Пети клас 2019/2020

• 30 147
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моят приключи още в четвъртък, в петък върнахме учебниците, взехме бележника. Тъкмо си викам, хайде поне до края на месеца ще му отпусна юздите, че и аз да си отдъхна, но неее. То това дете самО си бие автоголове. Започна да нервничи все за нещо, да се кара със сестра си, да капризничи. Вкам си скучно му е, трябва да върна малко гърч в ежедневието му. Хайде едно преразказче да му стоваря на главата. Текстът съвсем кратък, но с много пряка реч. Вечерта като го погледнах изписал лист голям формат от двете страни. Облещих се и взех да чета. Първите три изречения  - чудесни, после постепенно абсурда става все по-голям и накрая разбирам, че ме е взел на подбив. Общо взето изречението: "- Бабо, ще измия ябълката." беше преразказано така: "Детето уведомява баба си, че възнамерява да намери устройство за измиване на плодове и да премахне от ябълката всички вредни вещества, които биха могли да нанесат трайни поражения на човешкия организъм". И така целият текст до края като включвал и разни глупости за времето, пространството, съдбата абе... а нашият ми гледа реакцията отстрани и се хили. Е, преразказа го втори път и като видя колко по-кратко се получи, каза, че се е минал като е писал такива фермани. В интерес на истината после го чете на баща си и сестра си и те се напикаха да се хилят, така че му се получи смешката.

# 511
  • Варна
Приключи и моята щерка. Champagne Balloon Tada
Почнах да следя седмокласната тема, че ей на, догодина по това време ще се ориентираме за избор на курсове и учители за подготовка. Доста са се променили нещата, откакто последно минах през седмокласната одисея Simple Smile

gargamela В училище са на един допотопен дневник, който вади само списък с оценките през срока по предмети. Няма срочни и годишни. Така ми се иска да се задейства ръководството и другата година да минат на школото.

ninann Много дълъг списък за четене. Включва всички от списъка на дъщеря ми + още доста.

didoni, polin_a Как така няма никакви текущи оценки по време на ДО? Със задна дата могат да си нанесат каквито си искат оценки, иди помни кога на какво е изпитано детето. А пък и ако ги нанесат в последния възможен ден, няма време за реакция.
Аз да си призная въобще не следих докъде се движи дистанционното обучение, но дъщеря ми следеше стриктно оценките в дневника - кога се появяват, дали са за устно, писмено изпитване, класна работа и т.н.

vita Учителката ви по ИИ ме възмути. Явна неспреведливост при оценяването. А и проблемът е не толкова оценката, колкото демотивирането на детето. Дано да получите отговор.

Gorg0nzola има чуство за хумор детето, браво Simple Smile

# 512
Моят днес имаше 3часа,но първите два ги пропусна,забравил ги.Днес върна учебниците и решил,че всичко е до тук,но се оказа,че имат часове и добре,че един съученик го потърсил,не е драма,пожелали са им весела ваканция.Време е за почивка.От юли ще пише веднъж седмично преразказ,да не губи тренинг,може и по някоя задача да реши,още не съм измислила как ще е.Нека малко разпусне сега!

# 513
  • Пловдив
И при нас днес си имаха часове. Утре ще им раздават бележниците, генерирани от школото.
Получиха си доволно домашни по математика и български за лятото Simple Smile
Весела ваканция на всички! 🍀

# 514
А нашия учител по география решил като за последно да ги препита и писал две двойки на момичетата ,който не му отговорили на въпросите .Едното според синът ми имало шестици и сега с тази двойка не ми се мисли .Добре ,че моя е отговарял правилно Simple Smile Много е щастлив ,че свършиха .В четвъртък връщаме учебниците и приключваме официално.

# 515
  • София
И при нас си имаха днес часове по програма, чувах госпожата по литература през врата на стаята  - говориха си по произведенията, викаше отделни деца да й отговарят нещо. Качила е списък с книги и им е дала летен проект - когато четат книга, да си вадят мисли, които са им харесали, след което да ги правят на картички - да нарисуват нещо подходящо за сентенцията или просто да съберат колаж от мисли. Другото е да намират герои от произведенията, които четат, които да приличат на герои от изучаваните  произведения - на Котаракът в чизми или неговия господар, на грозното патенце, на Ром или неговият разярен баща и др. подобни. По математика нищо не им даде за лятото, но една добра душа беше споделила тук в темата сканиран сборник с тестове, така че давам сега 1 седмица ваканция и почва по малко. По АЕ  имат за задача да слушат английска реч по минимум 30 мин на ден и да гледат филми с английски субтитри - каквито искат филми, но да се опитват да слушат и да четат за помощ субтитрите отдолу.  Не съм сигурна, че моята може да се справи с разбирането.
Учебници връщат другия понеделник, тогава ще им раздават и бележниците.

