъщност учителят пуска някакви клипове, но не се занимава с тях. Аз го карам всяка вечер да прави една силова тренировка, 3 кръга, защото трябва да поддържа формата. Не се знае кога ще могат да се върнат в залата отново. Най-рано ще е средата на май (не съм оптимист, че ще стане), а това означава два месеца без тренировка, което праща постигнатия през последните месеци с много труд напредък директно в канала. Трябва да се опитаме да намалим щетите.

# 114
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И на сина ми ДО продължава усилено. Най-големия проблем и с госпожата по БЕЛ, нещо микрофона не й е добре и много лошо се чува. Физическо си карат, а господина ги скъсва от тренировки. След загряването и усилените подскоци завършва с нещо като йога упражнения за разпъване, заради приведените пози и висенето на компютъра. Дори ги моли да ги правят тези упражнения 2пъти на ден.
Живеем в къща с огромен двор и сме максимално навън.

# 115
При нас тестове масово, оценки тук таме, учителят който е по География и ИТ им преподава през едно др. приложение- Jitsi- обхваща около 20 деца, уроците по Англ. извън училище които са си ги карат в разговор през вайбър от 2 седмици, терасата е малка и претъпкана с др. неща и там на това лошо време няма как да учи там, пък и съседите съответно ще учат заедно с нея ако е там, засега си стоим само с регистрацията в Office 365 и явно скоро няма да почнат там, очертава се и есента да учат от дистанционно, излизаме 1 път на седмица и половина две колкото да не е без хич.

# 116
  • София
С допълнителните курсове продължихме без прекъсване. Много бързо се организираха с он лайн обучението. Проблем са тренировките, но няма как.

# 117
  • София
Аз на моето тази година му  спрях допълнителните курсове. Ходи само в училище. Искаше втория срок да започне английски, но аз се помотквах, за да видя как ще тръгне ученето, когато е следобед на училище. И май си спестих някои емоции.
А вашите деца ходят ли с желание на курсове. Моето иска само информатика и английски и то при точно определени учители. За всичко друго е мрънкане, тропане с крак... Отсега се мята като риба на сухо, защото му казах, че от догодина ще търсим курс по БЕЛ. Ма то са уговорки - да не дават домашни и ако може да наливат директно знанията без да му губят от времето. Ужас просто.

# 118
  • София
Моят син за щастие не напира да излиза навън. Свикна може би. За 45 дена има 3 дена на у-ще (респективно навън).
От миналата седмица подновиха тренировките по кикбокс - онлайн. Интересно е.
На плуване естествено не ходи. Искаше да поднови заниманията по шах, но ще е след карантината.

# 119
А таксите за онлайн курсовете същите ли са?

Общи условия

Активация на акаунт