Много неприятни истории са това с оценки, написани наведнъж, без да е ясно за какво са, че поне да бяха удовлетворителни. Така, както се очаква децата да са подготвени за час, да са си написали домашното, да са си научили урока, така и преподавателя трябва да отговаря със същото - да е погледнал изпратените домашни (нека не са всички, но от време на време да става ясно, че има смисъл от писането им), както и да нанася своевременно оценки в дневника - те са ориентир за родителите как са справя детето. Да не говорим, че електронните дневници имат разни там забележки и похвали, които рядко се ползват за нансяне на похвали. Уважавам много учителския труд, но на някои сякаш им е омръзнало да го полагат и са го подкарали съвсем през просото.

# 516
Получих отговор от учителката: Някои от рисунките били изпратени със закъснение след срока (това не е вярно) и тя не ги била видяла 🙄🤐. След което описваше недостатъците на рисунките на дъщеря ми (все пак това е дете в 5 клас, не Ван Гог). И завърши, че щерката заслужава 5-ца.
Аз имам мнение за учителката още от втори клас, когато беше писала на дъщеря ми 4-ка, защото беше рисувала звездите на небето като пентаграми, а не трябвало така 😵.
 Реших, че повече няма да се разправям с нея, просто не си струва, да пише колкото реши..... 🙂

# 517
  • Пловдив
Аз така и не схванах статиските и класациите, които прави Школо.Независимо от оценките тя сменя 6 и 7 място в класа.Статистиките пък ,които са за 3 или 6 месеца съвсем ме объркаха.Например по ИИ има седем шестици вторият срок -пускам статистика за 3 месеца и ми дава среден успех 5,87?! Завършва с пълно 6 втория срок и годината.Подозирам ,че нещо се случва по азбучен ред,което е абсолютно неточно и не ти дава реална представа.От 27 деца тя е 20номер,Ако има дете с буква А със същия успех предполагам ,че то заема по-предно място.В такъв случай тази статистика ми е съвсем нереална.

# 518
Аз така и не схванах статиските и класациите, които прави Школо.Независимо от оценките тя сменя 6 и 7 място в класа.Статистиките пък ,които са за 3 или 6 месеца съвсем ме объркаха.Например по ИИ има седем шестици вторият срок -пускам статистика за 3 месеца и ми дава среден успех 5,87?! Завършва с пълно 6 втория срок и годината.Подозирам ,че нещо се случва по азбучен ред,което е абсолютно неточно и не ти дава реална представа.От 27 деца тя е 20номер,Ако има дете с буква А със същия успех предполагам ,че то заема по-предно място.В такъв случай тази статистика ми е съвсем нереална.
Да ,явно си е по -азбучен ред .Абсолютно същата е ситуацията и при нас .В клас си е на 1-во място ,но в паралелките се сменя постоянно 3-4-6-то място  те са 4-ри паралелки.

# 519
И моят син завършва с пълно 6 втори срок и годината и ми изписва, че е седми в статистиката на класа. Краен номер е. И аз си помислих, че сигурно е по азбучен ред.

# 520
Според мен shkolo има проблем със статистиките поне от две седмици.
Не се случва за първи път.

# 521
  • Майничка
Това с школо го нищим от 2г., статистиките му отчитат и азбучен ред. Освен това, ако нанесената оценка не е цяло число, програмата я преобразува в цяло, но я смята като дроб.
Хич не се вторачвайте в тези статистики, не си хабете нервите. 😁

# 522
Според мен shkolo има проблем още от миналата година, не от сега.

# 523
  • Майничка
Статистиките винаги са били криви, ако се гледа място на ученик, но са супер удобни за административните статистики -  среден успех по предмет, степен и т.н.

# 524
Статистиките винаги са били криви, ако се гледа място на ученик, но са супер удобни за административните статистики -  среден успех по предмет, степен и т.н.

И аз това гледам основно. Може да се извлече доста информация. Гледам успеха на моите по предмет, който ме интересува и сравнявам с успеха в класа, мястото във випуска. Единствено ми липсва среден успех на випуска. При мен има на училището, нещо, което изобщо не ми носи полезна информация.

Общи условия

Активация на акаунт